• Categoria de l'entrada:Croàcia / Europa
 • Temps de lectura:7 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient La península d’Istria i l’Illa de Krk

Després de passar la nit a Opatija, on vam gaudir d’un sopar molt econòmic al port. Continuem la ruta per Croàcia. Tot i que no fa un dia excel·lent, decidim recórrer algunes parts de la península d’Istria. Hem llegit meravelles d’aquestes platges. I tenim ganes de veure-hi que hi trobem…

Istria peninsula

La península d’Istria

La península d’Istria, situada al nord de Croàcia, és la península més gran del Mar Adriàtic. Les ciutats i pobles  costaners, on predomina la calma i l’ambient pesquer, juntament amb les platges d’aigües cristal·lina, són els grans atractius d’aquesta península. Per poder conèixer-la amb profunditat són necessaris tres o quatre dies.

Nosaltres no disposàvem de tant temps, així que vam centrar-nos en buscar alguna platja interessant per passar-hi el matí. La majoria de platges més famoses es troben a la costa oest de la península, així que ens dirigim cap allà. A mesura que recorrem la costa descobrim que la costa d’Istria és molt accidentada i rocosa. De manera que no trobem grans platges de sorra fina. De fet, la majoria de platges són de ciment. Tot i això, el color turquesa de les aigües, i la seva temperatura agradable, ens convida a banyar-nos.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Croàcia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Ens costa decidir-nos, però finalment parem a la Laguna, situada a prop de Porec i al costat de la platja Funtana,on només s’hi pot accedir si es paga l’entrada al càmping homònim. Ens sorprèn trobar-nos una platja on gairebé no hi ha sorra, però la vegetació a primera línia de mar, la poca gent que hi ha i la netedat i claredat de l’aigua fan que l’estada a la platja sigui molt agradable.

Península Istria
L’aigua cristal·lina de la platja La Laguna ens convida a banyar-nos!

Península Istria

Per més informació de la península, no us perdeu el següent enllaç del bloc Los apuntes del viajero

L’illa de Krk

Després d’un matí molt relaxat, al migdia tornem al cotxe i ens dirigim a l’illa de Krk, la més gran del mar Adriàtic. Aquesta illa és una de les poques connectades al continent amb un pont, així que val la pena desviar-se. És una zona ideal per dedicar-hi una tarda coneixent poblets tradicionals plens d’encant.

Després de creuar el pont, tenim unes bones vistes de la costa de l'illa.
Després de creuar el pont, tenim unes bones vistes de la costa de l’illa.

El primer poble que ens trobem poc després de creuar el pont és el d’Omisalj. Situat al capdamunt d’un turó, aquest poble d’origen romà ofereix unes vistes magnífiques de la badia de Kvarner.  El mirador es troba davant la plaça de l’església, on arribarem després de travessar qualsevol dels carrerons medievals que constitueixen el poble.

L'esglèsia d'Omisalj és l'edifici més popular del poble.
L’esglèsia d’Omisalj és l’edifici més popular del poble.

Omisalj

La següent localitat on arribem és la de Silo, un poble pesquer molt tranquil on gaudim d’un passeig molt agradable pels seus carrers paral·lels al mar.

Silo. Illa krk
Els carrers de Silo avancen paral·lels al mar. Allà hi trobem una gran varietat de restaurants.

Acabem el dia visitant el poble de Vrbnik, una parada obligatòria pels qui trepitgen la illa de Krk. La pau i la tradició ens inunden mentre caminen pels carrers costeruts d’aquest poblet medieval, que també és un mirador excel·lent. Donem per finalitzada la jornada contemplant l’efecte encisador de les últimes llums del dia sobre la costa adriàtica.

Vrbnik és preciós!
Vrbnik és preciós!

Vrbnik

(Segon dia del viatge a Croàcia durant el juliol del 2014)

Organitza el teu viatge a Croàcia

✈️ Les millors ofertes de vols a Dubrovnik aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Zagreb aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Croàcia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Croàcia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. Hola! Moltes gràcies per enllaçar el nostre post d’Istria 🙂 L’illa de Krk no la vam conèixer, però sembla molt maca també… com tot allà! Fotos molt maques, per cert!
  Salutacions!

  1. Viatjar és Descobrir

   Gràcies a vosaltres per aportar informació tant útil! Sí, allà tot és molt bonic.
   Salutacions!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.