La península d’Istria i l’Illa de Krk

(Segon dia del viatge a Croàcia durant el juliol del 2014)

Després de passar la nit a Opatija, on vam gaudir d’un sopar molt econòmic al port. Continuem la ruta per Croàcia. Tot i que no fa un dia excel·lent, decidim recórrer algunes parts de la península d’Istria. Hem llegit meravelles d’aquestes platges. I tenim ganes de veure-hi que hi trobem…

Istria peninsula

La península d’Istria

La península d’Istria, situada al nord de Croàcia, és la península més gran del Mar Adriàtic. Les ciutats i pobles  costaners, on predomina la calma i l’ambient pesquer, juntament amb les platges d’aigües cristal·lina, són els grans atractius d’aquesta península. Per poder conèixer-la amb profunditat són necessaris tres o quatre dies.

Nosaltres no disposàvem de tant temps, així que vam centrar-nos en buscar alguna platja interessant per passar-hi el matí. La majoria de platges més famoses es troben a la costa oest de la península, així que ens dirigim cap allà. A mesura que recorrem la costa descobrim que la costa d’Istria és molt accidentada i rocosa. De manera que no trobem grans platges de sorra fina. De fet, la majoria de platges són de ciment. Tot i això, el color turquesa de les aigües, i la seva temperatura agradable, ens convida a banyar-nos.

Ens costa decidir-nos, però finalment parem a la Laguna, situada a prop de Porec i al costat de la platja Funtana,on només s’hi pot accedir si es paga l’entrada al càmping homònim. Ens sorprèn trobar-nos una platja on gairebé no hi ha sorra, però la vegetació a primera línia de mar, la poca gent que hi ha i la netedat i claredat de l’aigua fan que l’estada a la platja sigui molt agradable.

Península Istria
L’aigua cristal·lina de la platja La Laguna ens convida a banyar-nos!

Península Istria

Per més informació de la península, no us perdeu el següent enllaç del bloc Los apuntes del viajero

L’illa de Krk

Després d’un matí molt relaxat, al migdia tornem al cotxe i ens dirigim a l’illa de Krk, la més gran del mar Adriàtic. Aquesta illa és una de les poques connectades al continent amb un pont, així que val la pena desviar-se. És una zona ideal per dedicar-hi una tarda coneixent poblets tradicionals plens d’encant.

Després de creuar el pont, tenim unes bones vistes de la costa de l'illa.
Després de creuar el pont, tenim unes bones vistes de la costa de l’illa.

El primer poble que ens trobem poc després de creuar el pont és el d’Omisalj. Situat al capdamunt d’un turó, aquest poble d’origen romà ofereix unes vistes magnífiques de la badia de Kvarner.  El mirador es troba davant la plaça de l’església, on arribarem després de travessar qualsevol dels carrerons medievals que constitueixen el poble.

L'esglèsia d'Omisalj és l'edifici més popular del poble.
L’esglèsia d’Omisalj és l’edifici més popular del poble.

Omisalj

La següent localitat on arribem és la de Silo, un poble pesquer molt tranquil on gaudim d’un passeig molt agradable pels seus carrers paral·lels al mar.

Silo. Illa krk
Els carrers de Silo avancen paral·lels al mar. Allà hi trobem una gran varietat de restaurants.

Acabem el dia visitant el poble de Vrbnik, una parada obligatòria pels qui trepitgen la illa de Krk. La pau i la tradició ens inunden mentre caminen pels carrers costeruts d’aquest poblet medieval, que també és un mirador excel·lent. Donem per finalitzada la jornada contemplant l’efecte encisador de les últimes llums del dia sobre la costa adriàtica.

Vrbnik és preciós!
Vrbnik és preciós!

Vrbnik

 

Anuncis

2 thoughts on “La península d’Istria i l’Illa de Krk

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s