• Categoria de l'entrada:Croàcia / Europa
  • Temps de lectura:10 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient El Parc Nacional dels llacs de Plitvice,  la joia de Croàcia

Aigües turquesa, petits rierols, una vegetació exuberant… el Parc Nacional dels llacs de Plitvice és una visita obligatòria en un viatge a Croàcia. A l’any 1937 el botànic croat Ivo Pevalek va dir que “d’aigua, llacs, cascades i boscos n’hi ha a molts llocs, però els Llacs de Plitvice són únics”. I no li faltava raó… Aquest meravellós parc, que és Reserva Natural de l’UNESCO des de 1979, es considera un dels paratges naturals més bonics d’Europa. Així que val molt la pena dedicar un dia (com a mínim) per descobrir-lo.

Parque Nacional Lagos de Plitvice

El Parc Nacional dels Llacs de Plitvice es troba a la regió de Lika, al centre de Croàcia, a uns 160 km de Zagreb. Avarca 33.000 hectàrees de naturalesa fascinant, conseqüència de la dissolució i erosió de les pedres càrstiques i dolomítiques que formen l’entorn. Tot i això, només unes 800 hectàrees conformen la preciosa vall on el turisme pot accedir-hi. Setze llacs d’aigua turquesa, connectats per més de noranta cascades, que contrasten amb el radiant verd de la vegetació, on hi predominen els faigs, creen un paratge de fantasia. Un meravellós fenomen de la naturalesa, rodejat de boscos verges on hi habiten óssos, linxs, llops i una multitud d’aus.

Parque Nacional Lagos de Plitvice

El parc es divideix en dues zones: els llacs Superiors i els llacs Inferiors, que es troben connectats pel gran llac Kozjak, que pot creuar-se amb vaixell. Els llacs Superiors es caracteritzen per les seves aigües cristal·lines i estan rodejats d’abundant vegetació. Per altra banda, els Inferiors presenten l’intens blau turquesa característic de Plitvice. A més, a aquesta zona també s’hi troba la cascada més gran de Croàcia, la Veliki Slap, i també la Šupljara Cave, la cova més famosa del parc.

La cascada Veliki Slap
La cascada Veliki Slap.
Parc Nacional Plitvice. Croacia
És impressionant!

La visita al Parc Nacional dels Llacs de Plitivice

Com arribar-hi

La manera més còmode per arribar al parc és amb cotxe. Per estalviar temps i també per poder-hi arribar a primera hora del matí. És especialment recomanable iniciar la visita ben aviat, ja que el nombre de turistes que hi ha a mesura que avança el matí creix exponencialment.

També és possible arribar als llacs de Plitvice amb bus des de les principals ciutats del país. Des de Zagreb i Zadar la durada del trajecte són unes dues hores. Igualment, es pot agafar un bus des de Split o Dubrovnik, encara que el recorregut és molt més llarg.

Parque Nacional Lagos de Plitvice

L’entrada al parc: On aparcar, horaris i preus

El parc conté dues entrades: l’entrada 1 i la 2. Cadascuna té una zona d’aparcaments perfectament senyalitzada. El pàrquing és de pagament, 7 Kunas per hora, és a dir, aproximadament costa 1 euro cada hora.

Està obert cada dia durant tot l’any. Durant la temporada baixa el seu horari és de 8:00 a 16:00. A l’estiu, s’amplia el temps d’obertura de 7:00 a 20:00.

Les tarifes d’entrada, que es destinen completament a la protecció i conservació del parc nacional, també varien segons l’època de l’any. Els preus dels tiquets per un dia són els següents:

Parque Nacional Lagos de Plitvice

També hi ha altres opcions: tiquets per dos dies, visites guiades… (Més informació al següent enllaç)

Els preus anteriors, a part de l’entrada al parc, també inclouen el passeig en vaixell pel llac Kozjak i el trajecte en una espècie de trenet que acosta als visitants des dels aparcaments a l’entrada del parc (tant per l’anada com per la tornada). En els dos casos només funcionen d’abril a octubre i ho fan amb una freqüència d’una mitja hora.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Croàcia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Parque Nacional Lagos de Plitvice

La visita al parc: explorant els preciosos llacs de Plitvice

Per visitar aquesta meravella de la naturalesa el més recomanable és calçar-se unes bones botes, agafar el mapa del parc que faciliten a l’entrada i deixar-se perdre per alguns dels múltiples camins que el recorren. Per poder conèixer la majoria de racons sense presses, com a mínim es necessita un dia. A més, com ja hem comentat, és molt recomanable iniciar l’excursió ben aviat, per aprofitar les estones amb menys turisme.

Parque Nacional Lagos de Plitvice

Hi ha vuit rutes que recorren el parc, cadascuna identificada amb una lletra, i cada visitant pot escollir la que millor s’adapti a les seves preferències. Les rutes curtes passen només pels punts més destacats i tenen una durada d’entre dues i tres hores; les intermèdies duren entre quatre i sis hores; i per completar les més llargues calen entre sis i vuit hores. Totes estan perfectament senyalitzades i inclouen trams amb el vaixell i el trenet turístic. (Per consultar informació específica de cada ruta feu clic aquí)

Mapa de la ruta C, una de les rutes intermèdies.
Mapa de la ruta C, una de les rutes intermèdies.

Nosaltres, vam triar la ruta C, una de les rutes intermèdies més destacades, ja que passa pels setze llacs principals i permet veure una gran quantitat de salts d’aigua. La ruta comença a l’entrada 1, i des del primer moment sorprèn al visitant. No fa falta caminar gaire per tenir una visió panoràmica de la cascada més impressionant del parc: la Veliki Slap. Aleshores el camí descendeix fins a la zona dels llacs Inferiors i condueix al visitant per un entorn de pel·lícula. El color blau turquesa dels llacs és fascinant. Més endavant, s’arriba a l’inici del llac més gran del parc, el Kozjak, que es pot travessar amb vaixell fins a la zona dels llacs Superiors. De nou, el festival de llacs, connectats a partir de precioses cascades, és impressionant. Les fotografies parlen per si soles…

La visió panoràmica que tenim just a l'entrada del parc és fantàstica.
La visió panoràmica que tenim just a l’entrada del parc és fantàstica.

 

Des dels punts més alts del recorregut, podem apreciar el color turquesa dels llacs.
Des dels punts més alts del recorregut, podem apreciar el color turquesa dels llacs.

Parque Nacional Lagos de Plitvice

I un cop vistos els setze llacs, el trenet turístic és perfecte per tornar a la zona dels aparcament, sobretot quan les tempestes d’estiu fan acte de presència (tal i com ens va passar a nosaltres. Vam quedar ben xops!).

Aquesta ruta ens va semblar preciosa, però estem convençuts que qualsevol altra també ens hauria encisat. Tots els racons del parc són màgics. I qualsevol dels camins o passarel·les del parc condueixen a racons fascinants, on l’aigua és la gran protagonista.

Parque Nacional Lagos de Plitvice

 

Per a més informació, consulteu la pàgina oficial del parc:

http://np-plitvicka-jezera.hr/en/

Organitza el teu viatge a Croàcia

✈️ Les millors ofertes de vols a Dubrovnik aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Zagreb aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Croàcia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Croàcia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.