• Categoria de l'entrada:Croàcia / Europa
  • Temps de lectura:9 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient El Parc Nacional Krka i les ciutats de la costa dàlmata

Encara que en moltes ocasions Croàcia s’associa com un destí de sol, platja i ciutats, aquest país té un patrimoni natural molt ric. L’abundància i diversitat de paisatges naturals, amb una gran importància geològica, fa que s’hi hagin declarat set parcs nacionals i dos parcs naturals. Tots ells dignes d’una visita. Nosaltres no disposem de tants dies per visitar-los tots. Així que només en visitem un parell. Ja vam visitar el Parc Nacional dels Llacs de Plitvice. I  avui dedicarem el matí a descobrir el Parc Nacional Krka, on l’aigua també és el centre d’atenció.

El Parc Nacional Krka

Modelat per l’erosió del riu Krka, el Parc Nacional Krka va ser fundat l’any 1985 per preservar la seva bellesa càrstica i la seva singularitat. El Krka presenta el major sistema de cascades de travertí d’Europa. Així que durant el recorregut pel parc hi trobarem nombroses salts d’aigua i llacs. Un paratge impressionant!

Krka National Park, Croacia
El riu Krka és l’escultor del preciós parc nacional que visitem.

L’entrada al parc es pot realitzar des de dues entrades: l’entrada de Lozovac (hi ha aparcament gratuït) i la de Skradin. Des de la primera un bus ens acostarà fins a l’inici del camí, mentre que des de la segona hi anirem amb vaixell. En qualsevol dels casos, el transport està inclòs en el preu de l’entrada (110 kunas, és a dir, uns 15 euros). Nosaltres optem per anar a l’entrada de Lozovac, ja que normalment no està tant concorreguda. Aparquem sense massa dificultats, agafem el bus i ens plantem a l’inici del camí. Per fi comença l’espectacle…

Per conèixer el parc, el millor és recórrer el camí circular (d’uns 5 km) que passa pel seu interior. És un camí senzill i que ens condueix per tots els punts més destacats del parc. Seguint el curs del riu Krka, passem per l’interior de frondoses boscos i arribem a miradors des d’on contemplem les potents cascades. El camí és molt agradable, l’única pega és la gran quantitat de gent que hi ha.

IMG_7574 copia
Contemplem cascades impressionants.

És ideal parar a descansar una estona a la base de la cascada de Skradin (Skradinski buk). Aquesta és la més llarga i visitada del parc. Contemplar-la és impressionant. Però el millor de tot és que t’hi pots banyar! Aquest és l’únic punt del riu on està permès banyar-s’hi i val molt la pena aprofitar l’oportunitat. És perfecte per escapar de la calor i per sentir la força de l’aigua. Poder-nos banyar en un entorn tant idíl·lic és una gran experiència. Un dels millors moments del nostre viatge per Croàcia.

Krka National Park, Croacia
Banyar-nos a la cascada Skradin és una fantàstica experiència.
Krka National Park, Croacia
Hi ha una immensa varietat de salts d’aigua.

Ben refrescats, seguim la ruta circular i arribem a nous miradors de les cascades. Quin espectacle! El color turquesa de l’aigua, conjugat amb el verd de la vegetació, creen una estampa fantàstica. Perfecte per acomiadar-nos del Parc Nacional Krka.

IMG_7606 copia

Krka National Park, Croacia

Recorrent la costa dàlmata: Primosten i Trogir

Impregnats de la bella naturalesa de Croàcia, pugem de nou el cotxe i seguim recorrent la Carretera de l’Adràtic en direcció Split, on tenim previst dormir. Avancem pel costat del mar, per una tranquil·la carretera, sense cap mena de pressa. Buscant algun poble atractiu on parar.

La primera parada la fem a Primosten. Aquest poble, que en altres temps va ser una illa emmurallada, conserva l’encant de les poblacions pesqueres medievals. Passegem pels seus carrers empedrats i després anem caminant fins a la platja Raduca, a les afores del poble. Des d’aquesta platja, considerada una de les més boniques del país, les vistes de Primosten, on hi sobresurt l’esglèsia Sveti Juraj, són encantadores.

Primosten. Raduca
Vistes de Primosten des de la platja Raduca.

Donat que no fa un dia esplèndid, fins i tot plou en alguns moments, no estem massa estona a la platja. Tornem al cotxe i avencem fins a Trogir, una ciutat que és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que no us podeu perdre si viatgeu a Croàcia.

 

La ciutat de Trogir està situada en una petita illa que està connectada al continent per dos ponts. El casc antic és ben petit, així que no calen mapes per descobrir la ciutat. Ens dirigim al passeig marítim, on hi ha la majoria de monuments famoses, i comencem a caminar. Passejant pels carrers de la ciutat medieval més antiga de l’Adràtic, ens dóna la sensació d’estar viatjant en el temps. Tot es conserva a la perfecció. I, quan agafem algun carreró secundari, allunyat dels comerços i els turistes, ens inunda la calma.

Trogir

Des de gairebé qualsevol punt de la ciutat podem veure la Catedral de Sant Llorenç, una preciosa construcció de 47 metres que conjuga elements romànics i gòtics. La catedral es troba a la plaça més emblemàtica de la ciutat, la Plaça Juan Pau II (Ivana Pavla II). A la mateixa plaça hi trobem l’Esglèsia de San Salvador, el Palau Ducal (una construcció del segle XII que actualment és la seu de l’ajunatement) i el Palau Cipico.

 

Trogir
La Catedral de Sant Llorenç

 

La Catedral de Sant Llorenç
La Catedral de Sant Llorenç
Trogir
El Palau Ducal
Trogir
El Palau Cipico.

Finalitzem la visita a la ciutat contemplant l’altre gran edific de Trogir: el Castell del Kamerlengo. Aquesta fortalesa va ser construïda pels venecians a l’any 1430 com a punt de vigilància i residència del governadora. Caminem pel seu voltant, observant el radiant mar mediterrani, i sentim la força del pas del temps. Nosaltres no hi entrem, però s’hi pot entrar per un preu de 10 kunas.

Trogir. Castell del Kamerlengo
Castell del Kamerlengo

Se’ns comença a fer tard, així que seguim la ruta fins a Split. Arribem a la ciutat amb el temps just de buscar alguna Sobe on encara hi tinguin llits lliures (la millor opció és anar a la zona del port, ja que hi ha molta gent buscant clients). Demà volem agafar un dels primers ferrys per anar a l’Illa de Brac, així que decidim aplaçar la visita d’Split per l’endemà al vespre. Ja ho diuen: lo bo es fa esperar…

(Cinquè dia del viatge a Croàcia durant el juliol del 2014)

Organitza el teu viatge a Croàcia

✈️ Les millors ofertes de vols a Dubrovnik aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Zagreb aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Croàcia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Croàcia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.