• Categoria de l'entrada:Europa / França
 • Temps de lectura:14 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:gener 10, 2023
Actualment esteu veient Què veure a la Bretanya Francesa: 10 raons per visitar aquesta regió

Durant el viatge a França amb bicicleta que vaig fer durant el juliol del 2016, vaig passar dotze dies pedalant per la Bretanya Francesa. Uns 800 kilòmetres que em van portar des de l’interior d’aquesta regió francesa fins a la costa del nord.. No vaig tenir l’oportunitat de visitar la preciosa ciutat de Rennes, ni vaig poder contemplar les famoses postes de sol des del Ponte du Raz, entre d’altres coses. Però en vaig tenir suficient per quedar seduït amb la Bretanya Francesa. I per descobrir 10 raons per visitar (i tornar a visitar) aquesta magnífica regió de França.

10 raons per visitar la Bretanya Francesa

1. Pel Canal de Nantes a Brest

Els 360 kilòmetres de canal que uneixen les ciutats de Nantes i Brest a través de l’interior de la Bretanya, ens apropen a la Bretanya més rural. Passejar pel costat del canal, a peu o en bicicleta, o navegar-hi durant uns dies, ens permetrà descobrir la màgia d’aquesta ruta impulsada per Napoleó.  On la calma, la pausa i la naturalesa s’han apoderat de tot…

Malestroit des del Canal de Nantes a Brest

Seguint el transcurs del canal arribarem a pobles medievals plens d’ encant. Els carrerons de llambordes, les petites i antigues cases, les esglésies romàniques  i els castells medievals ens transportaran en el temps mentre visitem alguns dels pobles més pròxims al canal com Malestroit, Josellin, Pontivy o Carhaix Plouguer.

 

El monestir de Redon

 

El castell de Josellin.

A més, sense haver-se d’allunyar massa del canal, l’oferta i varietat d’allotjaments és molt alta. Hi trobem des de senzills càmpings o gîtes d’etape fins a precioses chambres d’hotels, sovint cases nobiliàries plenes d’encant.

Recomanacions

Si tenim temps i ganes de viure l’essència del Canal de Nantes a Brest, el millor és recorre’l completament:

 • Moltíssimes agències permeten llogar vaixells amb els que es pot navegar tranquil·lament pel canal. Superant les famoses i curioses encluses i parant als diferents pobles encantadors. Feu clic aquí per més informació.
 • L’altre opció és recorre el canal amb bicicleta. Pràcticament tot el camí paral·lel al canal es pot recórre amb bicicleta: concretament des de l’enclusa número 2, al poble de Quiheix, fins a l’enclusa 237, a Port-Launay. Per no haver de portar les bicicletes de casa, una bona opció és llogar-les.

Ara bé, en cas de anar més limitats de temps, el millor és dedicar un dia a descobrir els pobles de Malestroit, Josellin i Pontivy i dedicar una estona a passejar tranquil·lament pel canal.

2. Per la deliciosa gastronomia

La gastronomia bretona és motiu suficient per visitar aquesta zona… Des d’exquisits plats salats fins a deliciosos dolços. Combinant a la perfecció els seus productes de la terra ( patates, les cebes de Roscoff, les carxofes, la farina sarraïna…) amb les relíquies del mar (musclos, ostres i una gran varietat de peixos).

Nyam! Galettes bretones…

Clarament, no podem marxar de la Bretanya sense haver provat les delicioses i autèntiques galettes i les crêpes. Però l’oferta de plats és molt més variada i n’hi ha molts que no podem deixar de tastar…

Galeta bretona.

Els plats imprescindibles de la cuina bretona

 • A qualsevol poble o ciutat de la Bretanya hi podrem trobar una bona creperia. Perfecte per assaborir les galettes bretones i les crêpes.
 • Les ostres de Cancale. No hi ha res millor que comprar les ostres fresques al mercat, just al costat del mar, i assaborir-les allà mateix.
 • Qualsevol dels infinits dolços que podem trobar a les pastisseries. Les galetes bretones, el far breton o el tradicional Kouign-Amann són només alguns dels deliciosos postres que podrem degustar a aquesta regió Francesa.
Les sublims ostres de Cancale.

 3.Pels pobles medievals de l’interior

Voltant per l’interior de la Bretanya francesa hi trobarem pobles on sembla que el temps s’hagi aturat fa segles. Passejar per alguns d’aquests petits municipis, pels carrers estrets que condueixen a cases del segle XV o XV, és fer un viatge al passat. Tresors històrics i arquitectònics que s’amaguen per tot el territori bretó i que, en qualsevol viatge per aquesta regió francesa, hem de descobrir lentament…

Alguns dels pobles interiors més destacats

 • Pontivy. El castell medieval dels Rohan, les cases medievals del casc antic i les façanes neoclàssiques de l’època napoleònica creen un contrast impressionant.
El castell de Pontivy.
Passejant per Pontivy.
 • Vitré. Caminant pels seus carrerons empedrats descobrirem l’esglèsia de Notre-Dame i el famós castell de Vitré, amb el seu icònic pont llevadís.
 • Locronan. Voltant pel centre antic d’aquest poble és fàcil entendre per què sovint forma part de de les llistes dels pobles més bonics de França. Un poble tradicional i molt autèntic.
 • Rochefort-en-Terre. Passejar pels carrerons d’aquest poble també és descobrir antigues cases de granit del segle XVI i Però, a més,  Rochefort-en-Terre té un encant especial gràcies a les infinites flors que engalanen tots els racons del poble.

🤞 Assegurança de viatge per França

Davant de qualsevol imprevist, disposar d’una assegurança de viatges és bàsic per evitar grans maldecaps. Jo sempre viatjo assegurat amb Heymondo. Si contractes la teva assegurança de viatge a través d’aquest enllaç, tindràs un 5% de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir.

Si vols aprofundir sobre els motius pels quals recomano Heymondo, et recomano llegir el post Assegurança de viatge de Heymondo: detalls, cobertures i preus.

4.Pels seus fars

En alguns trams de la costa de la Bretanya francesa, s’hi troben alguns dels mars més perillosos d’Europa. Les fortes tempestes, corrents i onades, juntament amb els illots, puntes rocoses i penya-segats han estat durant molt de temps trampes mortals pels vaixells. Per aquest motiu, l’escarpada costa bretona està repleta de fars. Dels 150 fars que hi ha a França, 82 estan a la Bretanya!

Contemplar des de la proximitat d’algun dels inhòspits fars de la costa com la foscos inunda el litoral bretó és la millor manera de finalitzar un complert dia per la Bretanya.

Sentint les onades trencants i la màgia dels guardians del mar…

Alguns dels fars més destacats de la Bretanya

 • El Far del Cap Fréhel
El Far del Cap Frehel.
 • El Far de Pontusval
El Far de Pontusval
 • El Far d’Stiff
 • El Far de Saint Mathieu
 • El Far de Ploumanach
El far de Ploumanach
 • El Far de la Vieille

Si t’interessen els fars tant com a mi, no et perdis aquest article sobre La Ruta dels Fars de la Bretanya

5.Per les panoràmiques infinites de la costa

Conduir, caminar o pedalar pel litoral de la Bretanya francesa és hipnotitzant. Les pujades i baixades se succeeixen i, després de cada petit ascens,  noves panoràmiques de paisatges renovats apareixeran davant nostra. Els escarpats penya-segats, les extenses platges, els fars perduts entre l’oceà i el moviment d’algun veler solitari ens regalaran postals inoblidables.

Algunes de les panoràmiques més destacades de la costa bretona

 • El Cap Frehel (Sí, a part d’haver-hi un far preciós, les vistes dels penya-segats també es mereixen una visita).
Cap Frehel
 • El Cap Erquy
Cap Erquy
 • Qualsevol dels nombrosos miradors que hi ha a les carreteres que voregen el litoral.

6.Per la Costa de Granit Rosa

Quan tots els elements de la naturalesa es conjuguen a la perfecció, en resulten indrets tant especials com la Costa de Granit Rosa. Unes escultures de pedra esculpides pel mar i el vent. De formes hipnòtiques i de colors rosats sorprenents.

El millor per descobrir aquestes formacions rocoses de granit rosa, que es troben entre Trestraou i Saint-Guirec, és caminar pel sender dels duaners, que recorre tot el litoral de la Bretanya. Passejant tranquil·lament per aquest senzill camí, descobrirem roques que semblen animals o persones. I si esperem fins al capvespre, les ataronjades llums del final del dia pintaran un dels paisatges més bonics de la Bretanya Francesa.

7.Per la marea i les seves olors

Les marees, les transformadores dels paisatges, són un motiu més per visitar la Bretanya. Trobar ports sense aigua, observar com canvia la forma de les platges i olorar tot el que el mar abandona quan s’enretira…

Les marees impressionen i fan que la costa bretona sigui encara més atractiva.

8.Per les seves ciutat més emblemàtiques: Rennes, Sain- Malo…

La Bretanya Francesa té paisatges impressionants, uns pobles encantadors, una exquisida gastronòmica, però també té ciutats que valen molt la pena. Ciutats emblemàtiques, plenes de vida, i amb racons on la tranquil·litat que es respira per tot el territori bretó es continua venint.

Carrer del centre de Saint-Malo

La ciutat per excel·lència de la Bretanya és la seva capital: Rennes. Una ciutat molt dinàmica i amb una gran oferta cultural. Passejar pel seu casc antic, ple de terrasses i cafès, permet observar una gran varietat de cases medievals i alguns dels edificis més famosos com el Palau del Parlament.  Una ciutat amb molt per oferir

L’altre gran emblema dins del territori bretó és la sorprenent ciutat de Saint-Malo. Una ciutat emmurallada assentada davant del mar, on el pas del temps sembla que s’hagi aturat. Passejar per les muralles ofereix unes vistes increïbles de Le Fort Nacional, on s’hi pot arribar caminant quan baixa la marea. Després caminar entre els carrerons de l’Intramuros (la part de la ciutat construïda dins les muralles) és la manera ideal per seguir descobrint aquesta preciosa ciutat.

9.Pel Mont Saint Michel

Encara que estricament el Mont Saint Michel forma part de Normandia, no podia excloure aquesta meravella d’aquesta llista. Sense cap mena de dubte, tot viatge a la Bretanya Francesa ha d’incloure una visita al Mont Saint Michel, que es troba just a la frontera entre la Bretanya i Normandia.

El Mont Saint Michel i la seva abadia formen part del Patrimoni Mundial de la Unesco des del 1979. La pau, la màgia i l’antiguitat envolten aquest monument francès tant màgic. Un dels racons més bonics de França i que, conjugat amb les llums màgiques del dia, regala als viatgers espectacles visuals difícilment oblidables.

10.Per les postes de sol a la costa bretona

Les postes de sol al llarg de la costa de la Bretanya Francesa són un dels moments més màgics de cada dia. Qualsevol punt és ideal per assentar-se a contemplar com la costa es tenyeix amb les ataronjades tonalitats de les últimes llums de la jornada…

Comentaris

 1. Noemí

  Increible!! Tinc ganes d’anar-hi!!

  1. Viatjar és Descobrir

   Sí, jo també! Els paisatges de la costa, combinats amb la gastronomia i els pobles medievals fan que sigui una regió molt especial de visitar.

 2. Quim Durán

  magnífiques fotos!! el segon cop que hi vas, encara que el primer no el vares gaudir tant!! França és espectacular tota ella.

  gràcies pel post. molt bo, com tots.

 3. rondaller

  Fa temps vaig fer un tram i és realment una meravella. Però amb les teves fotos m’has fet venir ganes de tornar-hi!

  1. Viatjar és Descobrir

   M’alegra que t’hagin vingut ganes de tornar a la Bretanya Francesa. Estic convençut que ho gaudiries moltíssim! 🙂
   Jo al anar-hi amb bicicleta només va haver-hi moltes coses que no vaig poder conèixer, però vaig quedar enamorat d’aquesta regió. Així que també tinc moltes ganes tornar-hi per poder conèixer la regió amb més profunditat.
   Gràcies pel comentari!

 4. Roser Roig

  Gràcies per compartir la teva experiència. Ens ha servit de molt. Ho hem vist tot, i més. Ara mateix estem a Malesproit gaudint-ne molt. Roser i Daniel.

  1. Viatjar és Descobrir

   Hola Roser i Daniel!
   Moltes gràcies pel comentari!! 😀😀
   M’alegra molt que us hagi servit la meva experiència. La Bretanya Francesa és encantadora així que segur haureu visitat racons preciosos…
   A seguir gaudint del viatge i la gastronomia bretona!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.