• Categoria de l'entrada:França
 • Temps de lectura:6 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:novembre 29, 2022
Actualment esteu veient Aventura a la vista: França en bicicleta
Imatge del web http://en.francevelotourisme.com/.

França. Una bici. 26 dies. 2322 quilòmetres. I un baix pressupost.

En això consistirà l’aventura que començo demà, un viatge totalment diferent a tot el que he fet fins ara. M’he proposat recórrer en solitari una part de França a base de pedalades. Però anem per parts…

Imatge del web http://en.francevelotourisme.com/.
Imatge del web http://en.francevelotourisme.com/.

D’on va sorgir la idea?

Serè sincer: anar em bici mai m’ha agradat massa. Sempre he preferit caminar. Però en canvi, els ciclistes viatgers, carregats amb les alforges, sempre m’han fet molta enveja. Perquè viatjar amb bicicleta és conèixer un país d’una manera completament diferent.  Sense presses. Gaudint de qualsevol racó. Sent autosuficient. Sent LLIURE.

Feia temps que em rondava pel cap fer el meu primer viatge en bicicleta, quan va caure sobre les meves mans un llibre fantàsticament inspirador: Rodamón, d’en Xavi Narro. En aquest llibre l’autor explica l’experiència de fer la volta al món en bici. El llibre enganxa i encomana les ganes de voler conèixer el món amb bici.

Ja començava a assimilar que aquest estiu seria el moment d’agafar la bici i començar a pedalar, però no sabia quin seria el meu destí. Aleshores, vaig veure a l’instagram unes fotografies impressionants del Mont Saint Michel. I vaig tenir-ho clar. Volia pedalar fins allà. Fins a tenir davant meu la seva encantadora silueta. Només em faltava agafar un mapa i decidir com arribaria fins allà…

L’itinerari

França és un país preparadíssim per viatger en bicicleta. Està ple de carrils bici i rutes perfectament preparades pels ciclistes. Només cal fer una visita al web http://en.francevelotourisme.com/ per fer-se’n una idea.

I com vaig idear la meva ruta? Doncs unint algunes d’aquestes rutes ciclistes que em portessin fins al Mont Saint Michel. Així, vaig acabar fixant el meu itinerari, que he separat en quatre grans etapes:

 • Canal des deux mers à vélo.  Viatjaré amb tren fins a Port la Nouvelle, un petit poble del mediterrani, i des d’allà començaré a travessar el Canal des deux mers à vélo. Com el seu nom indica, aquesta ruta ciclista uneix el meditarrani amb l’atlàntic. Uns 800 kilòmetres de ruta pel costat del Canal de Garonne i el Canal du Midi atravessant poblets i ciutats encantadores. Carcassona, Toulouse, Bordeus…
 •  La Vélodyssée. Un cop arribi a l’atlàntic, m’incorporaré a la Vélodyssée, un increïble carril bici que recorre la costa atlàntica. Les marees, les postes de sol, les ostres… m’esperen durant aquesta etapa, que em portarà fins a la meravellosa Bretanya. Quines ganes que tinc d’arribar-hi!
 • La Bretanya. Només mirant algunes fotografies, la Bretanya ja m’ha enamorat. Els primers dies viatjaré pel seu interior, seguint la Vélodyssée, fins que arribi a Roscoff. Des d’allà, començaré una de les parts més boniques del viatge. Recorreré durant varis dies la costa bretona, i sé que em fascinaré veien els seus penya-segats, fars i pobles encantadors. I, finalment, arribaré al Mont Saint Michel! Que bé que pinta tot…
 • La tornada. La darrera etapa del viatge l’he batejat com la tornada, ja que el meu objectiu serà arribar fins a Tours, on agafaré el tren de tornada a casa. Per arribar-hi, faré algunes parts de tres rutes ciclistes: la Veloscenic, la Vélo Francette i la Loira a Vélo. Els pobles pintorescos de Normandia i els castells del Loira seran els protagonistes d’aquesta part del viatge.

 

L’aventura ja és aquí…

Com us deia, demà començo a pedalar. Comença l’aventura. I ho considero una aventura perquè de bicis no en tinc ni idea. Fa gairebé deu anys que no faig excursions amb bici. Bé, ahir vaig anar-hi quaranta minuts per comprovar que me’n recordava…  A més, viatjaré amb una bici del meu pare que té 24 anys! Així que si aconsegueixo completar el viatge, ningú tindrà excuses per no animar-se a fer el seu primer viatge amb bicicleta.

De moment no m’atreveixo a explicar els meus preparatius, ni a donar consells, ni res de res. Això ho deixo per la tornada, quan ja pugui parlar des de l’experiència. Des de l’experiència d’haver viatjat gairebé un mes sol amb bici. Perquè això de viatjar sol també és nou per mi…

Se’m tira el temps a sobre, ja que encara no he acabat amb els preparatius, i no em puc esplaiar massa més. Però us deixo amb un vídeo que resumeix perfectament els motius pels quals m’he animat a fer un viatge com aquest. Un vídeo que, després de veure’l, et fa difícil no voler agafar la bici, les botes, la furgo o el que sigui i començar a descobrir món.

Per cert, durant la ruta no actualitzaré el bloc perquè no portaré portàtil. Però em podeu seguir al Facebook, a l’Instagram i al Twitter. Allà aniré informant sobre les meves peripècies!

Comentaris

 1. Arseni

  gaudeix d’aquesta silenciosa llibertat de viatjar amb tu mateix. Si tens cap pregunta, tens el meu número. Una abraçada des de l’enveja sana

 2. Quim

  Ja portes una setmana i ja ets a la Atlàntic….. en aquest viatge estàs descobrint moltíssim, probablement més que a cap! Gaudeix-lo i que arribis al final sense problemes

 3. Cristel

  Hola!! He començat a llegir aquesta ruta de viatge en bici per França i m’he sentit identificada en tu ja que tampoc he segut mai apassionada d’aquest esport però arrel a l’experiència d’una coneguda m’he entusiasmat amb aquesta possibilitat! jeje
  M’encantaria recórrer França amb bici però voldria m’aconsellares, si encara te’n recordes, quina part fer, de temps em puc adaptar però seria sobre 7-10 dies. També m’agradaria saber si vas dormir en càmpings o en tenda de campanya, quin pressupost tenies i si ho vas trobat segur.
  Moltíssimes gràcies per la informació i a seguir viatjant!

  1. admin

   Hola Cristel, benvinguda al blog!
   Viatjar amb bicicleta és una experiència única, molt emocionant. Et fa descobrir els països molt més lentament i assaborint tots els paisatges, poblets i ciutats per on passes. A mi em va encantar! Així que t’ho recomano moltíssim.
   Respecte a viatja per França amb bicicleta, és un país que està molt preparat. Jo em vaig sentir segur en tot moment, les rutes sempre van per carrils bicis o carreteres molt secundàries, així que no cal patir pels cotxes. I jo dormia amb tenda als càmpings, la majoria d’ells càmpings municipals (si viatges amb bici solen costar entre 5-10 euros la nit). A França també hi ha l’opció de fer acampada lliure, però jo em sentia més a gust als càmpings.
   I respecte el pressupost, com a molt em gastava cada dia uns 10 euros amb menjar (al anar tot el dia amb bici em passava l’estona menjant… 🙂 ) i uns 5-10 euros amb el càmping.
   Si tens 7-10 dies i no vols haver d’anar molt lluny una opció excel·lent és fer el Canal du Midi i el Canal de Garona, segons els kilòmetres diaris que fassis podràs fer més o menys troç. Aquesta ruta és molt tranquil·la, no té desnivell i passa per pobles i racons molt macos. A aquesta web pots veure tots els detalls: https://en.francevelotourisme.com/
   Si no et fa res anar una mica més lluny, la costa de la Bretanya Francesa és espectacular. El recorregut des de Roscoff fins al Mont Saint-Michel segurament va ser el més bonic, pel que fa a paisatges, del viatge que vaig fer.
   La zona del Loira també és molt recomanable pel que he llegit, però jo no la conec.
   Qualsevol altre dubte no dubtis en preguntar-me.
   Salut i bons viatges! 🙂

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.