• Post category:Àfrica / Sud-àfrica
  • Reading time:17 min de lectura
  • Post author:
  • Post last modified:setembre 15, 2023
You are currently viewing Com arribar al Parc Nacional Kruger

Tenir clar com arribar al Parc Nacional Kruger és important per començar amb bon peu una de les etapes més impressionants de qualsevol viatge a Sud-àfrica. El Kruger, que té una extensió de quasi 20.000 m², es troba al nord-est de Sud-àfrica. És habitual arribar-hi conduint des de la ciutat més gran del país, Johannesburg, però també és possible fer el trajecte amb avió fins a alguna de les ciutats més properes o, fins i tot, fins a l’interior del parc.

A aquest post hi trobaràs les opcions més usuals per arribar al Parc Nacional Kruger.

arribar al Parc Nacional Kruger amb cotxe de lloguer és una bona opció per després poder fer safaris per lliure per les rutes d'aquest parc nacional

dos lleons a l'interior del parc nacional després d'anar de Johannesburg al Kruger amb cotxe de lloguer

Com arribar al Parc Nacional Kruger: 5 alternatives

1. Arribar al Parc Nacional Kruger des de Johannesburg

En la majoria dels viatges a Sud-àfrica amb cotxe de lloguer es fa el trajecte des de Johannesburg fins al Parc Nacional Kruger, ja sigui en una de les dues direccions o ambdues. És important revisar bé la ruta i tenir clar per on anar, ja que algunes zones perifèriques al Kruger són poc segures.

Des del meu punt de vista, la millor opció és entrar (o sortir) pel Parc Nacional Kruger per les portes del sud del parc. Si es ve des de Johannesburg, la porta més propera és la Malelane Gate; però també es pot considerar entrar per la Cocodrile Bridge Gate. El càmping més proper a la Malelane Gate és el càmping de Berg en Dal o el Malelane Satelite Camp. El càmping més proper a la Cocodrile Bridge Gate és el Cocodrile Bridge Camp, però també es pot anar al Lower Sabie Camp.

La millor ruta per arribar al Kruger des de Johannesburg

Si s’entra per alguna d’aquestes portes, l’itinerari a seguir per anar des de Johannesburg fins al Kruger és molt senzill:

– Des de l’aeroport, primer cal anar per la carretera R21 en direcció Boksburg.

– Després, agafar el desviament per incorporar-se a la N12 en direcció eMalahleni.

– Un cop a eMalahleni, la N12 s’incorpora a la N4, que és la carretera que arriba fins al costat del Kruger.

– En cas d’entrar per la Malelane Gate, només caldrà agafar el desviament per entrar al parc un cop passat el poble de Malelene.

L’avantatge de seguir aquesta ruta és que tot el trajecte es fa per autopistes en molt bon estat i segures. El preu aproximat del peatge és d’uns 20 euros, que s’han de pagar en la moneda local. Pot ser que el cotxe de lloguer porti un tag, pels cobraments automàtics dels peatges, però en cas de no tenir-lo és necessari portar l’import dels peatges en efectiu perquè no accepten targetes estrangeres.

La durada d’aquest recorregut és d’unes quatre hores i mitja. Val la pena fer una parada a mig camí, per descansar una mica i posar benzina. Els dos punts més recomanats on parar són: l’estació de servei Milly’s o l’estació de servei Alzu Petroport.

Recomanacions de seguretat en arribar al Kruger

En cas d’haver reservat alguns dels càmpings del centre o nord del Parc Nacional Kruger, pot ser que no sigui factible entrar per alguna de les portes del sud del parc. Els desplaçaments per l’interior del parc són molt més lents que per les carreteres de l’exterior.

En aquest es pot optar per entrar per la Phabeni Gate, la Paul Kruger Gate o l’Orpen Gate. A algunes de les carreteres properes a aquestes portes hi ha un cert risc de ser atracat (hi ha senyalitzacions) així que és important no parar a la carretera, conduir durant el dia i amb les finestres pujades.

Per altra banda, actualment no es recomana entrar al Parc Nacional Kruger per la Numbi Gate, ja que recentment hi ha hagut problemes de seguretat allà. És molt millor ser previsor i evitar aquesta porta.

anar al Parc Nacional Kruger amb cotxe des de Johannesburg és una opció segura i permet gaudir de safaris des que s'arriba a la porta del parc nacional

els paisatges del parc nacional kruger des del sud de la reserva natural

Avantatges de conduir fins al Parc Nacional Kruger des de Johannesburg

El gran avantatge d’arribar al Parc Nacional Kruger amb cotxe des de Johannesburg és que podràs llogar al cotxe a la ciutat més gran del país i allà els preus són molt més econòmics.

Jo vaig llogar un Hyundai i20 durant 27 dies i vaig pagar 280 euros. Et recomano revisar els preus a DiscoverCars, per veure les ofertes de les diferents empreses de lloguer.

Inconvenients d’anar al Parc Nacional Kruger des de Johannesburg amb cotxe

L’inconvenient d’optar per aquesta opció és que el trajecte amb cotxe és una mica llarg (quasi cinc hores) i que per qüestions de seguretat no és massa recomanable fer gaires parades.

Encara que la inseguretat a Sud-àfrica pot crear certa incertesa abans de conduir pel país, seguint els consells bàsics (no conduir de nit, no aturar-se a la carretera o zones aïllades i conduir per les vies principals) és poc probable que es tinguin problemes. Jo em vaig sentir segur en tot moment fent aquest trajecte.

anar al parc nacional Kruger amb cotxe des de Johannesburg és una opció més lenta però també és més econòmica i permet fer safaris més llargs per tenir l'oportunitat de veure escenes úniques com aquest gos salvatge a una bassa a prop del Balule Camp

primer pla d'una zebra al parc nacional Kruger de sud-àfrica

2. Arribar al Parc Nacional Kruger amb avió fins a Nelspruit o Hoedspruit

En cas de voler reduir el trajecte amb cotxe per arribar al Parc Nacional Kruger, una alternativa és agafar un vol intern fins a alguna de les ciutats més properes al parc. Les dues opcions més habituals són Nelspruit o Hoedspruit.

Des de Nelspruit, la porta d’entrada al parc més propera és la Malelane Gate, que es troba a uns 75 kilòmetres.

Des d’Hoedspruit la porta d’entrada al parc més propera és la Orpen Gate, que es troba a uns 30 kilòmetres.

🤞 Assegurança de viatge per Sud-àfrica

Davant de qualsevol imprevist, disposar d’una assegurança de viatges és bàsic per evitar grans maldecaps. I encara és més important en un destí com Sud-àfrica. Jo sempre viatjo assegurat amb Mondo. Si contractes la teva assegurança de viatge a través d’aquest enllaç, tindràs un 5% de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir.

Si vols aprofundir sobre els motius pels quals recomano Mondo, et recomano llegir el post Assegurança de viatge de Mondo: detalls, cobertures i preus.

Avantatges de volar fins a Nelspruit o Hoedspruit

Crec que aquesta opció únicament és pràctica si no es fa un safari al Parc Nacional Kruger per lliure. És a dir, en cas de fer els safaris al parc nacional amb alguna agència. En aquest cas pot ser preferible volar a alguns d’aquests aeroports i organitzar el transfer fins a l’allotjament des d’allà. També és una bona opció si es vol fer un safari a alguna de les reserves privades del Greater Kruger.

Inconvenients de volar fins a Nelspruit o Hoedspruit

L’inconvenient d’optar per aquesta opció és que és més cara. Per una banda, caldrà pagar el preu del vol i, a més, els preus dels lloguers de cotxe a Nelspruit i Hoedspruit són més cars.

Tampoc és una opció que permeti estalviar massa temps respecta anar amb cotxe des de Johannesburg, perquè tenint en compte la durada del vol i el temps d’espera als aeroports, el trajecte acostuma a durar entre tres i quatre hores.

arriba al parc nacional Kruger amb avió permet tenir una vista d'ocell de l'entorn d'aquest parc nacional

una àguila descansant a dalt d'una branca a l'interior del parc nacional Kruger

3. Volar fins a l’interior del Parc Nacional Kruger

L’opció més còmode, i una bona alternativa si no es fa una estada massa llarga al Parc Nacional Kruger, és volar fins a l’aeroport que hi ha a l’interior del Parc Nacional Kruger: l’Skukuza Airport. Hi ha vols directes des de Johannesburg i Ciutat del Cap, amb la companyia Airlink.

L’avantatge d’arribar al Parc Nacional Kruger amb avió

El punt a favor d’aquesta opció és la comoditat i evitar el trajecte amb cotxe fins al parc nacional. A més, d’aquesta manera el safari comença des del primer moment; i es té l’oportunitat de veure el paisatge del Kruger des de l’aire.

Inconvenients d’aquesta alternativa

De nou, el desavantatge principal d’aquesta alternativa és el preu. No són uns vols econòmics. Però el que sobretot encareix aquesta opció són els preus dels lloguers de cotxe a l’Skukuza Airoport. Donat que hi ha poca disponibilitat de vehicles i poca competència, els preus són molt més alts que a la resta del país.

un gos salvatge a l'interior del parc nacional Kruger és un dels regals que pots trobar a l'arribar a aquesta reserva sudafricana

un mico al parc nacional kruger fotografiat durant un safari per lliure

4. Arribar al Kruger des de Swazilàndia

En cas de visitar el Parc Nacional Kruger a la part final d’un viatge a Sudàfrica per lliure, és molt habitual fer-ho conduint des de Swazilàndia.

El trajecte per arribar al Kruger des de Swazilàndia és una mica lent, ja que la carretera no està en un gran estat. Però és un recorregut senzill i segur. Una bona opció és sortir de Swazilàndia per la carretera MR5 i continuar per la R571 a Sud-àfrica fins a la Cocodrile Bridge Gate.

després de veure rinoceronts a Swazilàndia és una bona opció arribar al parc nacional Kruger conduint fins al sud del parc

a part de gran mamífers també es poden veure molts ocells a la reserva del Kruger

5. Arribar al Parc Nacional Kruger amb un safari organitzat

Per últim, si vols gaudir d’un safari al Parc Nacional Kruger o a alguna de les reserves privades sense haver de preocupar-te de conduir i buscar els animals, també pots optar per contractar un safari amb una agència local. Aquests tours acostumen a incloure tots els desplaçaments.

Per comparar les diferents propostes de les agències locals, et recomano revisar el portal SafariBookings.com.

Si tens prou pressupost, una bona opció és dedicar uns dies a fer safaris per alguna de les reserves privades que formen part de l’ecosistema del Greater Kruger. Són opcions cares, però l’experiència acostuma a ser inoblidable (hi ha molts menys cotxes, els guies són molts bons, els albiraments de felins més freqüents i l’allotjament acostuma a ser molt bo).

En cas de viatjar amb un pressupost més ajustat, també hi ha agències que organitzen el trasllat, l’allotjament (a fora del parc nacional) i els safaris a l’interior del Parc Nacional Kruger. Per mi, no és la millor opció, ja que crec que dormir als càmpings de l’interior del Kruger val molt la pena; però en cas de no voler/poder conduir és una bona alternativa.

Com arribar al Parc Nacional Kruger: la meva experiència

El trajecte fins al Parc Nacional Kruger va marcar l’inici del meu viatge a Sud-àfrica. Havia arribat a Johannesburg al vespre del dia anterior, i vaig passar la nit a un allotjament proper a l’aeroport: el Sunrock Guestouhse.

L’endemà al matí vaig tornar a l’aeroport amb el servei de transfer gratuït de l’allotjament; i vaig recollir el cotxe de lloguer. Havia decidit anar al Parc Nacional Kruger des de Johannesburg amb cotxe perquè em sortia molt més a compte el lloguer.

Abans de començar a conduir, jo també tenia certa incertesa. Serien els primers kilòmetres del viatge conduint per l’esquerre i tot el que havia llegit sobre la inseguretat a Sud-àfrica també em creava una mica de neguit.

Tenint clara la ruta i amb l’ajuda del Google Maps (havia baixat prèviament el mapa de Sud-àfrica per poder-hi accedir sense connexió) vaig començar a conduir. Tenia previst entrar pel parc per la Malelane Gate, i vaig seguir el camí que recomanaven a tot arreu (primer la R21, després la N12 i, finalment, la N4). Un cop em vaig incorporar a la R21, els nervis van desaparèixer ràpidament. La veritat és que les carreteres principals de Sud-àfrica estan en un estat excel·lent i em vaig sentir molt còmode en tot moment.

És cert que a alguns trams de la ruta hi ha força camions; però conduint a poc a poc i amb paciència vaig poder comprovar que la ruta per Parc Nacional Kruger des de Johannesburg amb cotxe és segura. Sobretot si s’entra pel sud del parc.

Només vaig fer una parada durant el trajecte, a l’estació de servei Milly’s. Vaig aprofitar per omplir de nou el dipòsit del cotxe. Així m’assegurava tenir suficient combustible fins que arribés a l’interior del parc, on també hi ha gasolineres a dins dels càmpings.

Al voltant de les 12:30 del migdia ja vaig arribar a la Malelane Gate. Per fi havia arribat el moment de començar el safari per lliure pel Parc Nacional Kruger…

les girafes són uns dels grans protagonistes que es troben un com hagis decidit com arribar al Kruger per fer un safari

un bonic lleopard petit a la reserva del Kruger a Sud-àfrica amb cotxe de lloguer

Organitza el teu viatge a Sud-àfrica per lliure

✈️ Les millors ofertes de vols a Sud-àfrica aquí.

🏨 Els millors preus en allotjaments a Sud-àfrica aquí.

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Sud-àfrica aquí.

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí.

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí.

🐆 Troba els millors viatges i safaris a Sud-àfrica amb agència local aquí.

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.