• Categoria de l'entrada:Europa / Noruega
  • Temps de lectura:13 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient Ruta per les Illes Lofoten: la Carretera del Rei (Reine, Hamnøy i Å)

Fer una ruta per les Illes Lofoten ofereix un viatge per paisatges impressionants. És sorprenent la combinació de l’oceà, amb les seves platges de sorra blanca i aigües cristal·lines; els cims escarpats de les muntanyes, on la neu no desapareix fins als mesos més calorosos de l’any; i els petits pobles de pescadors, on encara hi ha les tradicionals cases de fusta.

A més, aquestes illes de Noruega són un destí ideal durant tot l’any. A l’hivern es tenyeixen de blanc i ofereixen la possibilitat de veure aurores boreals. A l’estiu, en canvi, el sol de mitjanit sorprèn els viatgers i és el moment de gaudir de les infinites rutes de senderisme que recorren les muntanyes de les Illes Lofoten.

La millor manera de descobrir les Illes Lofoten és conduint per la carretera E10 o la Ruta del Rei. Aquesta ruta panoràmica transcorre des de Raftsundet fins a Å, amb desviaments cap a Nusfjord, Vikten, Utakleiv, Unstad, Eggum i Henningsvær.

Ruta per les Illes Lofoten: 10 Racons únics de la Carretera del Rei

A l’estret de Raftsundet, on hi ha un pont que connecta l’arxipèlag de Vesterålen amb les Illes Lofoten, es considera que comença la ruta panoràmica per les Illes Lofoten, que segueix la carretera E10. Per conèixer amb profunditat aquestes illes, i descobrir els racons més amagats, val molt la pena desviar-se per carreteres secundàries per arribar a platges o pobles més aïllats. Tot i això, hi ha paisatges únics per on passa aquesta carretera, i que són imprescindibles en qualsevol viatge a les Illes Lofoten.

1. Austnesfjorden Rasteplass

Aquesta zona de pícnic és ideal per aturar-se i gaudir d’una de les millors vistes del fiord Austnesfjorden i l’església Sildpollneset. La millor perspectiva es té des de dalt del turó Austneset, per on s’arriba seguint unes passarel·les de fusta instal·lades per preservar la vegetació de la zona.

2. Svolvaer

La capital de les Illes Lofoten és una parada imprescindible de la Carretera del Rei. La ciutat en si no és especial, però sobretot valen la pena les sortides amb vaixell o llanxa per veure el fiord Trollfjord. També es fan sortides específiques per veure àguiles de cua blanca, una de les aus rapinyaires més grans d’Europa.

3. Rørvika Beach

Aquesta platja és de les més sorprenents de les Illes Lofoten. Es troba a pocs metres de la carretera, però el paisatge que l’envolta és únic. A l’hivern, el blanc de la neu contrasta amb la sorra fosca, i les muntanyes nevades afegeixen encara més contrast a l’escena. És una de les primeres platges per on passa la Carretera del Rei, així que val molt la pena parar-hi.

4. Henningsvær

Per arribar al poble de Henningsvær cal desviar-se durant uns 10 kilòmetres de la Carretera del Rei o E10. Aquesta localitat s’ha fet molt famosa durant els últims anys pel seu camp de futbol, envoltat de roques i el mar de Noruega. Sens dubte un dels llocs més espectaculars on practicar aquest esport.
A part del camp de futbol, Henningsvær encara conserva el seu pintoresc esperit de poble de pescadors.

5. Eggum

La Carretera del Rei no passa pel poble d’Eggum, sinó que cal desviar-se durant 9 kilòmetres per una carretera secundària. Però val molt la pena. Sobretot per l’entorn que envolta aquest petit poble de pescadors, on destaca la famosa platja d’Eggum.
És un destí ideal per intentar veure l’aurora boreal durant els mesos d’hivern, i per veure el sol de mitjanit a l’estiu.

6. Leknes i les platges del nord

Leknes, amb poc més de 10.000 habitants, és la segona localitat més important de les Illes Lofoten. El poble en sí no és molt especial. Però és una bona zona on dormir durant dos o tres dies, sobretot per tenir temps per explorar el nord de l’illa de Vestvågøya. On hi ha alguna de les platges més boniques de les Illes Lofoten. La Vik Beach, la Haukland Beach, la Uttakleiv Beach i la Unstad Beach són algunes de les més famoses.

7. Rambergstranda

La Rambergstranda Beach és una de les platges més escèniques de les Lofoten. Una extensa platja de sorra fina i de color daurat. A l’hivern la sorra desapareix sota la neu, que tenyeix de blanc les muntanyes que envolten aquesta platja. És una zona ideal per passejar i assaborir l’entorn.

8. Hamnøy

El poble de Hamnøy necessita molt poques presentacions. És un dels pobles més bonics de les Illes Lofoten. La Carretera del Rei o E10 passa just pel costat del poble, i travessa l’icònic pont des d’on es té la millor perspectiva de les casetes de pescadors d’aquesta famosa localitat.

9. Reine

Reine és un dels altres imprescindibles de les Illes Lofoten. De nou, la ruta panoràmica per les Illes Lofoten, que segueix la carretera E10, passa pel costat del poble. Al costat de la carretera hi ha un mirador espectacular. Contemplar des d’allà la sortida de sol, la posta de sol o les aurores boreals és una experiència fascinant.

10. Å

El petit poble d’Å és el final d’aquesta preciosa ruta per les Illes Lofoten. El poble per si sol no és el més popular, però transmet una pau, tranquil·litat i solitud que va molt lligada als paisatges àrtics.

Ruta per les Illes Lofoten: La nostra experiència recorrent el final de la Carretera del Rei

Fotografiant l’albada des de Hamnøy

Després de tres dies recorrent la Carretera del Rei de les Illes Lofoten, fent moltes parades i desviant-nos per carreteres secundàries nevades, avui arribarem a l’últim poble d’aquesta ruta: Å.

Encara amb els records de les aurores boreals, ens llevem aviat per veure sortir el sol des del pont de Hamnøy. Aquesta és la vista més fotografiada de les Illes Lofoten: cada matí un bon nombre de fotògrafs s’agrupen allà per fer la mateixa foto. Això li resta una mica de màgia al lloc, però nosaltres també volem gaudir d’aquest paisatge de bon matí. És un espectacle quan el sol surt per l’horitzó i il·lumina les muntanyes que envolten les cases de Hamnøy.

Conduint fins a Å, l’últim poble de les Illes Lofoten

Després d’aquest espectacle fotogràfic i paisatgístic, conduïm fins a Å, el poble més occidental de les Illes Lofoten. El dia està molt tapat, i dóna una atmosfera completament àrtica al paisatge. Passegem entre els carrers congelats del poble, i ens apropem fins al seu port. No hi ha ningú i tot està tancat. Des d’aquest poble comença una interessant i exigent excursió fins a la muntanya Stokkavika, una ruta d’alta muntanya que a l’hivern no ens passa pel cap fer.

Aprofitem la resta del dia per continuar descobrint els paisatges de l’illa Moskenesøya. Fem una petita visita al port de Reine, on durant la nit passada vam tenir la sort de veure-hi dues llúdrigues. No tenim tanta de sort de nou, així que marxem del poble amb cotxe per dirigir-nos fins a la Ytresand Beach.

Admirant la Ytresand Beach

Arribem a aquesta platja, situada al nord de l’illa Moskenesøya, just quan comença a nevar. El paisatge és espectacular. La platja està envoltada de muntanyes escarpades, un ambient completament alpí. Veiem que un petit camí surt des de la platja, i que s’enfila cap a una petita muntanya. Intentem fer-ne un tros, però sense anar ben equipats amb grampons i raquetes de neu ho veiem molt perillós, així que fem mitja volta aviat.

Una nova nevada a les Illes Lofoten

Al fer una ruta per les Illes Lofoten a l’hivern cal estar preparat pel mal temps. I això és el que ens espera durant la tarda. La nevada és cada cop més intensa, i les muntanyes desapareixen entre la boira. És moment de tornar cap a l’allotjament. Avui passarem la segona nit a un Rorbuer al poble de Tind. Contemplar la nevada des d’una caseta de pescadors amb vistes al mar també és una part especial d’aquest viatge.

Durant la nit la previsió d’aurores boreals és bona, però el cel està completament tapat. Ens llevem a cada hora per revisar els núvols, i cap a les tres de la matinada veiem com els núvols comencen a obrir-se. No volem perdre l’oportunitat de veure una última aurora boreal a les Illes Lofoten. Ben abrigats pugem al cotxe i sortim a buscar la dama verda. Els núvols no ens deixen veure l’espectacle de les aurores boreals tan bé com ahir, però sí que podem apreciar-se els seus tons verdosos difuminats entre els núvols. No és la millor aurora boreal, igualment és una aurora boreal. I això sempre és un espectacle!

Tornem a l’allotjament al voltant de les cinc de la matinada, just quan comença a clarejar. És moment de descansar una mica, abans de posar rumb cap a l’Illa de Senja.

(Aquest post correspon al sisè dia del nostre viatge a les Illes Lofoten)

Organitza el teu viatge a les Illes Lofoten

✈️ Les millors ofertes de vols a Tromsø aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a les Illes Lofoten aquí

😁 Les millors activitats a les Illes Lofoten aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a les Illes Lofoten aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.