• Post category:Espanya
  • Reading time:5 min de lectura
  • Post author:
  • Post last modified:febrer 27, 2016
You are currently viewing Els tradicionals Molins de Consuegra

Tradició. I molta història. Això és el que es respira al visitar els Molins de Consuegra, un emplaçament on sembla que el temps s’hagi aturat. Situats al cim d’un petit turó, a poc quilòmetres de Consuegra, aquests dotze molins ofereixen una de les estampes més tradicionals de Castella– la Manxa.

Molins de Consuegra. Consuegra wind mills

Molins de Consuegra. Consuegra wind mills

Aquests Molins de Vent es van construir entre el segle XVI i el XIX, a la part més alta del Cerro Calderico, per aprofitar la força del vent en la moltura del cereal. Les seves enormes aspes, impressionen des del primer moment. I els visitants no poden evitar recordar el famós “Don Quijote de la Macha” i l’episodi de la lluita contra els gegants. No se sap si aquests van ser alguns dels molins que van inspirar a Miguel de Cervantes, però en la última remodelació van ser batejats amb els noms d’aquesta famosa novel·la. El Bolero, el Rucio o el Sancho són alguns d’aquests bonics noms.

Molins de Consuegra. Consuegra wind mills

IMG_9909 copia

Molins de Consuegra. Consuegra wind mills

A dalt del turó, també hi destaca el Castillo de la Muela, una de las construccions més ben conservades de la zona. El castell es va començar a construir a mitjans del segle X, durant l’època d’esplendor del califat de Còrdova, i va finalitzar-se a mitjans del segle XIII pels cavallers de la Orden de San Juan de Jerusalén. Darrera de les seves parets, s’hi acumulen més de 350 anys de construcció ininterrompuda. Una relíquia pels amants de l’arquitectura històrica. Nosaltres únicament vam contemplar-lo des de l’exterior, ja que estava tancat. Tot i això, poder-hi entrar segur que és una experiència formidable…

9918 copia

9886 copia

Els Molins de Consuegra poden visitar-se gratuïtament i lliurament durant qualsevol moment del dia. Ara bé, no sempre s’hi pot accedir al seu interior. Nosaltres, tot i saber que no podríem veure’ls des de dins, vam decidir visitar-los durant un dels moments més màgics: el capvespre. Precioses llums ataronjades van acompanyar-nos mentre caminàvem entre els enormes molins. I entre gegantines aspes, impregnats de tradició, les vistes de  la planícia manxega, adornada amb les darreres llums del dia, van ser encisadores. Sens dubte, vam prendre una gran decisió visitant aquest indret durant la posta de sol.

Molins de Consuegra. Consuegra wind mills

Molins de Consuegra. Consuegra wind mills

Informació pràctica

Accés: Des del poble de Consuegra, situat a la província de Toledo, la zona dels molins de Consuegra està perfectament indicada. S’hi arriba després d’uns 5 minuts amb cotxe i hi ha un pàrquing gratuït.

Preus i horari d’entrada: Els molins i el castell es poden veure des de l’exterior en qualsevol moment i gratuïtament. L’entrada a l’interior del castell costa 4 euros. L’entrada al molí Rucio, l’únic en què s’hi pot accedir, és gratuïta. Els horaris són els següents:

Horaris del Castillo de la MuelaHoraris del molí Rucio
De l’1 de juny fins al 30 de setembre

Obert tots els dies de 10.30h a 13.40 i de 16.40h a 18.40h

De l’1 de juny fins al 30 de setembre

Obert tots els dies de 9.00h a 19.00h

De l’1 d’octubre fins al 31 de maig

Obert tots els dies de 10.40h a 13.40 i de 15.40 a 17.40h

De l’1 d’octubre fins al 31 de maig

Obert tots els dies de 9.00h a 18.00h

El 25 de desembre, l’1 de gener i el 6 de gener

Tancat durant tot el dia.

El 25 de desembre i l’1 de gener.

Tancat durant tot el dia.

 

Pàgina web oficial: http://castillodeconsuegra.es/

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.