• Categoria de l'entrada:Àfrica / Kenya
  • Temps de lectura:14 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 4, 2023
Actualment esteu veient El Llac Naivasha, on veure hipopòtams i ocells a Kenya

El Llac Naivasha és una de les meravelles naturals de Kenya. Situat a una altitud de 1.884 metres, és l’únic llac d’aigua dolça de la Gran Vall del Rift, la fractura geològica que s’estén des del Líban fins a Moçambic.

El Llac Naivasha no només impressiona pel seu paisatge (té una superfície de més de 170 km²) sinó que és un dels refugis de fauna salvatge més interessants del país. Els grans protagonistes del llac són els hipopòtams i els ocells (s’han comptabilitzat més de 80 espècies). Però també és freqüent veure zebres, nyus o antílops d’aigua.

paisatge del Llac Naivasha durant el viatge a Kenya

un hipopòtam descansant al Llac Naivasha

Com arribar al Llac Naivasha

El Llac Naivasha es troba a uns 95 kilòmetres de Nairobi, la capital de Kenya. El trajecte amb cotxe acostuma a durar unes 2 hores i mitja.

El més habitual és fer una parada per visitar aquest llac durant un safari per Kenya. És una bona manera de dividir el trajecte entre la Reserva Nacional de Samburu i la Reserva Nacional del Masai Mara, o el Parc Nacional del Llac Nakuru i la Reserva Nacional del Masai Mara.

Pots consultar aquí alguns dels safaris amb agències locals que inclouen el Llac Naivasha dins els seus itineraris.

Per altra banda, també es poden contractar sortides d’un dia des de Nairobi per visitar aquest llac. No és l’opció més pràctica, però en cas de tenir poc temps es pot considerar.

un ocell durant un recorregut amb barca pel Llac Naivasha

Quina és la millor època per visitar-lo

Entre els mesos de juliol i octubre o entre el mes de gener i febrer és quan plou menys a Kenya, i en general també és la millor època per visitar el Llac Naivasha.

Tot i això, les tempestes són habituals a aquesta zona de Kenya (sobretot a la tarda), així que és important anar ben preparat i evitar fer rutes amb barca en cas de tempesta elèctrica. De fet, el nom d’aquest llac prové de la paraula massai Naiposha (significa aigües mogudes), a causa de les abundants tempestes a la zona.

el paisatge del llac a la tarda amb uns núvols que anuncien una tempesta pròximament

Què fer al Llac Naivasha i al seu voltant

1. Navegar pel llac amb barca

Al fer un viatge a Kenya, el més usual és dedicar únicament un matí o una tarda al Llac Naivasha. L’activitat estrella a aquesta zona és el recorregut amb barca pel llac, per tal de poder admirar variada fauna que hi habita.

El recorregut estàndard dura aproximadament una hora i costa entre 25 i 30 dòlars per persona. Es pot contractar directament allà, una opció és fer-ho a la recepció del Lake Naivasha Camp.

Durant els trajectes amb barca s’acostumen a poder veure molt bé els grups d’hipopòtams. A més, també és habitual veure molts ocells. Alguns dels més comuns són el pigarg africà, el pelicà blanc comú, el tàntal africà, el marabú africà, l’agró goliat, el becplaner africà o l’alció garser.

fotografiar ocells de ben a prop és un dels avantatges de fer una ruta pel Llac Naivasha amb barca

un antílop d'aigua a prop de l'aigua per hidratar-se

2. Fer un safari a peu per la Crescent Island

La Crescent Island és una illa privada del Llac Naivasha. A aquesta reserva natural hi viuen zebres, girafes, nyus, impales i hipopòtams. Es poden fer safaris a peu per la reserva. Caminar envoltat d’aquesta fauna és una gran experiència.

Només es pot arribar a aquesta illa amb barca. En cas de voler-la visitar, es pot combinar el recorregut pel Llac Naivasha amb una parada per visitar la Crescent Island. El permís d’entrada a l’illa es paga per separat i costa 33 dòlars per persona. Es pot consultar tota la informació a la seva web oficial.

🤞 Assegurança de viatge per Kenya

Davant de qualsevol imprevist, disposar d’una assegurança de viatges és bàsic per evitar grans maldecaps. I encara és més important en un destí com Kenya. Jo sempre viatjo assegurat amb Heymondo. Si contractes la teva assegurança de viatge a través d’aquest enllaç, tindràs un 5% de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir.

Si vols aprofundir sobre els motius pels quals recomano Heymondo, et recomano llegir el post Assegurança de viatge de Heymondo: detalls, cobertures i preus.

3. Conèixer el Parc Nacional Hell’s Gate

El Parc Nacional Hell’s Gate es troba a pocs kilòmetres del Llac Naivasha i és una zona ideal per fer senderisme o anar amb bicicleta. El gran atractiu d’aquest parc és el seu paisatge, amb imponents penya-segats de pissarra, canyons i afloraments volcànics.

Una de les rutes més habituals és el recorregut amb bicicleta de 7 kilòmetres des de l’entrada principal del parc (Elsa Gate) fins al canyó Ol Njorowa. Després, es pot continuar pel canyó a peu (en cas de pluja és perillós entrar-hi).

A part de gaudir del paisatge, durant les excursions és comú poder veure zebres, impales, nyus i, fins i tot, búfals. Al parc també hi ha guepards i lleopards, però és pràcticament impossible veure’ls.

El permís per accedir al Parc Nacional Hell´s Gate té un cost de 27 dòlars per persona. Es pot visitar per lliure o també es pot contractar un guia a l’entrada.

4. Ascendir el Mount Longonot

Pels amants del senderisme, hi ha una excursió molt atractiva a prop del Llac Naivasha: l’ascensió al Mount Longonot. És una ruta d’unes 5 hores (pujar i baixar) i ofereix una de les millors panoràmiques de la Vall del Gran Rift.

On dormir al Llac Naivasha

El Llac Naivasha és una de les zones més turístiques de Kenya, no només pels extrangers, també entra la gent del país. Per això hi ha una oferta d’allotjaments bastant àmplia. Si es busca una experiència exclusiva i gaudir al màxim de l’entorn d’aquest llac, el millor és allotjar-se a algun dels lodges instal·lats a tocar de l’aigua. L’únic inconvenient en aquest cas és el preu. En cas de buscar una opció de pressuposts més baix, és preferible dormir a la ciutat de Naivasha. Està a uns 10 o 15 minuts del llac.

Alguns dels allotjaments més ben valorats són:

Lake Naivasha Sopa Resort: Possiblement el millor hotel de la zona. Té vistes al llac, piscina i sovint els animals salvatges (zebres, girafes, impales…) es mouen entre les instal·lacions del lodge.

Muthu Lake Naivasha Country Club: Una altra bona opció per domir al costat del llac.

Villa Grazia Luxury Hotel: Si es disposa d’un pressupost més ajustat, aquest hotel (a 5 minuts del llac) és una alternativa molt recomanable.

Dovenest Lodge: Per arribar a aquest lodge cal conduir uns 15 minuts des del Llac Naivasha. És senzill, però acceptable, i més econòmic que la majoria d’opcions.

un pigarg africà a una branca d'una acacia a Kenya

La meva experiència visitant el Llac Naivasha

Des de la Reserva de Samburu fins al Llac Naivasha

Durant el viatge a Kenya per lliure, vaig dedicar una tarda al Llac Naivasha al quart dia de ruta. Després d’haver fet l’últim safari de matí a la Reserva Nacional de Samburu, vaig iniciar el trajecte fins a la ciutat de Naivasha. Era una ruta llarga, d’unes set hores.

Vaig fer una parada al migdia per dinar a un restaurant local, i una hora després vaig aturar-me al mirador de les Thomson Falls. Aquesta pintoresca cascada, de 74 metres d’alçada, és una de les més famoses de Kenya.

cascada Thomson durant el recorregut des de Samburu fins al Llac Naivasha

la Thomson Falls fotografiada des del mirador principal d'aquest salt d'aigua

A les quatre de la tarda arribava a Naivasha. Vaig demanar-li al meu conductor que anéssim directament al llac. Volia aprofitar que encara no plovia per fer el popular recorregut amb barca. Vaig contractar l’activitat al Lake Naivasha Camp. Donat que anava sol, inicialment em volien cobrar 50 dòlars. Vaig aconseguir regatejar una mica i vaig pagar 5.000 KES (uns 30 euros).

Observant els hipopòtams i ocells del Llac Naivasha

El recorregut va durar poc més d’una hora, tal i com estava previst. El primer que em va impressionar van ser totes les acàcies d’escorça groga que envoltaven el llac.

els arbres que envolten el Llac Naivasha i un cel blau molt bonic

Després de veure una gran varietat d’ocells, vam arribar a una zona en què un grup de zebres i antílops d’aigua estaven hidratant-se i remullant-se al llac. Allà a prop hi havia un grup d’uns deu hipopòtams. Els hipopòtams estan molt acostumats a les barques, així que respectant una distància de seguretat es poden observar tranquil·lament.

una de les espècies de kingfisher del Llac Naivasha a Kenya

un grup de zebres bebent aigua durant un safari amb barca de fusta pel llac

hipopòtams dormint al costat del Llac Naivasha durant una tarda

Vam seguir avançant lentament. Constantment hi havia noves espècies d’ocells que cridaven la meva atenció. El guia, que també conduïa la barca, m’ajuda a identificar-les. Vaig poder fotografiar un becplaner africà des de ben a prop; i també un tàntal africà. A la llunyania, vaig veure el primer grup de pelicans.

primer pla d'un becplaner africà al llac

Tampoc vam trigar massa a trobar un pigarg africà descansant a sobre d’un arbre. Aquestes àguiles són un dels símbols del llac. Moltes d’elles s’han acostumat a que els guies i pescadors els hi tirin peixos a l’aigua, per tal de poder veure com volen a tocar de la superfície del llac. No és una pràctica massa responsable, així que és preferible evitar-ho.

un pigarg africà a sobre d'un tronc a dins del Llac Naivasha

Fotografiant un hipopòtam recent nascut

Vam trobar un nou grup d’hipopòtams, amb la gran sorpresa que hi havia una cria de pocs dies. Sens dubte va ser un dels millors moments del recorregut pel Llac Naivasha.

primer pla d'una cria d'hipopòtam descansant al costat de la seva mare

Des d’allà, vam acostar-nos a una zona en què hi havia força pelicans; que compartien l’espai amb altres ocells aquàtics, com un martinet ros i una jacana africana.

pelicans nedant al Llac Naivasha i envoltats de les acàcies grogues tan protagonistes a aquesta zona de Kenya

primer pla d'una jacana africana al Llac Naivasha

un martinet ros fotografiat a Kenya al mes de febrer

El circuit pel Llac Naivasha el vam acabar apropant-nos a la Crescent Island. Jo no havia contractat cap excursió per l’illa, així que només vaig estar observant-la durant uns minuts des de l’aigua.

el paisatge que envolta la Crescent Island, una de les zones privades del Llac Naivasha

Vaig acabar el dia anant cap a l’allotjament: el Dove Nest Lodge, situat a la ciutat de Naivasha, a uns 15 minuts del llac. L’endemà, aniria cap a un dels punts més esperats del viatge: el Masai Mara.

(Aquest post correspon al quart dia del viatge a Kenya)

Organitza el teu viatge a Kenya per lliure

🐆 Compara els millors viatges i safaris a Kenya amb agència local aquí.

✈️ Les millors ofertes de vols a Kenya aquí.

🏨 Els millors preus en allotjaments a Kenya aquí.

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí.

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.