• Categoria de l'entrada:Europa / Noruega
 • Temps de lectura:24 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient Viatge a les Illes Lofoten: Buscant l’aurora boreal a Noruega

Quan vam decidir que l’objectiu del pròxim viatge seria veure la màgica aurora boreal, vam dirigir la vista cap al nord d’Europa. Hauríem pogut escollir entre molts destins, però la nostra atenció se’n va anar cap a unes illes que sobresortien del perfil de Noruega: les Illes Lofoten. Les muntanyes de parets verticals caient sobre el mar, tenyides de blanc durant tot l’hivern, ens van atraure des del primer instant. Sabíem que veure l’aurora boreal a Noruega depenia de molts factors, però escollint un destí com les Illes Lofoten, on podríem fer una ruta amb cotxe entre miradors de vistes panoràmiques, pobles de pescadors i platges inhòspites, ens asseguràvem que el viatge seria inoblidable encara que no aparegués l’aurora boreal. Ja ho teníem decidit, començava el viatge a les Illes Lofoten.

al viatge a les illes lofoten veiem paisatges espectaculars

Les Illes Lofoten són un arxipèlag que es troba per sobre el Cercle Polar Àrtic però que gràcies a la Corrent del Golf gaudeixen  d’un clima molt més càlid que el d’altres regions situades a la mateixa latitud. Situades a la regió de Nordland, al nord de Noruega, aquestes illes de naturalesa salvatge són conegudes pels seus impressionants paisatges. Uns paisatges a través dels quals avança una de les carreteres panoràmiques més famoses de Noruega: la ruta del Rei o E10. Aquesta carretera de 230 kilòmetres, que connecta Raftsundet amb  Å (l’últim poble de les Lofoten), avança majestuosament entre les diferents illes (connectades per impressionants ponts) deixant enrere escarpades muntanyes, petits pobles de pescadores i platges d’aigües cristal·lines infinites. I es fa complicat no aturar-se cada pocs kilòmetres. La bellesa de les Illes Lofoten és difícilment assumible.

les platges a les illes Lofoten són espectaculars

El que també costa de creure és que relativament a prop de les Illes Lofoten hi hagi altres illes amb paisatges igual d’hipnòtics. Les Illes Vesterålen i l’Illa de Senja són dues regions de l’àrtic noruec que també ens van atraure des del primer moment. I encara que no vam tenir temps de visitar les Illes Vesterålen, sí que vam poder destinar un dia i mig a l’Illa de Senja, temps suficient per fer-nos a la idea de la seva bellesa i quedar-nos amb ganes de tornar-hi.

les Illes Lofoten estan conectades per enormes ponts.

Algunes Dades Pràctiques del Viatge a les Illes Lofoten

Idioma: L’idioma oficial del país és el noruec. Tot i això, a Noruega tothom parla anglès així que no tindrem problemes per entendre’ns.

Moneda: La moneda oficial de Noruega (i per tant de les Illes Lofoten) és la corona Noruega (NOK) Un euro equival a 9,44 NOK.

Preus:  Els preus a les Illes Lofoten, igual que a la resta de Noruega o al Nord d’Europa, són alts comparats amb Catalunya o Espanya.

Visat: Els ciutadans dels països de la Unió Europea no necessiten visat. Únicament és necessari el DNI o passaport.

Diferència horària:  No hi ha diferència horària.

Seguretat: La seguretat no és un problema a Noruega. Apareix a les llistes dels països més segurs del món.

Com arribar-hi: La millor manera d’arribar a les Illes Lofoten és amb avió fins a un aeroport proper i cotxe. Els aeroports on és convenient volar si viatgem a les Illes Lofoten són:

 • Tromso (Aeropuerto de Tromsø-Langnes). Aquesta és la opció on hi ha més flexibilitat de vols i els preus solen ser més econòmics. Els vols solen fer una escala, el trajecte total dura unes nou hores, i el preu del vol sol rondar els 300 euros. Tot i això, dels aeroports proposats, aquest és el més llunyà a les Illes Lofoten. Des de Tromso fins a l’inici de les Illes Lofoten hi ha uns 360 km i 5:30 hores de conducció. Ara bé, és un trajecte entre preciosos paisatges i que ens pot permetre desviar-nos a l’Illa de Senja o les Illes Vesteralen.
 • Evenes (Aeropuert de Harstad/Narvik-Evenes). Aquesta opció és lleugerament més cara que l’anterior, però els preus també són assequibles. Els vols solen fer una escala durant els mesos d’estiu i dues escales durant els mesos d’hivern. Per això, la durada del trajecte a l’estiu és d’unes set hores i a l’hivern passa a estar al voltant de les quinze hores. Si només es volen visitar les Illes Lofoten, per proximitat i preu aquest és el millor aeroport. Està situat a només 100 km i 1:45 hores de l’inici de l’arxípelag de les Lofoten.
 • Per altra banda, també es poden considerar dos aeroports de petites dimensions situats a les Illes Lofoten: l’aeroport de Leknes i l’aeroport de Svolvaer. Encara que volant a aquests aeroports ens estalviarem algunes hores de conducció, els preus són molt més elevats (entre 600 i 1000 euros) així que no és l’opció recomanable.

Com moure’s: La millor opció per explorar les Illes Lofoten i altres regions de Noruega és el cotxe de lloguer. Així podrem arribar a qualsevol lloc i tenir més llibertat. Poder conduir durant la nit per anar a veure l’aurora boreal a algun racó idíl·lic és un gran privilegi. Els cotxes de lloguer durant l’hivern porten rodes preparades per poder conduir sobre la neu sense cap mena de problema.

On dormir: A les Illes Lofoten hi ha una bona oferta d’allotjaments, però cal tenir en compte que és una regió poc habitada i, per tant,  en temporada alta pot haver-hi poca disponibilitat. Al viatjar durat els mesos més freds, la disponibilitat no sol ser un problema (nosaltres vam anar reservant sobre la marxa i no vam tenir problemes).

En general el més comú és dormir a petites cases de fusta (les anomenades cabins), que actualment s’ofereixen a booking i també a Airbnb. També tindrem la possibilitat de dormir a les antigues cases de pescadors, conegudes com Rorbuer, que solen estar molt ben arreglades i situades en punts idíl·lics al costat del mar.

Si viatgem a les Illes Lofoten durant l’estiu, també podem considerar acampar a la muntanya o a una platja, ja que l’acampada lliure és legal a Noruega.

Millor època per viatjar-hi:  Les Illes Lofoten són impressionants i un destí ideal durat tot l’any. Ara bé, segons el que busquem durant el viatge seran preferibles uns mesos o altres. Si volem veure l’aurora boreal, cal viatjar entre els mesos de setembre i abril, ja que a partir de mitjans d’abril ja no es fa fosc durant la nit i això fa impossible veure les aurores. El setembre o octubre són preferibles si volem fer excursions ja que possiblement la neu encara no s’haurà apoderat del paisatge. Tot i això, planificar un viatge a les Illes Lofoten durant l’hivern ens permetrà conèixer la màgia de l’àrtic: el blanc s’apodera de les muntanyes, les platges i els carrers dels pobles i podrem visitar llocs preciosos sense trobar-hi pràcticament ningú. Al març, els dies comencen a allargar-se (hi ha unes dotze hores de llum cada dia) pel que és una època perfecte. Durant l’estiu o els últims mesos de primavera, els llacs es desglacen, i el verd afegeix color al paisatge. Així que és una època molt bona per endinsar-se a les muntanyes i fer els famosos trekkings fins als miradors panoràmics de les Illes Lofoten. A més durant aquesta època el sol de mitjanit il·lumina la nit màgicament. Tot i això, l’estiu és la temporada alta pel que ens podem trobar certa massificació als punts més famosos.

La nostra experiència: Viatge a les Illes Lofoten i l’Illa de Senja en 9 dies

Sumari del Viatge a les Illes Lofoten

Dates del viatge: Del 10 de març del 2018 al 18 de març del 2018.

Tipus del viatge: Viatge en família. Viatge per lliure.

Transport fins al país: Volem des de Barcelona a Tromso fent escala a Londres (a l’aerport de Galway). A la tornada, sortim de Tromso i fem escala a Oslo. Volem amb Norweigen i els bitllers ens costen uns 310 euros per persona.

Transport intern: Ens movem per les carreteres nevades de Noruega amb un cotxe de lloguer (un Opel Meriva) que lloguem amb Sixt al mateix aeroport de Tromso. El lloguer del cotxe ens costa uns 400 euros.

Allotjaments: Alguns dels allotjaments els vam reservar des de casa i d’altres els vam reservar sobre la marxa, ja que vam improvitzar una mica la ruta tenint en compte que el temps ens podia condicionar. Les reserves dels allotjaments les vam fer des de Booking i Airbnb (si tens previst utilitzar Airbnb pots fer servir aquest DESCOMPTE DE 25 €!). Vam quedar molt contents amb la majoria, que eren còmodes, nets i econòmics. Llista dels allotjaments on vam dormir:

 • Cabin al Tromsø Camping (1 nit. Segurament l’allotjament més senzill on vam dormir. Còmode perquè és a prop de l’aeroport. No hi ha lavabo dins la cabin, sinó que cal utilitzar el del càmping).
 • Cabin a Offersoy (1 nit. Llogada amb Aribnb. Situada a una zona molt tranquil·la. Allotjament molt recomanable i l’hoste va ser molt agradable).
 • Cabin a Leknes (2 nits. També llogada amb Airbnb. Situada a les afores de Leknes a una zona amb varies cases de lloguer. Senzilla, però neta i còmode. Recomanable.)
 • Tind Rorbuer (2 nits. Llogada a través de booking. L’allotjament més bonic on vam anar, però també el més car. La seva localització és idíl·lica i la decoració de la casa preciosa. Recomanable.)
 • Mefjord Brygge (2 nits. Llogada a través de booking. Està situada al nord de la península de Senja. Les vistes des d’aquest apartament del mar també són precioses. Recomable

Viatge a les Illes Lofoten i l’Illa de Senja: el nostre itinerari

Quan vam planificar el viatge a les Illes Lofoten, només teníem clar que començaríem la ruta viatjant de Tromso a les Illes Lofoten. Un cop allà, teníem una nit reservada a Offersøy, a l’inici de l’arxípelag, i després dues nits a la zona de Leknes i dues nits a la zona de Reine. Donat que l’extensió de les illes no és molt gran, des de Leknes podríem visitar la primera meitat de la Ruta del Rei; i des de Reine visitaríem la segona part de la Ruta del Rei.

les llums de les illes lofoten durant l'hivern sorprenen.

No vam voler deixar lligades més coses perquè el temps a l’àrtic noruec és imprevisible. No sabíem si la neu ens obligaria a parar durant algun matí o alguna tarda. I tampoc sabíem si els núvols ens deixarien veure alguna aurora boreal… Per això vam deixar els dos últims dies oberts. Amb la idea de que si ja havíem vist aurores boreals a les Illes Lofoten i havíem pogut visitar tots els punts que ens interessaven, passaríem els dos últims dies a l’Illa de Senja.

Vam descobrir la calma de l'àrtic durant el viatge a les Illes Lofoten.

La naturalesa de l’àrtic noruec és tant impressionant que des que vam començar a circular per les carreteres ens sentíem obligats a aturar-nos  per contemplar i immortalitzar els paisatges. Des de l’inici vam tenir clar que qualsevol carretera ens portaria fins a racons preciosos. I així vam anar gaudint de dies fantàstics sota el fred de l’àrtic noruec…

Dia 1: Vol fins a Tromso

Per volar de Barcelona a Tromso, fent escala a l’aeroport de Galway (Londres) , hem de dedicar pràcticament tot el dissabte.

Arribem a Tromso sobre les sis de la tarda, quan ja és fosc, amb l’esperança de veure la primera aurora boreal. Està massa tapat per veure la primera aurora boreal a Noruega, però sí que comencem a sentir que les temperatures són força baixes…

Dia 2: Des de Tromso fins a Offersoy

Dia de carretera. Conduïm unes sis hores des de Tromso fins a Offersøy, no ens desviem massa de la carretera principal, però els paisatges són tant bonics que qualsevol punt és bo per contemplar-los.

Platges planes de glaç a Noruega.

Dia 3: Observant els tímids ants

Offersøy és famós per tenir una de les poblacions d’ants (moose amb anglès) més grans de les Illes Lofoten. Per això, durant el matí contractem un safari amb 4×4 per anar a buscar aquests animals tant bonics i tímids. Tenim la sort de veure’n sis!

Durant la tarda, conduïm fins a Leknes sota una tempesta de neu important que no ens deixa veure absolutament res.

un grup de moose a les Illes Lofoten

Dia 4: Les platges més boniques de les Illes Lofoten

El temps canvia completament i el dia s’aixeca sense gairebé cap núvol. Dediquem les primeres hores del matí a visitar algunes de les platges més boniques de la zona: Uttakleiv Beach , Hauckland Beach, Vik Beach i la Unstad Beach.

Al migdia anem a Svolvær per agafar una llanxa i sortir a veure pigargs cua blanc (white-tailed eagle).

Tornem a Leknes fent una parada a Henningvaer, un preciós poble de pescadors.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Noruega. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

La famosa Uttakleiv beach de les Lofoten.

Àguila a les Illes Lofoten

Dia 5: Les postals de Hamnoy i Reine

Seguim recorrent la Ruta del Rei en direcció Å, l’últim poble de l’illa.

Ens aturem a noves platges precioses, on les muntanyes cauen sobre el mar, com la Storsandns Beach i la Myrland Beach.

Després de deixar enrere més platges i poblets on hi veiem les famoses catedrals de bacallà, a la tarda arribem a un dels pobles més famoses de les Lofoten: Hamnøy. Les vistes parlen per sí soles…

Pocs kilòmetres després arribem al mirador de Reine. Una de les vistes més maques del viatge a les Illes Lofoten.

I per acabar d’arrodonir el dia, a la nit finalment veiem aurores! Impressionant!

Reine és un dels pobles més famoses de les Illes Lofoten

Hamnoy durant la sortida del sol és espectacular.

Dia 6: El final de la Ruta del Rei

El temps segueix sent mol bo, i comencem un nou dia veient la sortida del sol a Hamnøy.

Després ens dirigim fins al final de la Ruta del Rei o E10: el poble d’Å. Voltem solitàriament pels carrers nevats d’aquest petit poble de pescadors.

Després desfem la carretera fins a la Ytresand Beach. Els colors del cel, les muntanyes nevades i el blanc que s’apodera de tot l’entorn ens mostren un paisatge típicament àrtic.

A mitja nit, ens aixequem per veure les últimes aurores boreals del viatge.

Vam veure l'aurora boreal a Noruega durant el viatge.

Dia 7: De les Illes Lofoten a l’Illa de Senja

Donat que hem tingut força bon temps i que encara s’espera un últim dia sense neu. Decidim acomiadar-nos de les Illes Lofoten i fer una llarga tirada amb cotxe, unes vuit hores, fins al nord de l’Illa de Senja. Sobre el paper pot semblar molt pesat, però conduir per les Illes Lofoten i per les altres regions de l’àrtic noruec és fascinant.

Arribem a l’Illa de Senja just quan el sol es comença amagar, i quan contemplem la vista panoràmica des del mirador Bergsbotn estem convençuts que la decisió ha valgut la pena. Ens quedem sense paraules. Acabem el dia aprofitant les últimes llums a la Tungeneset Beach.

L'Illa de Senja ens va sorprendre molt al final del viatge.

Dia 8: La salvatge Illa de Senja

Ens llevem amb un pronòstic de temps molt dolent, sabent que al migdia ha de començar una forta tempesta de neu. Per això cancel·lem la nostra intenció incial de fer una excursió amb raquetes de neu per l’Anderdalen National Park.

Aprofitem les primeres hores per voltar per la costa de l’Illa de Senja seguint la ruta escènica que recórrer el litoral de l’illa. Contemplen un paisatge completament àrtic, on només les negres siluetes dels arbres destaquen entre tant blanc. I seguim al·lucinant…

Passem la tarda descansant a l’apartament, veient des de la finestra com la tempesta de neu ens va restant visibilitat.

Vam visitar la famosa Tungeneset Beach a l'illa de Senja

Dia 9: Abandonem les Illes Lofoten sota una tempesta de neu

La neu continua caient amb molta força. I encara que teníem intenció de recórrer l’última part de la ruta escència de Senja fins Husoy, hem de canviar de plans. Hi ha moments en què ens és impossible conduir perquè només veiem blanc!

Tranquil·lament abandonem l’Illa de Senja, i ens dirigim cap a Tromso. El punt i final del viatge a les Illes Lofoten i l’Illa de Senja.

Paisatge nevat durant el viatge a les Illes Lofoten i l'Illa de Senja.

L’aurora boreal a Noruega: Consells per veure les llums del nord

Les aurores boreals van ser grans protagonistes del viatge a les Illes Lofoten i l’Illa de Senja. Vam organitzar la ruta amb l’objectiu de poder veure les màgiques llums del nord i vam tenir la sort de complir aquest somni.

Abans de marxar, vam investigar una mica sobre les aurores boreals. No volíem deixar escapar cap possibilitat de veure-les.

Veure l'aurora boreal a Noruega és qüestió de sort.

Hi ha autèntics experts sobre el tema de veure aurores boreals a Noruega. Però si teniu previst viatjar a Noruega per veure’n, aquí us deixem alguns consells:

 • Per veure aurores boreals a Noruega el millor és situar-se per sobre el cercle polar àrtic. Les aurores boreals comencen a prop del cercle polar, per això és més fàcil veure-les en zones properes al pol. L’activitat geomagnètica es mesura amb l’índex Kp, que va de 0 a 9. 0 indica la menor activitat i 9 la major. A la Noruega Àrtica, dins la qual hi ha les Illes Lofoten, es poden veure aurores boreals amb valors de Kp1 i Kp2 (segons la zona) si el cel està destapat.
 • Per poder preveure si hi haurà aurores boreals, i saber si val la pena mantenir-se despert fins a mitja nit, el millor és consultar l’activitat solar. Hi ha moltes pàgines especialitzades en la predicció d’aurores boreals. Aquesta és una de les més complertes. Tot i això, el millor és tenir una aplicació al mòbil, on poder consultar les prediccions per les pròximes hores i poder programar avisos quan les probabilitats de veure aurores boreals siguin altes. L’aplicació Aurora és la més recomanable.
 • Per veure les aurores boreals a l’àrtic, el millor és viatjar entre setembre i abril. L’activitat geomagnètica es manté durant tot l’any, però fora d’aquests mesos el sol no es pont durant tot el dia. I quan no hi ha foscor absoluta és molt més complicat poder observar les màgiques llums del nord.
 • En general per veure les aurores boreals cal mirar cap al nord. Per això, cal buscar localitzacions on el nord estigui el més obert possible. Tot i això, si l’activitat geomagnètica és alta, les aurores poden aparèixer en qualsevol punt del cel. En aquests casos l’espectacle està assegurat…
 • Consultar el calendari lunar també ajuda a poder gaudir de les aurores boreals amb més intensitat. Quan hi ha lluna nova, la nit és molt més fosca i les aurores brillen amb una intensitat molt més forta.
 • Allunyar-se de punts amb contaminació lumínica també ajudarà a veure les màgiques llums del nord amb més facilitat i intensitat.
 • Abrigat! Recorda que durant els mesos en què és més fàcil veure aurores boreals a Noruega les temperatures solen ser negatives. Així que anar ben abrigat t’ajudarà a gaudir molt més de les aurores boreals.

I recorda que si tens la mala sort de no veure cap aurora boreal a Noruega,  fent un viatge a les Illes Lofoten o a l’Illa de Senja el viatge valdrà igualment la pena. Perquè els paisatges de l’àrtic noruec semblen d’un altre planeta…

El vídeo del viatge a les Illes Lofoten i l’Illa de Senja

Res millor per fer-se una idea de com va ser el nostre viatge, que mirant-ne el vídeo resum que hem preparat. 3 minuts de paisatges nevats i molta tranquilitat…

 

Organitza el teu viatge a les Illes Lofoten

✈️ Les millors ofertes de vols a Tromsø aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a les Illes Lofoten aquí

😁 Les millors activitats a les Illes Lofoten aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a les Illes Lofoten aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Aquest Post Té 1 Comentari

 1. Noemí

  Ja tinc ganes de tornar-hi🙄🙄!!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.