• Categoria de l'entrada:Àfrica / Kenya
  • Temps de lectura:10 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:octubre 11, 2016
Actualment esteu veient 10 postals d’un safari a Kenya

Recordar Kenya. Les infinites planícies de la sabana. Les acolorides postes de sol. Les profundes mirades dels lleons. Les tendres famílies d’elefants. Qualsevol memòria és motiu per voler-hi tornar. Per voler tornar a sentir les emocions d’un safari. Incertesa. Expectativa. Fascinació.

Aquest estiu va fer deu anys del nostre viatge a Kenya. L’impacte visual d’endinsar-nos pels immensos parcs nacionals i d’observar directament als ulls a la fauna salvatge va ser brutal. I encara que anàvem amb càmeres ben senzilles, no vam deixar de prémer l’obturador. Impressionants per la bellesa del que vèiem. Intentant immortalitzar les precioses postals de la naturalesa kenyana, que se’ns oferien dia rere dia.

El nostre viatge a Kenya en 10 postals (i algunes fotografies més)

1.Els primers elefants

kenya-safari-aberdares

Després de varis problemes amb els vols, que van fer que arribéssim un dia més tard del que teníem previst, vam endinsar-nos a la salvatge Kenya gairebé sense adonar-nos. Abans d’entrar al Parc Nacional Aberdares, vam parar a un hotel a esperar el cotxe en el que ens havíem d’incorporar. Aleshores, vam ser plenament conscients d’on érem. Davant nostre, unes finestres enormes ens oferien una espectacular visió d’una bassa d’aigua amb una munió d’elefants passejant per allà.

kenya-safari-elefants

elefant-kenya

2.El Parc Nacional Aberdares

safari-kenya-bufals-elefants-aberdares

El Parc Nacional Aberdares té una vegetació tant densa, que és impossible fer-hi un safari en 4×4. Únicament hi ha alguns camins traçats, que condueixen als famosos hotels situats al cor del parc. Aquests hotels, estan situats davant de basses d’aigua, que són el punt de reunió de la majoria de fauna del parc. Així que, només cal agafar un bon lloc i contemplar l’espectacle de la naturalesa.

kenya-hiena

Després d’un emocionant trajecte, vam arribar a l’hotel. Durant la tarda, elefants, búfals, antílops, cérvols i hienes van acostar-se a beure aigua. Els teníem ben a prop. Només un vidre ens separava d’ells. L’emoció de contemplar aquests enormes mamífers en el seu hàbitat va ser màgica. Inoblidable.

kenya-elefant-aberdares

Quan el sol va pondre’s l’espectacle no va acabar-se, doncs durant la nit ens avisaven de les visites dels animals. Més elefants, búfals i un rinoceront van ser els protagonistes.

3.Les tranquil·les zebres del Parc Nacional del Llac Nakuru

kenya-zebra

Al Parc Nacional del Llac Nakuru vam fer-hi el primer safari amb 4×4. Mentre travessàvem infinites planícies molt verdoses, vam veure els primers grups de zebres i de nyus. Al·lucinàvem amb la quantitat d’animals que ens trobàvem i amb la proximitat amb què ho fèiem. També vam tenir l’oportunitat de veure rinoceronts i les primeres girafes del viatge.

rinoceront-kenya-nakuru

safari-nakuru-girafa-kenya

Era el nostre primer dia de safari autèntic i estàvem captivats amb l’experiència.

4.L’immensitat del Nakuru Lake

kenya-nakuru-llac

La visita al Parc Nacional del Llac Nakuru vam completar-la amb la visita al símbol del parc: el Llac Nakuru, el més famós dels llacs del Rift kenyà. Caminant entre un enfangat terreny, vam poder-nos acostar a les seves aigües i als milers de flamencs que hi viuen. Una panoràmica incomparable que vam completar visitant una família de babuïns que es trobava ben a prop del llac.

macaco-kenya

5.La primera família de lleons

kenya-lleons

Després d’un llarg trajecte amb cotxe per les lentes carreteres de Kenya, vam arribar al Parc Nacional Masai Mara. El parc nacional per excel·lència del país. On els safaris són formidables.

Els càlids colors de la sabana inundaven el territori inacabable que se’ns presentava. Estàvem ansioses per endinsar-nos-hi. A part de poder veure més girafes, elefants i rinoceronts, l’entrada al Masai Mara significava que, si tot anava bé, podríem veure lleons. I, amb una mica de sort, també tindríem la possibilitat d’observar els elegants guepards.

No feia massa que érem al parc, quan vam descobrir una família de lleons descansant sota uns arbres. Després de tants i tants documentals, poder veure en primera persona un grup de lleons a la sabana va ser formidable. Eren els primers felins del nostre safari, però no serien els únics…

6.Les elegants girafes del Masai Mara

masai-mara-girafa

Enormes girafes van caminar ben a prop del nostre cotxe mentre voltàvem pels camins del Masai Mara. La quantitat d’animals que podíem veure gairebé sense moure’ns era brutal!

kenya-safari-girafa

7.Les colorides postes de sol

kenya-safari-sol

Encara que els animals salvatges són els grans protagonistes d’un safari a l’Àfrica, els paisatges de la sabana van deixar-nos impressionants. Sobretot durant les postes de sol. Moments màgics, de colors intensos que es fusionaven amb el paisatge per pintar unes vistes encara més captivadores.

kenya-posta-sol

Els dies acabaven esplendorosos, recordant-nos les màgiques jornades, i anunciant-nos que encara quedava molt per veure…

8.L’impactant escena dels lleons caçant

kenya-masai-mara-lleons

El segon dia de safari pel Masai Mara vam iniciar-lo ben aviat. Les primeres hores del dia són els moments perfectes per sortir a buscar animals. El dia no podia començar millor: mentre el sol acabava de sortir vam veure més girafes, un xacal i un grup de voltors aprofitant la carronya d’un nyu.

Però el moment culminant va arribar amb els lleons. Un grup de lleons avançaven camuflats entre les herbes cap a un grup de nyus. L’atac era imminent. Vam esperar-nos allà, pacientment, i en qüestió de segons vam veure com els felins es llençaven sobre un nyu despitat. Una escena impressionant, i tremendament dura. Una mostra de la duresa del món salvatge.

lleons-kenya

Sense dubte, aquest va ser el moment més impactant del nostre safari. Mil sensacions van recórrer el nostre cos mentre patíem amb l’agonia del nyu, i se’ns mostrava l’autèntica realitat de la naturalesa. Una realitat que només es pot viure en primera persona.

masai-mara-lleons

9.La fortuna ens somriu. Veiem guepards!

masai-mara-guepard

L’última jornada pel Masai Mara, no va deixar-nos de sorprendre. Vam poder veure moltíssims lleons, des de grups de lleones amb cadells fins a mascles solitaris. Però somiàvem en veure el guepard, el mamífer terrestre més ràpid del món.

kenya-guepard

La fortuna de nou va afavorir-nos. Tres elegants guepards van aparèixer davant nostra. Brutal!

10.El Mara River

kenya-mara-hipopotam

No podíem marxar del Masai Mara sense visitar el famós riu Mara. Aquest riu, que creua el Serengueti i el Masai Mara, es troba dins la ruta de la migració dels ungulats. Aquí s’hi produeixen les famoses escenes dels documentals, on milers de nyus i zebres creuen el curs de l’aigua alhora, en una estampida d’animals evitant ser caçats pels cocodrils i hipopòtams que habiten a les aigües del riu.

A mitjans d’agost, encara no ha arribat aquest moment. Però apropant-nos al riu vam poder veure un gran nombre de cocodrils i hipopòtams.

kenya-safari-hipopotam

 

Informació pràctica

Aquest safari vam realitzar-lo a l’any 2006. Tot i que fer un safari per lliure és possible a molts països de l’Àfrica, és una opció poc recomanable (des del meu punt de vista). Els guies coneixen el terreny i es comuniquen entre ells, de manera que les possibilitats de veure fauna són molt més elevades.

Nosaltres vam reservar tota la ruta des de casa a través d’una agència de viatges espanyola: Iberia Viajes. Ara bé, si ho tornéssim a fer, segurament optaríem per contactar amb alguna empresa local, ja que normalment hi ha molta més varietat alhora de triar el tipus de safari i sol sortir una mica més barat. Us recomano aquest article del bloc Bona Vida, on expliquen quines opcions hi ha per reservar un safari i la seva experiència fent-ne un (contractat a través d’una empresa local) per Tanzània. A part d’informació molt útil, hi ha unes fotografies espectaculars!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.