La ruta amb cotxe per les Illes Lofoten continua. I avui ens espera un dia màgic. De conduir força per la panoràmica carretera del Rei, des de Leknes fins a Reine. I de fer un nou canvi d’illa: de Vestvågøya a Moskenesoy, passant per l’illa Flakstadøya.
Conduir per carreteres nevades, envoltats de paisatges blancs, fa molt especial aquest viatge.
Ruta amb cotxe per les Illes Lofoten: L’illa Flakstadøya
La platja Storsandnes i la platja Myrland
Comencem la ruta allunyant-nos de Leknes i recorrent els últims kilòmetres per l’illa Vestvågøya. Un pont espectacular, que ens porta per sobre l’oceà, ens permet arribar a l’illa Flakstadøya.
No deixen d’al·lucinar-nos les platges de les Illes Lofoten. Les seves parets verticals caient sobre el mar. I la màgia de les onades trobant-se amb la neu. Per això, aprofitem el matí per apropar-nos a dues platges precioses: la Storsandnes i la Myrland. Pràcticament es toquen, així que val la pena visitar-les les dues.
Passegem d’una punta a l’altra de les platges. Tot és silenci. No hi ha ningú més visitant aquestes platges solitàries.
Nusfjord, el poble més famós de l’illa de Flakstadøya
A mig matí, arribem a un dels pobles de pescadors més famosos de les Illes Lofoten: Nusfjord. Amb menys de cent persones vivint actualment a aquest poble, ja no s’hi viu l’activitat frenètica de la pesca del ballacà. Actualment és com un petit poble museu.
Conserva la majoria de les tradicionals cases de pescadors, conegudes com a Rorbuer. Els seus colors grocs i vermells, aporten unes tonalitats ben vives entre els blancs que pinta el paisatge durant l’hivern.
Caminar per aquest petit poble és una delícia. I també és preciosa la carretera per on conduïm per arribar-hi, sobretot al tram que passa pel costat del Llac Storvatnet.
L’església i platja del poble de Ramberg
Un cop tornem a la carretera principal que recorre les Illes Lofoten, la Carretera del Rei o E10, seguim avançant cap al final de la ruta. Cada pocs kilòmetres aprofitem per parar el cotxe i immortalitzar els paisatges que ens envolten.
L’entorn del poble de Ramberg és un punt de la ruta on val la pena abrigar-se i caminar una mica. Visitem la seva l’església de fusta, la Flakstad Kirke, construïda l’any 1780.
💡 Targetes per viatjar sense comissions
Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Noruega. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.
Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.
Des d’allà, ens acostem a la platja Skagsanden. Un altre caprici de la naturalesa. La seva sorra daurada i l’aigua cristal·lina, contrasten amb les muntanyes nevades que ens envolten. Aquesta platja és ideal per veure les aurores boreals.
Més endavant, la platja Rambergstranda també és un altre tresor natural del poble de Ramberg. Aquesta platja llarguíssima és ideal per passejar-hi.
Els últims kilòmetres per l’illa Flakstadøya
Recórrer amb cotxe les Illes Lofoten és una delícia pels sentits. Durant l’última part del recorregut per l’illa Flakstadøya, els paratges que travessa la carretera E10 són fascinants. Conduir per carreteres blanques ens té captivats.
Abans de creuar amb pont fins a la següent illa, ens desviem fins al petit poble de Sund. Hi ha pobles a Noruega que són senzills de recordar i pronunciar. Aquest n’és un d’ells.
El poble de Sund és conegut com un dels pobles de pescadors més antics de la zona. I actualment el seu port manté una gran activitat.
És un poble petit, així que el millor és descobrir-lo improvisadament, i contemplar les boniques cases de colors.
Amb la visita de Sund ens acomiadem de l’illa Flakstadøya. Seguint la carretera del Rei i, després de creuar un altre pont impressionant, arribem a l’illa de Moskenesøy. Allà ens esperen els pobles més icònics de les Illes Lofoten.
Ruta amb cotxe per les Illes Lofoten: L’illa de Moskenesøy
Hamnøy, la postal més famosa de les Illes Lofoten
Només hem de conduir 10 kilòmetres per l’illa de Moskenesøy per arribar fins a Hamnøy. Les cases d’aquest petit poblet, amb les verticals muntanyes de fons, són les més fotografiades de les Illes Lofoten. I quan tenim davant nostra la famosa vista entenem el perquè. És impossible no quedar captivat per la panoràmica.
Reine, el poble més bonic de les Illes Lofoten
Quan el sol comença a caure per l’horitzó, ens dirigim cap a Reine (situat a només 1 kilòmetre de Hamnøy). Arribem al mirador del poble envoltats d’una llum màgica. Les postes de sol hivernals per sobre el Cercle Polar Àrtic pinten els paisatges de tonalitats úniques. Tot agafa una tonalitat càlida, un taronja amb matisos roses fascinant.
Envoltats d’aquesta llum, al·lucinem amb els paisatges que envolten el poble de Reine. Aquest poble va ser catalogat com el més bonic de Noruega durant els anys setanta. I encara que no hem vist tots els pobles de Noruega, no ens costa gens concloure que és un dels pobles més bonics que hem visitat mai.
La panoràmica és hipnòtica. I deixem passar els minuts mentre assaborim el llac i les muntanyes que envolten el petit poblet de pescadors, de només 400 habitants. A l’estiu val la pena pujar fins al Reinebringen, un dels pics que delimiten el poble. Però al març, amb tots els paisatges nevats i gelats, no és massa recomanable.
Quan la foscor s’apodera del paisatge, ens dirigim al nostre allotjament. Les pròximes dues nits les passarem a una tradicional Rorbuer, al poble de Tind.
Abans d’anar a dormir, consultem la previsió d’aurores boreals. Està prevista una gran activitat. I sembla que no hi ha cap núvol. És l’oportunitat perfecta!
Les primeres aurores boreals a les Illes Lofoten
Poc abans de la mitjanit, totes les prediccions indiquen que probablement es veuran aurores boreals. Ens abriguem, i conduïm fins al poble de Reine amb l’esperança de veure la dama de verd.
Observem el cel amb impaciència. Tot és foscor. Però pocs minuts després, descobrim un subtil moviment verdós movent-se entre les estrelles. Per fi, estem veient aurores boreals!
La intensitat de l’aurora boreal va augmentant a poc a poc. I es converteix en un espectacle al·lucinant. Cada cop més verd i amb un moviment més visible. Impossible de descriure amb paraules. Segons la tradició inuit de Groenlàndia i el Canadà les aurores boreals són missatges dels seus avantpassats o d’animals sagrats. És un fenomen tan especial i misteriós, que costa no trobar-li un origen místic.
Tal com la dama de verd havia aparegut, a poc a poc la seva llum verda es va amagant. Ens acomiadem així de la primera aurora boreal a les Illes Lofoten. Un dels moments més brutals del viatge.
(Aquest post correspon al cinquè dia del nostre viatge a les Illes Lofoten)
Organitza el teu viatge a les Illes Lofoten
✈️ Les millors ofertes de vols a Tromsø aquí
🏨 Els millors preus d’allotjaments a les Illes Lofoten aquí
😁 Les millors activitats a les Illes Lofoten aquí
🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a les Illes Lofoten aquí
🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí
💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí
💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí
Wooww quines fotos! Quins records!! I quin fred!😘😘