• Categoria de l'entrada:Europa / Noruega
  • Temps de lectura:13 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient Les millors platges de les Illes Lofoten

Descobrir les Illes Lofoten durant l’hivern és sinònim de tranquil·litat i calma. La neu, el gel i el mal temps ens obliguen a avançar a poc a poc. Assaborint els impressionants paisatges nevats d’aquestes illes de l’àrtic noruec. I desitjant que el bon temps faci acta de presència…

Després dels tres primers dies de viatge a les Illes Lofoten, al quart dia ens sorprèn un cel radiant. Fa un sol esplèndid. El temps ideal per descobrir les millors platges de les Illes Lofoten.

Les millors platges de les Illes Lofoten: Uttakleiv Beach, Haukland Beach i la Vik Beach

 És curiós que les platges de les Illes Lofoten, situades per sobre el cercle polar àrtic i tenyides de blanc durant tot l’hivern, siguin algunes de les platges més boniques del món. Està clar que no són ideals per banyar-s’hi, ni per prendre-hi al sol. Són platges per gaudir del paisatge. Per passejar entre el mar d’aigües cristal·lines i les parets verticals de les muntanyes que dibuixen el relleu del litoral. Unes muntanyes que durant l’hivern, quan estan completament nevades, semblen inaccessibles…

La petita ciutat Leknes és un bon punt de partida per conèixer les platges de les Illes Lofoten més famoses. A només 15 minuts d’allà hi ha tres platges espectaculars: la Uttakleiv Beach, la Haukland Beach i la Vik Beach

 La Uttakleiv Beach

Poc abans de les 7:30 del matí, arribem a la famosa platja de Uttakleiv després d’uns 20 minuts de cotxe des de Leknes. Sota les llums ataronjades de l’inici del dia, gaudim d’aquesta platja tan fotogènica completament sols. Caminem entre les famoses roques d’aquesta platja fins que se’ns congelen els peus.

 

La Haukland Beach i la Vik Beach

Des de la Uttakleiv Beach, només hem de passar per un túnel per arribar fins a la Haukland Beach. Aquesta platja, envoltada de muntanyes nevades és idíl·lica. Tot està sota una capa de neu tan gruixuda que no ens plantegem fer cap excursió. Però a l’estiu es pot gaudir encara més d’aquest entorn caminant des de la Haukland Beach fins la Uttakleiv Beach, o ascendint fins la muntanya Mannen.

 

A només 2 minuts de la Haukland Beach, ens aturem també per passejar per la Vik Beach. Envoltada per les mateixes muntanyes, és també ideal per gaudir dels paisatges i de la fotografia.

Les millors platges de les Illes Lofoten: Unstad Beach

 Des de la Vik Beach, tornem a pujar al cotxe per seguir conduint cap al nord. Després de quasi mitja hora avançant entre carreteres nevades, arribem a la platja més famosa pels surfistes que visiten les Illes Lofoten: la Unstad Beach.

Només baixar del cotxe ja escoltem el so de les onades i descobrim els primers surfistes gaudint de les onades en ple hivern i per sobre el cercle polar àrtic. Sort dels neoprens…

Quan volem aparcar el cotxe per apropar-nos a la platja aprenem una lliçó important: quan està tot nevat no és una bona idea deixar el cotxe al voral de la carretera. La neu ens impedeix veure que just on s’acaba la carretera hi ha un forat, així que encallem el cotxe a la neu 😉 . Per sort, després de treure un bon gruix de neu amb les mans i amb unes quantes maniobres, aconseguim desencallar el cotxe.

Gaudim de la platja, i de les seves roques recobertes de neu, fins que els peus se’ns comencen a congelar. Llavors tornem al cotxe i ens allunyem de les platges més famoses de les Illes Lofoten. Conduïm fins a Svolvær  (a una hora amb cotxe), perquè a les 11 tenim contractada una sortida amb vaixell per veure pigargs de cua blanca i endinsar-nos al fiord Trollfjord.

Excursió per veure àguiles des de Svolvær

Per sobre les platges i les muntanyes de les Illes Lofoten,  hi sobrevola l’àguila amb més envergadura d’Europa: el pigarg europeu o pigarg cuablanc. A les Illes Lofoten hi ha una gran concentració d’aquestes àguiles marines, que arriben a tenir una embargadura de 2,5 metres. Veure-les en directe, pescant a pocs metres, és una experiència memorable.

La millor manera de veure els pigargs europeus a les Illes Lofoten és fent un safari amb llanxa des del port d’Svolvær fins al fiord Trollfjorden.

Després de posar-nos els sobretots que ens faciliten allà mateix (imprescindibles a l’hivern per protegir-nos del fred) pugem a les llanxes i comença l’aventura. Pocs minuts després de sortir del port, ja veiem les primeres àguiles marines. Coneixen les llanxes i saben que els hi acostumen a tirar peixos, així que ens segueixen pacientment volant a pocs metres de l’embarcació.

Quan el capità decideix llençar un peix a l’aigua. Ràpidament baixen i el capturen hàbilment. Fent gala d’una velocitat i precisió formidables.

L’espectacle dels pigargs europeus és fascinant, però també ho és el paisatge. Naveguem per l’Estret Raftsundet fins que arribem a les verticals parets que delimiten el Fiord Trollfjorden. Quan ens endinsem per les parets de més de 1.000 metres que formen el Fiord Trollfjorden, el fred ens innunda. El sol no és capaç d’escalfar l’interior del fiord durant l’hivern i per això no podem avançar massa: l’aigua està congelada.

 Un cop sortim del fiord, iniciem la tornada cap a Svolvær mentre les àguiles marines continuen seguint-nos. Tornem per una zona diferent, i naveguem entre roques on hi nidifiquen les àguiles. Durant el març és l’època d’aparallament i la posta d’ous, així que tenim la sort de trobar un bon nombre d’àguiles descansant a prop dels seus nius.

Arribem al port d’Svolvær , on hi ha una gran activitat pesquera, meravellats amb l’experiència. Però amb els peus congelats. Navegar amb llanxa ràpida durant l’hivern a l’àrtic noruec requereix uns bons mitjons! 🙂

Passejant pel poble pesquer de Henningsvær

Després de dinar, agafem el cotxe de nou per anar fins a un dels pobles pesquers més bonics de les Illes Lofoten: el poble de Henningsvær.

Passegem entre les cases colorides i les passarel·les de fusta del poble de Henningsvær, mentre veiem l’entrar i sortir dels vaixells del port. Pràcticament tots surten a pescar skrei, el bacallà de l’àrtic, considerat el millor bacallà del món.

A les afores de Henningsvær, hi trobem les famoses catedrals de les Lofoten. El nom popular que reben les construccions de fusta on s’asseca el bacallà durant l’hivern.

Les millors platges de les Illes Lofoten: Eggum Beach

A mitja tarda, ens allunyem de Henningsvær i dels bonics paisatges que l’envolten, per dirigir-nos de nou cap al nord de Leknes a visitar una nova platja. Conduïm entre carreteres nevades fins a la bonica platja Eggum, que sempre apareix en els llistats de les platges més boniques de les Illes Lofoten.

Arribem a la platja quan el sol ja s’ha amagat a l’horitzó. Però al estar tan al nord, encara queda una bona estona de llum. Caminem entre les roques que envolten la platja, gaudint del paisatge i del so del Mar de Noruega.

Buscant l’aurora boreal a les Illes Lofoten

Quan ja és fosc tornem a l’allotjament, mentre esperem amb ganes que aparegui l’aurora boreal. El cel està completament destapat, un punt bàsic per veure les hipnòtiques llums del nord. Per mala sort, l’activitat solar és molt baixa: entre Kp1 i Kp2. Per anar bé hauria de ser superior a Kp2…

Poc abans de les deu les vespre, decidim provar sort i conduir de nou fins a la Uttakleiv Beach. A part de ser una de les millors platges de les Illes Lofoten, és també un punt ideal per veure l’aurora boreal. Està orientada al nord, i això és clau per observar-les.

Passem fred, molt fred, mentre desitgem que el cel es comenci a tenyir de verd. Però no hi ha sort. Passada la mitjanit, i després d’observar que totes les prediccions indiquen que no hi haurà aurores boreals durant el que queda de nit, tornem a l’allotjament a descansar. Haurem d’esperar una mica més per veure les aurores boreals a les Illes Lofoten.

(Aquest post correspon al quart dia del nostre viatge a les Illes Lofoten)

Organitza el teu viatge a les Illes Lofoten

✈️ Les millors ofertes de vols a Tromsø aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a les Illes Lofoten aquí

😁 Les millors activitats a les Illes Lofoten aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a les Illes Lofoten aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.