• Categoria de l'entrada:Catalunya / Europa
  • Temps de lectura:5 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:octubre 2, 2015
Actualment esteu veient La Carros de Foc (P.N. Aigüestortes i Estany de St. Maurici) en 6 dies

El Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici amaga un dels paisatges de muntanya més bonics de Catalunya. Un territori inundat de preciosos estanys, de formes i colors molt diversos, i coronat per muntanyes pedregoses, que són els miradors ideals per contemplar la immensitat del parc.

Hi ha mil maneres diferents de descobrir el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, però una de les més emblemàtiques és realitzant el trekking de Carros de Foc. Una ruta circular que uneix els nou refugis que hi ha dins el parc nacional i que recorre paratges d’una bellesa espectacular. Poc a poc, s’ha anat consagrant com la gran clàssica del Pirineu. Una ruta de senderisme imperdible pels amants de la muntanya.

Carros de Foc. Circ de Saboredo

INFORMACIÓ TÈCNICA DE LA RUTA

Distancia: 55 kilometres

Desnivell acumulat: 9200 metres

Punt més elevat: Coll de Contraix, 2745 metres

Altura mitjana: 2400 metres.

Número de dies necessaris per fer la travessia: El més habitual és necessitar entre 5 i 7 dies.

Ruta GPS: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3083718

La nostre experiència: la travessia de Carros de Foc en 6 dies

Mai havíem fet una travessia de muntanya i teníem moltes ganes de fer-ne una. Volíem caminar durant varis dies per la muntanya, dormir en els refugis i gaudir de la llibertat que es respira al mig de la naturalesa. Vam investigar els diferents trekkings que es poden fer pels Pirineus i vam quedar impressionats amb tot el que ofereix la ruta de Carros de Foc.

Volíem tenir temps per gaudir de les etapes. Així que vam decidir que destinaríem un dia a l’aproximació fins al refugi de l’Estany Llong i l’endemà iniciaríem la ruta de Carros de Foc, que completaríem en 6 dies. L’experiència va ser formidable. Vam tornar impregnats de naturalesa i havent descobert uns paisatges de pel·lícula.

IMG_0596 copia

SUMARI DEL TREKKING

Dates del trekking: Del 15 d’agost del 2015 al 21 d’agost del 2015.

Refugis on dormim: Nosaltres ens vam inscriure a la travessia oficialment. Això et permet realitzar les reserves de tots els refugis des de la Central de Reserves de Carros de Foc. A més, el preu d’inscripció inclou un obsequi, el forfait per anar segellant a cada refugi i un mapa de la travessia. Tot i això, si no voleu pagar el preu d’inscripció, també podeu fer la ruta. En aquest cas caldrà reservar cada refugi per separat i no tindreu els “regals”. Els refugis on vam fer nit nosaltres van ser:

Refugi Estany Llong

Refugi Colomina

Refugi Josep Maria Blanc

Refugi Amitges

Refugi Colomers

Refugi Ventosa i Clavell

DIARI DEL TREKKING

Carros de Foc (I): Caminem fins al refugi de l’Estany Llong

Carros de Foc (II): Primera etapa, de l’Estany Llong a Colomina

Carros de Foc (III): Segona etapa, de Colomers a J.M. Blanc

Carros de Foc (IV): Tercera etapa, de J.M. Blanc a Amitges

Carros de Foc (V): Quarta etapa, d’Amitges a Colomers

Carros de Foc (VI): Cinquena etapa, de Colomers a Ventosa i Clavell

Carros de Foc (VII): Sisena etapa, de Ventosa i Clavell a Estany Llong

 

VOLS FER LA TRAVESSIA DE CARROS DE FOC? T’AJUDEM A PREPARAR-LA

Pàgina web oficial: http://www.carrosdefoc.com/

Pàgina web de la Central de Reserves de Carros de Foc: http://carrosdefoc.refusonline.com/es/mapa-reservas-online

Els millors llibres de la Carros de Foc:

Carros de Foc: Por las montañas encantadas de Aigüestortes y Sant Maurici (Victor Luengo)

Travessa dels refugis Carros de Foc. Aigúestortes i Sant Maurici (Núria Garcia i Quera)

Mapa de la Carros de Foc (Atenció! Si us inscriviu oficialment, recordeu que ja us en donaran un. Per tant, no cal que el compreu):

Carros de Foc, mapa excursionista.  Escala 1:25.000 (Editorial Alpina)

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.