Carros de Foc (III): Segona etapa, de Colomers a J.M. Blanc

Caminar. Caminar. I caminar. Aquesta és la gràcia de Carros de Foc. Avançàvem lentament per paisatges ben diferents, tots encantadors. I cada cop que albiràvem un nou pic, vall o estany fruíem d’alegria. Perquè ho estàvem aconseguint. Estàvem descobrint un racó preciós de Catalunya al ritme de les nostres passes.

Carros de Foc tercera etapa

Va ser aquesta sensació la que va acompanyar-nos durant la segona etapa del trekking. El tram del refugi de Colomers al de Josep Maria Blanc era el més curt que faríem (no arribava a 7 km), però també ens va semblar un dels més bonics.

Carros de Foc tercera etapa

Després d’un bon esmorzar a base de torrades amb mel, vam iniciar la marxa. Vorejar l’Estany de Colomers va ser l’escalfament ideal pel que venia a continuació: molta pujada. Tot i ser el segon dia de la travessia ja havíem entès que els trams plans a Carros de Foc eren una utopia. Iniciar el dia amb una forta pujada era part de la rutina. Ja ho havíem assimilat. Al cap i a la fi, si en només 55 km havíem de fer 9.200 metres de desnivell, era ben clar el que ens esperava: ascensions ben prominents. Com la del Pas de l’Ós, que va posar-nos a prova de bon matí.

El Pas de l'Ós va posar-nos a prova ben aviat.
El Pas de l’Ós va posar-nos a prova ben aviat.

Carros de Foc tercera etapa

La pujada va tenir una gran recompensa. Quines vistes!
La pujada va tenir una gran recompensa. Quines vistes!

Carros de Foc tercera etapa

Un cop a dalt, les vistes d’una munió de llacs va ser la gran recompensa. Bé, la fantàstica visió dels llacs va ser la sorpresa agradable. La desagradable, com no, van ser les simpàtiques tarteres. Sabien que arribaríem i allà ens esperaven. Immòbils. Esperant cruspir-se algun turmell. Per sort, no els hi vam donar aquest plaer. Vam completar la segona pujada del dia fins al Coll de Capdella i, des d’allà, vam iniciar un tram de descens preciós.

Quanta pedra!
Quanta pedra!
Des del coll veiem el paisatge d'on veníem...
Des del coll veiem el paisatge d’on veníem…
...i el paisatge que ens esperava.
…i el paisatge que ens esperava.

Seguint el corrent del riu vam travessar una vall encantadora. De nou, tornàvem a caminar per un entorn ben verd, rodejats de rierols i estanys. Semblava difícil superar un paisatge així, però la bellesa de la ruta no tenia límits…

Vam travessar estanys preciosos.
Vam travessar estanys preciosos.

Carros de Foc tercera etapa

Quins paisatges!
Quins paisatges!

Carros de Foc tercera etapa

Carros de Foc 3a etapa Carros de Foc 3a etapa

Després d’un parell de revolts, on la vegetació ens tapava la vista, vam arribar a un dels punts més impressionants de Carros de Foc. Sobraven les paraules. Simplement vam parar i vam quedar-nos meravellats. L’Estany Negre i l’Estany Tort, amb el Refugi de Josep Maria Blanc al centre, eren als nostres peus. Brutal!

Carros de Foc
Espectacular!

Carros de Foc

Carros de Foc

A descendir fins al refugi vam trigar uns trenta minuts. Els temps no era perfecte. Però, als moments en què la boira desapareixia i la pluja ens donava algun respir, no vam dubtar en sortir a passejar. L’entorn del refugi ens va deixar impressionats. Caminar per allà era molt i molt màgic.  I conscients del entorn on érem: un petit reflex del paradís, vam anar a dormir després d’un abundant sopar. Desitjàvem que la pluja i la intensa boira marxessin durant la nit. Demà tocava continuar i desitjàvem que el temps continués sent un còmplice dels paisatges…

Carros de Foc

Carros de Foc

Carros de Foc

Carros de Foc

Carros de Foc

Carros de Foc

Anuncios

2 respuestas a “Carros de Foc (III): Segona etapa, de Colomers a J.M. Blanc

    1. Si! Els paisatges d’aquest racó del pirineu són espectaculars. Poder caminar per allà durant sis dies és molt i molt recomenable.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s