• Categoria de l'entrada:Àfrica / Botswana
  • Temps de lectura:36 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:octubre 27, 2023
Actualment esteu veient Delta de l’Okavango: safari al racó més salvatge de Botswana

El Delta de l’Okavango és un dels espais naturals més captivadors i salvatges d’Àfrica. Un espectacle faunístic i paisatgístic incomparable. Un tresor natural de Botswana, on es pot observar un dels ecosistemes més inalterats del planeta. Fer un safari pel Delta de l’Okavango és molt més que circular a la recerca de lleons, elefants, gossos salvatges africans o guepards. És trobar-se envoltat d’un territori indòmit. Immers en els ritmes de la naturalesa. I on tot desprèn una bellesa indescriptible.

escena d'un safari al delta de l'okavango en què apareix un grup d'elefants caminant i il·luminats per la llum de la posta de sol

una parella de babuins descansant a un tronc del delta de l'okavango

un lleo jove durant un safari al delta de l'okavango al final de l'època de pluja

Què és el Delta de l’Okavango?

El Delta de l’Okavango és Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO donada la seva singularitat geològica i ecològica. Després d’uns 1.500 kilòmetres de recorregut, el riu Okavango desemboca al mig del desert del Kalahari. És un dels pocs rius del món que no acaben al mar, creant un dels paisatges més fascinants del planeta.

El Delta de l’Okavango conté més del 95% d’aigua de Botswana, fent que també sigui el territori amb més biodiversitat del país. La seva superfície, que varia entre els 15.000 i 20.000 km², alberga una sisena part de la població total d’elefants africans.

vista des del cel dels canals i llacunes del delta de l'okavango a botswana

posta de sol entre els arbres del delta de l'okavango

un gos salvatge a l'interior del delta de l'okavango durant un safari per la concessió de Kwara

Com arribar al Delta de l’Okavango?

El Delta de l’Okavango és un territori enorme i molt poc alterat. Això fa que l’única manera d’accedir a les zones centrals del delta sigui amb avioneta des de l’aeroport de Maun, la ciutat més propera a l’Okavango.

Amb cotxe 4×4, es pot accedir directament a la zona est del delta, que està protegida per la Moremi Game Reserve. Des de Maun, el trajecte amb cotxe fins a la porta d’entrada de la reserva (la South Gate o Maqwee) dura una mica més de dues hores.

una cria d'elefant vista de ben a prop durant un safari al delta de l'okavango

antilop d'aigua a les planicies verdes de l'okavango al final de l'estació plujosa

Quina és la millor època per visitar l’Okavango?

El paisatge del Delta de l’Okavango depèn directament de l’aigua del riu Okavango, que sobretot es nodreix de la pluja a les terres altes d’Angola. Tota aquesta aigua acaba arribant a Botswana al mes de juny, i és quan el delta passa a estar completament inundat.

Encara que fer un safari al Delta de l’Okavango és una opció excel·lent durant tot l’any, en general es considera que del juny fins a l’octubre és la millor època per veure animals. És l’època seca a Botswana i hi ha més densitat de fauna a l’Okavango. A més, també és més fàcil localitzar els animals perquè la vegetació està molt més baixa. L’inconvenient d’aquests mesos és que és la temporada alta, de manera que hi ha més gent i els preus són més alts.

Els mesos d’abril i maig també acostumen a ser bons, sobretot perquè encara és temporada baixa i hi ha alguns descomptes. Però viatjant durant aquest període la pluja pot ser un inconvenient durant alguna jornada. A més, és probable que les sortides amb barca encara no estiguin disponibles.

De gener a març és el període menys recomanat per fer un safari al Delta de l’Okavango. Sobretot perquè és la temporada de pluges i, encara que no acostuma a ploure durant tot el dia, podem haver-hi fortes tempestes que condicionin les activitats. Tot i això, són els mesos en què hi ha els descomptes més grans.

un gos salvatge albí a l'interior del delta de l'okavango a la part més salvatge on fer un safari a Botswana

impales davant d'uns arbustos durant la posta de sol

durant un safari al delta de l'okavango es poden veure molts elefants i de ben a prop i això permet fer fotografies creatives com aquest retrat amb els desenfocs de les fulles

Quines activitats es poden fer al Delta de l’Okavango

Encara que l’activitat estrella per fer al Delta de l’Okavango és el safari, des de la ciutat de Maun es poden fer diferents activitats dins d’aquest espai natural únic. Una de les activitats més famoses són els safaris amb mokoro (una canoa tradicional) pels canals del delta. També és molt popular fer sortides amb avioneta o helicòpter.

Més informació al següent post: Què fer a Maun: 8 activitats per fer a la capital de l’Okavango.

una cria de lleó escalant un petit tronc vist a un safari al delta de l'okavango

fauna a botswana

ocells del delta de l'okavango durant una posta de sol al final d'un safari a botswana

Safari al Delta de l’Okavango: com organitzar-lo

A l’hora d’organitzar un safari al Delta de l’Okavango hi ha diferents alternatives. Des dels clàssics safaris amb guia, dormint a diferents campaments mòbils; fins als fly-in safaris, en zones remotes del Delta de l’Okavango on només es pot arribar amb avioneta.

Aquestes són les opcions principals a considerar quan s’organitza un safari al Delta de l’Okavango:

Safari d’un dia a la Reserva de Moremi

Des de Maun es poden contractar safaris d’una sola jornada a la Reserva de Moremi. No és l’opció més recomanable, ja que l’entrada a la reserva es troba a unes dues hores de la ciutat, però pot ser una bona opció si no es disposa de més temps o es viatja amb un pressupost ajustat.

En general, aquests safaris comencen al voltant de les cinc de la matinada a Maun. D’aquesta manera s’arriba a la reserva poc després de les set del matí, i s’acostuma a estar per l’interior del parc fins a les dues o tres de la tarda. En acabar, cal tornar de nou a Maun, on s’acostuma a arribar entre les quatre i les cinc de la tarda.

El preu varia en funció del nombre de persones. Però si el grup és de quatre persones o més, en general costa uns 100 euros per persona.

Aquests safaris es poden contractar a través d’algunes de les agències turístiques de Maun, o també a través dels allotjaments. Si es viatja durant la temporada baixa, és millor reservar l’activitat un cop allà, per aconseguir millors preus. Durant la temporada alta (juny, juliol o agost) acostuma a ser millor reservar el safari prèviament, per assegurar-se la disponibilitat.

Algunes de les empreses amb més bona relació qualitat-preu són The Old Bridge BackpackersIsland Safari Lodge o Audi Camp.

planícies de l'okavango durant una posta de sol i un grup d'elefants caminant

un kudu entre els arbustos observant a un safari al delta de l'okavango

una girafa adulta i una cria a botswana

Mobile Safari de diversos dies

En general, acostuma a ser millor dedicar més d’un dia a la Reserva de Moremi. L’observació d’animals salvatges no té cap garantia, i com més temps es passa buscant-los més probabilitats hi ha de veure més varietat d’espècies i escenes interessants.

Per això, una bona opció és organitzar un mobile safari al Delta de l’Okavango des de Maun. Durant aquests safaris es fa càmping a l’interior de la reserva, i l’experiència és molt més salvatge i immersiva. Fent un mobile safari amb una agència, el preu inclou tot el material d’acampada, un guia, el menjar, el permís d’entrada a les reserves i el cost dels càmpings. A més, normalment hi ha un cuiner, que s’encarrega dels àpats del grup. Tot i això, algunes opcions més econòmiques no ho inclouen.

Els mobile safari són una de les alternatives més econòmiques per conèixer el Delta de l’Okavango. Si es disposa de prou dies, es pot fer un mobile safari d’uns set dies començant a Maun i acabant a Kasane. Això permet conèixer la reserva de Moremi (dins el Delta de l’Okavango) i també el Parc Nacional Chobe (val molt la pena anar a l’àrea de Savuti).

Aquests safaris tenen un cost d’entre 250 i 300 euros per dia (es poden trobar ofertes millors durant la temporada baixa). Algunes de les empreses amb més bona relació qualitat-preu són: Kalahari Marsh Safari Holidays, Tony Mobile Safari, Shipungo Safari & ToursAudi Safaris.

També es poden comprar les diferents ofertes de les agències locals al portal SafariBookings.com.

un estruç mascle caminant durant un safari a l'okavango a la posta de sol

un xacal fotografiat abans de la sortida de sol al delta de l'okavango a botswana

una familia d'elefants caminant davant d'un arbre històric al delta de l'okavango

Fly-in safari de diversos dies

Els fly-in safari al Delta de l’Okavango permeten arribar fins a alguna de les zones més aïllades i salvatges de Botswana. Moltes d’aquestes zones són reserves privades, i només es poden visitar si es fa nit als exclusius lodges que hi ha al seu interior.

Aquest tipus de safaris són els més cars, tot i que durant la temporada baixa es poden trobar ofertes molt interessants. Ara bé, l’experiència acostuma a ser memorable. Des dels mateixos lodges, es pot veure moltíssima fauna. A més, els safaris es fan amb un guia i un rastrejador professionals, que coneixen la zona amb detall. Això fa que les possibilitats de veure alguns dels animals més escassos, com els lleons, lleopards, gossos salvatges o guepards, pugin considerablement.

En fer un fly-in safari, es pot optar per passar totes les nits a un mateix lodge o fer un recorregut per diferents zones. Alguns dels lodges amb millor relació qualitat-preu i més ben situats del Delta de l’Okavango (pel que fa a l’observació de fauna durant els safaris) són:

Splash Camp. Està situat a una de les zones amb més densitat de fauna al Delta de l’Okavango, en concret dins la concessió de Kwara. És una bona zona per veure gossos salvatges africans.

Shinde Footsteps. Aquest campament és molt especial perquè està centrat en fer els safaris a peu, una experiència molt diferent.

Mma Dinare Camp i Rra Dinare Camp. Són uns dels campaments més econòmics de l’interior de l’Okavango (això no vol dir que sigui barat). Es troben a una zona en què els safaris acostumen a ser molt productius.

Lebala Camp. Aquest campament es troba a l’àrea de Linyanti, una de les zones més inhòspites i amb més densitat de fauna de l’Okavango. Durant els safaris des d’aquest campament és molt habitual veure gossos salvatges i guepards, dos dels depredadors més difícils de veure a Botswana.

Per organitzar aquest tipus de safari, és necessari fer-ho amb una agència, que s’encarregarà de les reserves dels lodges (inclouen el menjar i els safaris) i dels vols amb avioneta. És recomanable optar per alguna agència local (o almenys, que tingui oficina a Botswana). L’agència amb la qual jo vaig organitzar el meu safari va ser Gondwana Tours & Safaris (pels mesos de la temporada baixa publiquen ofertes força bones al portal SafariBookings.com), jo viatjava sol i vaig pagar 2.400 dòlars per 5 dies de safari (4 nits) i el trajecte d’anada i tornada amb avioneta.

Fer un safari per lliure per la Reserva de Moremi

Finalment, l’opció més aventurera i econòmica de fer un safari al Delta de l’Okavango és llogant un 4×4 i explorant la Reserva de Moremi per lliure. Aquesta alternativa requereix més planificació i també molta més capacitat d’observació i intuïció per poder trobar els animals. Però també és una gran oportunitat per explorar l’Okavango amb menys comoditats i sentint la naturalesa d’una manera molt més propera.

Si no es té experiència, és preferible organitzar un safari per lliure durant els mesos de l’estació seca. Durant aquest període és molt més fàcil conduir per la Reserva de Moremi i, a més, també hi ha més vehicles. El fet que hi hagi més vehicles pot ser una gran ajuda per localitzar els animals i també en cas de tenir algun imprevist a l’interior del parc (no hi ha cobertura).

Per fer aquest tipus de safaris, és millor llogar un 4×4 equipat per fer càmping (normalment tenen una tenda de campanya al sostre del vehicle). També és preferible analitzar les àrees de càmping abans del viatge i fer les reserves. Una bona web per veure la llista de càmpings i la informació de contacte és Tracks4Africa.

Per llogar el cotxe, algunes de les agències recomanades són  Avis , Bushlore, Brtiz 4X4 o Travel Adventure Botswana. També es pot fer servir aquest comparador. En general a Botswana els lloguers de cotxes són més cars, si es vol reduir el cost es pot llogar el cotxe a Johannesburg i després anar fins a Botswana conduint.

Igual que amb els Mobile Safaris amb agència, si es fa un safari per lliure val molt la pena visitar la Moremi Game Reserve i després creuar el Parc Nacional Chobe fins al poble de Kasane.

dos gossos salvatges africans observats al cor del delta de l'okavango

a Botswana també hi ha una gran varietat d'aus rapinyaries que es poden veure durant els safaris

un elefant i la seva cria caminant durant un dia de molta calor a l'okavango

La meva experiència: 5 dies de safari a l’Splash Camp

Primer dia (I): Sobrevolant el Delta de l’Okavango

Després de molts dies esperant aquest moment, començava el meu safari al Delta de l’Okavango. Després de quatre nits de càmping a l’Island Safari Lodge, a Maun, vaig recollir la meva tenda i em vaig preparar per anar a l’aeroport de Maun. Des d’allà sortiria l’avioneta que m’havia de portar a l’interior del Delta de l’Okavango.

Vaig anar a l’aeroport amb taxi, la manera més eficient de moure’s per Maun. Un cop allà, vaig entrar a les oficines de Moremi Air, la companyia amb la qual volaria fins a l’Splash Camp. Després de revisar la meva informació, ja em van dir que passés el control de seguretat i que esperés a que em vinguessin a buscar. Va passar una bona estona, però finalment va arribar el moment d’anar cap a l’avioneta. Ara sí que començava l’aventura.

Volar per sobre el Delta de l’Okavango va ser una experiència màgica. El delta no estava massa inundat, però igualment el paisatge era encisador. Volàvem força alt, i em va ser impossible localitzar algun animal des de les alçades.

Uns trenta minuts més tard, l’avioneta va aterrar a una polsegosa pista al mig de l’Okavango.

🤞 Assegurança de viatge a Botswana

Davant de qualsevol imprevist, disposar d’una assegurança de viatges és bàsic per evitar grans maldecaps. Jo sempre viatjo assegurat amb Heymondo. Si contractes la teva assegurança de viatge a través d’aquest enllaç, tindràs un 5% de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir.

Si vols aprofundir sobre els motius pels quals recomano Heymondo, et recomano llegir el post Assegurança de viatge de Heymondo: detalls, cobertures i preus.

vistes des d'una avioneta sobrevolant el delta de l'okavango abans d'un safari a Splash Camp

vista d'ocell al delta de l'okavango per iniciar un safari màgic a Botswana

canals del delta durant l'estació de pluja a Botswana

Primer dia (II): L’arribada a l’Splash Camp

Al costat de la pista d’aterratge ja m’estava esperant el guia que m’acompanyaria durant la meva estada a l’Splash Camp. Vaig pujar al 4×4 i vaig començar el primer safari pel delta de l’Okavango.

Era mig matí i feia força calor, així que no era el millor moment per veure fauna. Tot i això, durant els quaranta minuts de trajecte fins al lodge, ja vaig poder veure algunes zebres, girafes i elefants.

Un cop vaig arribar al lodge, el meu guia em va explicar la planificació dels meus dies allà:

– A les 5:15 seria el moment de llevar-me, per esmorzar a les 5:45.

– A les 6:15 sortiríem a fer un safari de matí, que en general durava entre quatre i cinc hores.

– Al tornar seria el moment de dinar i descansar una estona durant les hores més caloroses del dia.

– A les 16 berenaríem, i sortiríem a fer el segon safari del dia a les 16:30.

– El segon safari duraria fins a la posta de sol, i faríem la tornada al lodge de nit, un moment ideal per intentar localitzar espècies nocturnes.

– Al voltant de les 20 seria el moment de sopar i de donar el dia per acabat.

girafa durant el camí d'anada al campament base pel safari al delta de l'okavango

zebra cobrint-se amb pols per refrescar-se de la calor al delta de l'okavango

un camaleó caminant per les passarel·les del campament al delta de l'okavango

Primer dia (III): El primer safari al cor del Delta de l’Okavango

Havia arribat el moment de fer el primer safari al Delta de l’Okavango. M’emocionava molt tenir l’oportunitat de recórrer aquest territori tant paisatge i, sobretot, somiava en poder veure una manada de gossos salvatges africans.

El primer safari per allà va ser bastant tranquil. Els grans protagonistes van ser els elefants. També vaig quedar impressionat per l’entorn, sobretot quan les llums ataronjades del capvespre van començar a il·luminar els arbres. No podia deixar de fer fotos…

Un cop s’havia fet fosc, vam iniciar el trajecte de tornada al campament. Amb la gran sorpresa de trobar una manada de lleons a mig camí. Estaven dormint al costat de la pista, a només un kilòmetre de l’Splash Camp.

De fet, mentre sopàvem es van començar a sentir bramuls d’elefants i rugits de lleó. Estaven bastant a prop i va ser un moment impactant, sobretot tenint en compte que estàvem menjant a un espai obert, sense cap separació amb el territori per on els animals salvatges es movien.

paisatge amb llacunes al delta de l'okavango durant un safari espectacular

una familia d'elefants caminant durant la posta de sol

una lleona fotografiada durant la nit al delta de l'okavango

primer pla d'una lleona durant un safari al delta de l'okavango de nit

Segon dia (I): Fent realitat un somni a l’Okavango

Havia decidit visitar l’Splash Camp perquè es troba a una zona en què freqüentment es poden veure gossos salvatges africans. Tot i això, són uns animals complicats de localitzar, ja que el territori per on patrullen és enorme. No tenia gens clar si podria veure aquests fascinants animals.

Un dels grans avantatges de fer els safaris per concessions privades és que es pot anar per fora les pistes. Per aquest motiu, als cotxes sempre hi ha un guia (que és el conductor) i un rastrejador, que va assegut a la capota del vehicle i intenta desxifrar la posició dels animals a partir de les seves petjades.

Sense el rastrejador que m’acompanyava, el K.B., no hauria vist els gossos salvatges. Ell va ser capaç de veure que hi havia petjades fresques d’aquests animals i a partir d’aquí intuir la seva posició. Vam estar seguint les seves indicacions durant uns minuts, i això ens va portar fins a davant d’una manada de gossos salvatges de 28 individus. Era el Kwara Pack.

Va ser un moment brutal i indescriptible. Els cànids estaven poc actius, semblava que feia poques hores havien caçat i havien estat menjant. Però amb una mica de paciència vaig poder apreciar la interacció entre alguns exemplars d’aquests animals tan socials.

Després d’aquest moment màgic, van avisar-nos que havien localitzat el cadàver d’una girafa i que hi havia lleons per la zona. Vam anar cap allà, però quan vam arribar ja no hi havia els felins. Només un nombrós grup de voltors, alimentant-se de les restes de la girafa.

un colorit ocell de la gran varietat que es pot veure a Botswana

un gos salvatge de la manada Kwara a Botswana

fotografia d'un gos salvatge africà en un dels moments més emocionants del safari al delta de l'okavango

dos gosssos salvatges africants a l'interior d'un petit bosc a l'Okavango

un nombrós grup de voltors menjant la carronya d'una girafa

Segon dia (II): Un nou safari al Delta de l’Okavango durant el capvespre

Al safari de tarda, vam tornar a la zona on hi havia el cadàver de la girafa. Estava una mica lluny, a una hora del campament, però era una bona oportunitat per intentar observar algun depredador. De camí cap allà, vaig poder fotografiar una parella d’elefants joves mentre jugaven i posaven a prova la seva força.

Quan vam arribar a la zona de la girafa, hi vam trobar un lleó mascle. Era un exemplar jove, d’uns dos anys, que recentment s’havia independitzat de la seva manada. Estava força prim i anava coix. Amb l’estat en què es trobava, no podia desaprofitar els restes de la girafa.

Vam passar uns trenta minuts observant aquest lleó. Després ja vam començar la tornada cap al lodge, sense veure res més sorprenent.

dos elefants avançant entre les verdes planícies de l'època de pluja al delta de l'okavango

safari al delta de l'okavango un lleó mascle jove i solitari estirat a un prat

primer pla d'un mascle jove de lleó sense cap cicatriu

un grup de voltors al delta de l'okavango analitzant el terreny des de una branca

Tercer dia (I): Un nou safari al Delta de l’Okavango

A finals de març el temps acostuma a ser força bo, però encara es troba dins la temporada de pluges i això pot fer que la meteorologia influeixi durant els safaris. Això és el que em va passar durant el tercer dia de safari, en què la pluja va ser la protagonista.

Per sort no va ploure amb molta intensitat, però durant els dies de la pluja normalment és més complicat veure fauna. Per això, durant la primera meitat del safari vam trobar ben poca fauna.

Després, el rastrejador va localitzar unes petjades de lleó i vam localitzar de nou el mateix mascle jove que havíem vist durant la tarda anterior. Poca estona després, ens van avisar que hi havia un lleopard en moviment entre uns arbustos a pocs kilòmetres d’on érem. Vam anar fins allà, però ens va ser impossible veure el felí. El lleopard possiblement és el felí més complicat de veure a aquesta zona del Delta de l’Okavango.

El matí va millorar quan vam localitzar una lleona amb els seus fills subadults. Plovia lleugerament, però semblava que no els hi molestava gens als lleons.

un xacal a l'inci d'un safari al delta de l'okavango des d'un campament privat

tres zebres mirant a la càmera

un dels mussols que es poden veure durant un safari al delta de l'okavango

dos lleons dormint al costat d'un termite mount a l'okavango

Tercer dia (II): Un safari poc productiu entre la pluja

Durant la tarda va continuar plovent, amb més intensitat durant alguns moments. Això va contribuir a que el safari fos poc productiu. Només va deixar de ploure durant el capvespre, i vam aprofitar per visitar una bassa on hi havia una desena d’hipopòtams banyant-se.

un grup d'impales durant una tarda de pluja a Botswana al final del safari

un hipopòtam a una llacuna al delta de l'okavango

Quart dia (I): Un lleó mascle a l’Okavango

Començava l’últim dia complet de la meva experiència a l’Splash Camp i al Delta de l’Okavango. Després de tres dies allà tenia clar que em trobava a un dels llocs més màgics que he visitat, i per això seguia tenint les expectatives molt altes abans de cada safari.

El gran moment del matí va arribar aviat, just quan sortia el sol vam trobar un enorme lleó estirat a la pista. Era un dels integrants de la coalició de cinc mascles que dominen el territori de la concessió de Kwara. Pocs minuts després d’haver arribat allà, el lleó es va estirar còmodament i es va posar a dormir. Semblava que durant un parell d’hores no es mouria d’allà…

Vam continuar amb el safari pel Delta de l’Okavango sense cap més sorpresa. De nou, vam dedicar una bona estona a seguir un rastre fresc de lleopard, però ens va ser impossible localitzar-lo.

un dels ocells més amenaçats d'àfrica caminant pels prats de botswana en busca d'aliment

un lleó estirat a la pista per on passen els 4x4 durant els safaris al delta de l'okavango

una girafa amb dues girafes petits caminant per l'okavango

Quart dia (II): L’última tarda de safari al Delta de l’Okavango

A l’inici del safari de tarda, vaig veure un dels cels més dramàtics del meu viatge a Botswana. Estava clar que durant les hores vinents cauria una tempesta important.

El primer que vam fer va ser anar a la zona on havíem vist el lleó durant el matí. Just quan vam arribar allà es va començar a moure. El vaig poder fotografiar mentre caminava en direcció el cotxe. I va ser al·lucinant veure’l a un metre del vehicle, sobretot tenint en compte que anàvem amb un 4×4 obert.

Després d’aquest gran moment, un cop el lleó ja havia desaparegut entre els arbustos, vam procedir amb el safari. Vam tornar a trobar petjades fresques de lleopard, i aquest cop el vam poder veure durant un instant. Tot i que no va ser suficient per poder-li fer alguna foto…

Aleshores va començar a ploure i a tronar intensament. Ja fosquejava, i vam tornar a l’Splash Camp una mica abans del previst.

lleó mascle d'una coalició de Botswana

veure un lleó mascle caminant cap al vehicle durant un safari al delta de l'okavango és una de les emocions més fortes

un lleó mascle caminant a l'okavango amb núvols de pluja al fons

Cinquè dia (I): Un últim safari ple d’emoció

Encara tenia un últim matí al cor de l’Okavango, ja que l’avioneta que m’havia de portar fins a Maun no sortia fins a les quatre de la tarda. Tenia l’esperança de tornar a veure els gossos salvatges africans, però també havia après que la naturalesa sempre et sorprèn.

Després d’una sortida de sol fotografiant un grup d’hipopòtams, vam anar cap a la zona oest de la concessió. Quan estàvem allà, un altre guia ens va avisar per ràdio: acabaven de trobar la manada de lleons de Kwara. No només hi havia tres dels mascles de la coalició i quatre femelles adultes; també hi havia tres cries de només tres mesos.

Va ser una delícia veure els petits lleons jugant entre les branques dels arbres i les cues de les lleones adultes. Va ser un moment inoblidable i la millor manera d’acabar l’últim safari al Delta de l’Okavango.

hipopòtams durant un safari al delta de l'okavango des de l'Splash Camp a la conessió de Kwara

safari al delta de l'okavango per veure hipopòtams

ocell carronyer a Botswana durant un safari

una cria de lleó entre els arbustos a un punt del delta de l'okavango al final d'un safari màgic

dos lleons a botswana joves

cries de lleo fotografiades al final del safari al delta de l'okavango

Cinquè dia (II): La tornada a la civilització

Després de cinc dies envoltat de naturalesa, sense cobertura, va arribar el moment d’agafar l’avioneta cap a Maun. Mentre esperava l’avioneta, vaig començar a sentir trons i a veure llamps a l’horitzó, semblava que la tornada seria moguda.

Sorprenentment, no va haver-hi cap turbulència durant el trajecte, i vaig poder gaudir de nou d’unes vistes fabuloses del Delta de l’Okavango. A més, vam volar molt més baix i això em va permetre veure nombrosos elefants, hipopòtams, impales i zebres.

Fer un fly-in safari havia sigut l’experiència més cara (amb diferència) de la meva ruta de set mesos per Àfrica. Però realment buscava conèixer un territori indòmit, verge i salvatge; i a Botswana l’única manera d’accedir a aquests territoris és amb aquest tipus de safaris. Una aposta turística que busca evitar les massificacions i l’alteració mínima del medi ambient.

vista final del delta de l'okavango al finalitzar el safari a l'splash camp

(Aquest post forma part del meu viatge a Botswana per lliure)

Organitza el teu viatge a Botswana

🐆 Compara els millors viatges i safaris a Botswana amb agència local aquí.

✈️ Les millors ofertes de vols a Botswana aquí.

🏨 Els millors preus en allotjaments a Botswana aquí.

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí.

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.