• Post category:Europa / Irlanda
  • Reading time:17 min de lectura
  • Post author:
  • Post last modified:setembre 18, 2023
You are currently viewing El Castell de Bunratty, el P.N. Burren i el Dolmen de Poulnabrone

La costa oest d’Irlanda, l’evocadora costa maragda, és un dels territoris més apassionants d’aquest país. Les infinites extensions verdes de prats i turons acompanyen les sinuoses carreteres que recorren el litoral. I que s’endinsen per les penínsules fins a trobar la bravura de l’oceà Atlàntic. Allà on els penya-segats són els autèntics protagonistes.

Els penya-segats de Moher són el gran símbol de la costa irlandesa. Un paisatge encisador. Dels més bonics del territori. Però sorprenentment, una mica més cap a l’interior, el paratge canvia. Es torna més agresta i rocós. I amaga algunes meravelles imprescindibles en qualsevol viatge Irlanda: el Castell de Bunratty, el Parc Nacional Burren, el Castell de Dunguaire i el Dolmen de Poulnabrone.

El Castell de Bunratty, el més famós de la costa oest d’Irlanda

El Castell de Bunratty, situat al comptat de Clare, va ser reconstruït durant l’any 1425 i des d’aleshores és un exemple perfecte de la famosa arquitectura normanda. La fortalesa s’erigeix sobre una zona amb molta història. Des de l’any 970 va haver-hi una construcció vikinga, que va superar moltes ofensives fins al 1332, quan després de la victòria dels O’Brien el castell va ser destruït.

Al voltant del castell s’hi ha construït un parc temàtic, el Folk Park, per replicar un poble irlandès del segle XIX.

Quin és l’horari de vista del Castell de Bunratty?

Des de mitjans de març fins al setembre, el castell està obert cada dia de 9:30 a 17:30. Tot i que a partir de les 16:00 ja no s’accepten nous visitants.

Durant els altres mesos de l’any, l’horari és el mateix, però només obren les instal·lacions de dijous a dissabte.

Pots consultar els horaris actualitzats aquí.

 

Quant costa l’entrada al Castell de Bunratty?

Actualment, l’entrada costa 15,25 € per adult. En el cas d’estudiants o jubilats costa 11,50 €.

Les entrades es poden comprar a les taquilles, a l’entrada del castell, o online.

Com arribar al Castell de Bunratty?

Amb cotxe, és molt senzill arribar al Castell de Bunratty. Només has de seguir aquestes indicacions.

Amb transport públic no es pot arribar fins al Castell de Bunratty. L’alternativa més econòmica seria arribar fins a Limerick amb tren o bus, i des d’allà agafar un taxi.

Per últim, també hi ha l’opció de contractar un tour des de Dublín. Aquests tours en general duren un dia i inclouen la visita al Castell de Bunratty i als penya-segats de Moher.

El Parc Nacional Burren

El paisatge del Parc Nacional Burren és un dels més singulars i sorprenents d’Irlanda. Es tracta d’un petit altiplà de roca calcària. Un territori d’aspecte desèrtic, on no s’hi troba el verd tan característic d’Irlanda. Tot i això, a la primavera és un destí excel·lent per gaudir de les flors que floreixen entre les roques que formen el paisatge.

Caminar pel paisatge d’aspecte lunar del Parc Nacional Burren és la millor manera de conèixer els 15 km2 d’extensió del parc nacional (el més petit d’Irlanda). Hi ha 5 rutes oficials que recorren el parc, totes elles perfectament senyalitzades:

  • White Arrow Route (Nature Trail): Una ruta circular d’1,5 kilòmetres. És un itinerari molt senzill, des del que es tenen bones vistes de la muntanya Mullaghmore i el llac Lough Gealáin
  • Orange Route (Knockaunroe Turlough): Un camí circular d’1,3 kilòmetres. Aquest recorregut és ideal per observar la flora que creix entre el rocós paisatge del Parc Nacional Burren.
  • Green Route (Mullaghmore Return): Un camí lineal de 6,5 kilòmetres (entre anar i tornar). Aquest itinerari puja fins al punt més alt del Parc Nacional Burren: la muntanya Mullaghmore.
  • Blue Route (Mullaghmore Loop): Un recorregut circular de 7,5 kilòmetres. El camí puja fins al cim de la muntanya Mullaghmore, per després tornar per un camí diferent, travessant grans extensions obertes de roques calcàries. Aquest camí també passa ben a prop del llac Lough Gealáin.
  • Red Route (Mullaghmore Traverse): Aquest camí de 6 kilòmetres creua el parc d’una punta a l’altra. El punt d’inici i final de la ruta són diferents. L’itinerari també puja fins al cim del Mullaghmore, però després continua avançant en la mateixa direcció i creua Slieve Rua i l’antiga ruta Coolorta.

Quin és l’horari d’entrada al Parc Nacional Burren?

L’entrada als camins del Parc Nacional Burren és lliure, així que es pot realitzar a qualsevol hora.

Per conèixer més informació del parc pots visitar el punt d’informació oficial, situat al poble de Corofin. Està obert diàriament de 9:30 a 17:00 durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre. A l’abril i maig únicament obren de dimecres a diumenge, amb el mateix horari.

Quin és el preu d’entrada al Parc Nacional Burren?

L’entrada al Parc Nacional Burren i al seu punt d’informació és gratuïta.

Com arribar al Parc Nacional Burren?

Es pot arribar amb cotxe a la zona d’inici de les excursions al Parc Nacional Burren, conduint fins a aquest punt. L’espai d’aparcament és força limitat.

Alternativament, també hi ha l’opció de fer servir el shuttle-bus que ofereix el parc nacional. Aquest bus fa el recorregut des del punt d’informació a Corofin fins al punt d’inici dels itineraris pel parc nacional. És un servei gratuït, per evitar problemes d’aparcament i saturació de cotxes a la zona del parc.

El Castell de Dunguaire

Erigit als afores del petit poble de Kinvara, el Castell de Dunguaire és una torre-residència del segle XVI. Va ser construït en un punt estratègic de la Badia de Galway, durant el regnat del rei Guaire.

La perspectiva del castell, envoltat d’aigua, és una de les més famoses i fotografiades d’Irlanda.

Quin és l’horari d’entrada al Castell de Dunguaire?

El castell està obert de mitjans d’abril fins a finals de setembre. L’horari d’obertura és de 10:00 a 17:00.

Quin és el preu d’entrada al Castell de Dunguaire?

La millor perspectiva del castell es té des de l’exterior, des d’on es pot contemplar gratuïtament. També es pot entrar al pati interior sense pagar.

Per visitar les sales del castell, que s’han convertit en un petit museu, cal pagar una entrada de 7,50 € per adult (en el cas dels nens, l’entrada costa 5 €).

Com arribar al Castell de Gunguaire?

La manera més senzilla d’arribar al Castell de Gunguaire és amb cotxe, conduint fins a Kinvara. Es pot deixar el cotxe al poble, i arribar caminant fins al castell.

Per arribar-hi amb transport públic, cal agafar el bus Eireann fins a Kinvara.

El Dolmen de Poulnabrone

Situat a l’altiplà de Burren, el dolmen de Poulnabrone és el monument megalític datat més antic d’Irlanda. És un dels monuments arqueològics més emblemàtics i visitats del país.

Al visitar-lo, és impossible no en reflexionar sobre com aquesta estructura s’ha mantingut en peu després de tants anys. Sobretot tenint en compte l’adversitat del clima a aquesta regió d’Irlanda, on els vents procedents de l’Atlàntic acostumen a arrasar l’altiplà de Burren.

Segons els experts, el Dolmen de Poulnabrone es va aixecar durant el Neolític, entre el 4200 aC i el 2900 aC.

Quin és l’horari de visita al Dolmen de Poulnabrone?

La visita al dolmen és lliure, i es pot fer en qualsevol hora. És important seguir les indicacions, i no travessar la corda que limita el perímetre del Dolmen de Poulnabrone.

Quin és el preu d’entrada al Dolmen de Poulnabrone?

L’entrada és gratuïta.

Com arribar al Dolmen de Poulnabrone?

Per arribar fins al Dolmen de Poulnabrone, el més fàcil és fer-ho amb cotxe. Cal dirigir-se fins a l’àrea de pàrquing molt propera a la construcció. Des d’allà surt un camí que arriba al dolmen després d’uns 300 metres.

No es pot arribar al dolmen amb transport públic. Si no es disposa de cotxe, una bona opció és fer un tour des de Galway. Solen incloure la visita als penya-segats de Moher i al Dolmen de Poulnabrone.

La nostra experiència per la costa Oest d’Irlanda: de Limerick fins al Dolmen Poulnabrone

Recorrent la Wild Atlantic Way, la carretera que recorre els punts més emblemàtics de la costa oest d’Irlanda, vam arribar a Limerick la nit anterior. Encara teníem el record recent dels paisatges panoràmics de l’Anell de Kerry i de la Península de Dingle, que havíem visitat durant els dies previs. Una successió de penya-segats, platges pintoresques i vistes a l’oceà Atlàntic.

Durant el matí del quart dia del viatge a Irlanda ens esperava un paisatge completament diferent. Un territori rocós, d’interior, amb alguns dels paisatges més singulars del país.

L’ambient tranquil i solitari de Limerick

Un matí plujós ens va donar la benvinguda. I abans de marxar de la ciutat de Limerick, vam aprofitar per fer una curta visita al centre de la ciutat.

Ens vam apropar fins al King’s John Castle, la St John’s Cathedral i la St. Mary’s Cathedral. Ben aviat al matí la ciutat estava molt poc animada, i el clima tampoc acompanyava. No ens va acabar de convéncer, així que vam preferir no dedicar-li més temps a Limerick, per poder viatjar amb més tranquil·litat durant el dia.

Descobrint l’interior del Castell de Bunratty

El medieval Castell de Bunratty va ser la nostra primera parada. L’entorn del castell va decebre’ns una mica: es troba just al costat de la carretera, i és molt difícil tenir-ne una bona perspectiva sense entrar al recinte (i pagar l’entrada).

Vam dubtar si entrar o no al castell, donat l’elevat preu d’entrada: 16 €. Finalment, ens vam animar a fer-ho, ja que el Castell de Bunratty és un dels castells més bonics d’Irlanda.

Visitar l’interior del castell, on es pot entrar a moltes sales, ens va portar traslladar a l’època medieval. L’interior està força ben ambientat. També és interessant l’exterior del castell, on vam poder visitar una recreació d’un poble medieval al Folk Park.

Tot i això, donat el preu de l’entrada no repetiríem la visita. Ho vam considerar massa car.

Caminant pel Parc Nacional Burren

A mig matí vam arribar al pàrquing del Parc Nacional Burren. Només baixar del cotxe ja vam descobrir la singularitat d’aquest paisatge: no hi havia ni un rastre del característic verd irlandès, les roques s’estenien davant nostre.

Vam calçar-nos la bota per recórrer la ruta blava, el Mullaghmore Loop. El camí, perfectament senyalitzat, no tenia cap complicació tot i les nombroses pedres. Des del punt més alt de la ruta, les vistes del llac Lough Gealáin i les diferents formacions rocoses eren fantàstiques.

Al visitar el Parc Nacional Burren a principis de juny, just amb l’esclat de la primavera, vam poder gaudir d’una gran varietat de les flors que floreixen entre el paisatge calcari d’aquest altiplà.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Irlanda. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Fotografiant el Castell Dunguaire i el port de Kinvara

Al migdia, continuant per la Wild Atlantic Way, vam arribar fins al poble de Kinvara. Des del port d’aquest petit poble ja podíem veure el Castell de Dunguaire. La seva localització el converteix en un dels castells més fotogènics d’Irlanda.

Caminant des de Kinvara fins al castell vam tenir-ne una perspectiva excel·lent. Després vam aprofitar per entrar dins el pati, tot i que en aquest cas no vam visitar les sales.

Contemplant el Dolmen Poulnabrone

A primera hora de la tarda, ens vam dirigir fins al Dolmen de Poulnabrone. Per arribar-hi vam haver de conduir entre estretes carreteres rurals. Entre tractors i vaques. Per sort, pràcticament no hi havia trànsit per la zona, així que va ser un trajecte molt agradable.

La visita al dolmen és bastant curta. Només vam haver de caminar uns 5 minuts per arribar-hi. Diferents panells informatius ens vam permetre conèixer amb detalls la llarga i sorprenent història d’aquesta construcció del neolític.

Des d’allà, ja vam dirigir-nos cap a un dels punts més esperats de la ruta: els penya-segats de Moher. Ens esperava una de les postes de sol més boniques del viatge…

(Aquest post correspon a la primera part del quart dia del viatge a Irlanda)

Organitza el teu viatge a Irlanda

✈️ Les millors ofertes de vols a Irlanda aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Irlanda aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Irlanda aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.