• Categoria de l'entrada:Europa / Irlanda
  • Temps de lectura:12 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient Els penya-segats de Moher, guia per visitar-los

Els penya-segats de Moher són un dels paisatges més majestuosos d’Irlanda. Les seves parets cauen verticalment sobre l’Atlàntic, a una alçada que supera els 200 metres. Des de tan amunt que costa apreciar les dimensions de les furioses onades que sovint xoquen contra les roques. Mostrant tota la bravesa de l’oceà.

Caminar pels penya-segats de Moher és un dels punts àlgids de tot viatge a Irlanda. Cap foto és comparable a veure’ls en primera persona. Resistint la força del vent, i observant com l’hipnòtic vol dels ocells crea una atmosfera encara més captivadora.

els penya-segats de moher il·luminats per la llum de la posta de sol

Com arribar als penya-segats de Moher

Els penya-segats de Moher es troben a la costa oest d’Irlanda, a prop del poble de Liscannor. Una de les maneres més escèniques d’arribar-hi és seguint el recorregut de la Wild Atlantic Way, una ruta que passa pels punts més famosos de la costa oest del país. Calen diversos dies per fer tot el recorregut.

També es pot conduir fins als penya-segats de Moher des d’alguna de les ciutats més importants d’Irlanda. Galway es troba a uns 90 minuts amb cotxe. La capital del país, Dublín, es troba a 3 hores amb cotxe.

Pels que no tenen previst llogar cap cotxe i disposen de pocs dies, també es pot contractar un tour d’un dia als penya-segats de Moher des de Dublín.

Per veure altres maneres d’arribar-hi, pots consultar la pàgina oficial.

els precipicis dels penya-segats de Moher durant la tarda

Els penya-segats de Moher: quan visitar-los

Al preparar una visita als penya-segats de Moher s’ha de tenir present que són el paisatge més famós d’Irlanda. Cada any un milió i mig de persones els visiten. Per això és recomanable evitar els moments en què hi ha més turistes.

Millor època de l’any

Encara que els penya-segats de Moher estan oberts durant tot l’any (excepte del 24 al 26 de desembre), durant els mesos d’hivern el clima acostuma a ser força hostil. Tot i això, és un dels moments en què hi ha menys turistes.

En general, els mesos més recomanables per anar-hi són el setembre, l’octubre i d’abril a maig. Durant aquest període el clima és més agradable, i encara no ha arribat el pic turístic. La temporada alta són els mesos de juliol i agost.

Pels amants dels ocells, si es volen veure frarets als penya-segats, cal tenir en compte que els frarets arriben allà a finals de març i marxen a principis de juny.

els detalls de les onades dels penya-segats de moher xocant contra les roques

Millor moment del dia

Si visites els penya-segats de Moher durant els mesos més turístics, és recomanable evitar les hores centrals del dia (principalment d’onze del matí a quatre de la tarda). És quan acostuma a haver-hi més gent.

Sens dubte, un dels millors moments del dia per conèixer aquest paisatge és la posta de sol. Quan les llums càlides de l’ocàs il·luminen les parets del precipici i són capaces de transformar el paisatge. I engalanar-lo encara més.

Si busques tranquil·litat, i trobar el mínim de gent possible, la sortida de sol també és un moment màgic.

detalls dels penya-segats de moher durant l'ocàs durant un petit recorregut caminant

Horari i preu per visitar els penya-segats de Moher

Abans de la visita, et recomano revisar la informació pràctica a la web oficial, per si hi ha hagut algun canvi.

L’horari de visites és:

  • De novembre a febrer: de 9:00 a 17:00.
  • De març a abril i de setembre a octubre: de 8:00 a 19:00.
  • De maig a agost: de 8:00 a 21:00.

El preu d’entrada estàndard per visitar els penya-segats de Moher és de 10 € per adult. L’entrada es paga en el moment de l’entrada al pàrquing (l’aparcament està inclòs en el preu). Tot i això, es pot estalviar una mica comprant les entrades prèviament per internet i reservant un horari de visita a fora de les hores puntes:

  • De 8:00 a 11:00 del matí l’entrada costa 7 €.
  • D’11:00 a 16:00 l’entrada costa 10 €.
  • De 16:00 fins a l’hora en què tanquen l’entrada costa 8 €.

Pots comprar les entrades aquí.

els camins que recorren el lateral dels penya-segats de moher

Els penya-segats de Moher: el millor recorregut

El més habitual és començar la visita als penya-segats de Moher des del centre de visitants, que és on s’arriba primer després de deixar el cotxe. Dins el centre de visitants hi ha una exposició permanent amb informació dels penya-segats.

Des d’allà, convé continuar caminant en direcció al mar, fins que s’arriba al camí que avança pel costat dels penya-segats. Una bona idea és començar a caminar en direcció sud (cap a l’esquerre quan es mira el mar). El camí va en direcció el Hag’s Head, la torre que hi ha al final dels penya-segats. Arribar fins allà són uns 10,5 kilòmetres, entre anar i tornar. Aquest camí es coneix com el Moher Coastal Walk. És una zona molt bona per intentar veure frarets.

els penya-segats de moher vistos des de la zona sud del camí a la tarda

Un cop explorada la zona sud, és moment d’avançar cap al nord (és a dir, cap a la dreta del centre de visitants si es mira cap al mar). Ràpidament, s’arriba a la Torre de O’Brian, que és el punt més alt dels penya-segats, amb una caiguda de 214 metres. Des d’allà es té una de les millors perspectives. Però val la pena caminar una mica més, per descobrir nous punts de vista d’aquest vertiginós paisatge. Pels més aficionats al senderisme: es pot cominar fins al poble de Doolin (són uns 8 kilòmetres) i després tornar amb bus fins al centre de visitants.

un dels paisatges més bonics de la costa atlàntica d'irlanda

En qualsevol cas, si es fa un recorregut a peu pels camins dels penya-segats de Moher, cal tenir en compte que els senders deixen d’estar ben mantinguts i no són tan segurs un cop s’allunyen del centre de visitants. Hi ha cartells indicant que si es continua avançant és sota la pròpia responsabilitat. Tot i això, caminant amb precaució no hi ha cap problema, però s’ha de vigilar durant tot el recorregut.

La nostra experiència: una tarda als penya-segats de Moher

Després de passar un matí visitant el Castell de Bunratty, el Parc Nacional Burren i el Dolmen de Poulnabrone, vam arribar a primera hora de la tarda a Ennistymon, un petit poble a uns 15 minuts dels penya-segats. Vam aprofitar per instal·lar-nos i descansar una mica al bed&breakfast que havíem reservat, el Grovemount House.

Al voltant de les cinc de la tarda, vam dirigir-nos amb cotxe fins als penya-segats de Moher. Ja no era hora punta, i no vam tenir cap dificultat per aparcar.

Un cop vam arribar al camí que recórrer els penya-segats, des d’on realment es pot apreciar l’alçada i verticalitat d’aquest paisatge, vam quedar-nos al·lucinant. Cap foto de les que havíem vist era suficient per apreciar la magnitud de la caiguda.

els paisatges d'irlanda de la costa oest són dels més bonics del país

Vam caminar un parell de kilòmetres cap al sud, atents per si vèiem algun fraret. Però no vam tenir sort. Després vam desfer camí i vam dirigir-nos fins a la Torre de O’Brian. La llum de la posta de sol ja començava a tenyir de taronja les roques, convertint el paisatge en una de les postals més boniques d’Irlanda.

Vam avançar una mica més cap al nord, fins que el sol va desaparèixer per l’horitzó. Era el moment de tornar al cotxe abans que es fes de nit.

les llums càlides de la tarda il·luminen els precipicis de moher a irlanda

On dormir a prop dels penya-segats de Moher?

És aconsellable buscar un allotjament a prop dels penya-segats de Moher, sobretot si es té previst visitar-los durant la posta de sol.

Alguns dels pobles més propers on buscar allotjament són Doolin, Liscannor o Lahinch.

Nosaltres vam dormir al Grovemount House, al petit poble d‘Ennistymon. Estaven a uns 15 minuts amb cotxe dels penya-segats.

Alguns dels altres allotjaments més ben valorats de la zona són:

(Aquest post correspon a la segona part del quart dia del viatge a Irlanda)

Organitza el teu viatge a Irlanda

✈️ Les millors ofertes de vols a Irlanda aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Irlanda aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Irlanda aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.