• Categoria de l'entrada:Europa / Irlanda
  • Temps de lectura:18 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 29, 2023
Actualment esteu veient Què veure a l’Anell de Kerry: La millor ruta panoràmica d’Irlanda

L’Anell de Kerry és una de les rutes amb cotxe més famoses d’Irlanda. Al llarg dels seus 170 quilòmetres de recorregut circular, començant i acabant al poble de Killarney, aquesta ruta passa entre els paisatges i pobles més fascinants de la península Iveragh. Cada pocs quilòmetres hi ha un mirador, platja o poble que es mereix una parada. Sembla difícil de creure que hi pugui haver tants racons fascinants en tan poc espai.

Però el millor de l’Anell de Kerry és el seu recorregut. Conduir, a poc a poc i per l’esquerra, entre els paisatges de la Irlanda més autèntica és una delícia. Prats verds que envolten a cases solitàries. Petits grups d’ovelles pastant tranquil·lament. I, a l’horitzó, el blau maragda de l’oceà. Això és el que fa especial aquesta ruta que tant ens va fascinar durant el viatge a Irlanda.

Quants dies són necessaris per recórrer l’Anell de Kerry?

Nosaltres vam fer tota la ruta de l’Anell de Kerry amb un únic dia. I la conclusió va ser clara: és molt millor dedicar-hi dos dies. Hi ha moltíssimes zones interessants per conèixer amb calma i, amb un sol dia, és pràcticament impossible fer-ho.

Què veure a l’Anell de Kerry o el Ring of Kerry

L’Anell de Kerry és famós per les seves platges verges, els seus penya-segats, les seves muntanyes i vistes panoràmiques, els seus castells… Des de l’inici de la ruta a Killarney hi ha una infinitat de punts interessants.

El Parc Nacional Killarney

El Parc Nacional Killarney marca l’inici de l’Anell de Kerry i és un dels punts imprescindibles del recorregut. Aquest parc nacional amaga muntanyes, llacs, cascades i castells plens de màgia. La ruta de l’Anell de Kerry creua per dins el parc nacional, i el seu recorregut és ideal per anar-lo descobrint:

El Castell de Ross, la Mukross House i la Mukross Abbey

Dins el Parc Nacional Killarney, a la vora del Llac Leane ( Lough Leane) hi ha tres edificis històrics excepcionals: el Castell de Ross, la Mukross House i la Mukross Abbey. Visitar-los és fer un viatge en el temps en un entorn meravellós.

La Cascada de Torc i la Muntanya de Torc

A mesura que la carretera s’allunya del poble de Killarney, s’endinsa per un paisatge més salvatge, on no és difícil veure cérvols. Entre aquests boscos s’hi amaga la pintoresca Cascada de Torc. El salt d’aigua, 18 metres d’una caiguda elegant, és una de les meravelles naturals que es poden veure a l’Anell de Kerry.

Des de la cascada, comença el camí d’ascensió a la Muntanya de Torc. Des d’allà es té una bella panoràmica dels llacs del Parc Nacional Killarney.

El mirador de Lady’s View

Després de passar pel costat de l’Upper Lake, la carretera comença a pujar fins a arribar al mirador de Lady’s View. Aquest mirador, que va impressionant a la reina Victòria durant la seva visita a Irlanda l’any 1861, és un dels punts més fotografiats i fotogènics d’Irlanda.

Sneem

Quan la carretera de l’Anell de Kerry s’allunya de les muntanyes i llacs, arriben els primers pobles. Petites localitats plenes d’encant on val la pena aturar-se. Com el petit poble d’Sneem. Les cases acolorides del centre de la població són el seu distintiu principal.

Derrynane Beach

Després d’uns 15 quilòmetres des de Sneem la carretera avança pel costat de l’Oceà Atlàntic. Unes vistes meravelloses. I a la punta sud de l’Anell de Kerry destaca la platja Derrynane. Una llarga platja de sorra fina, envoltada de petites dunes.

Des de la platja, es pot contemplar a la llunyania la fortificació de pedra de Caherdaniel, una construcció molt ben preservada que data del any 600 d.C.

Waterville

Mentre l’esperit marítim inunda el recorregut, i després d’unes grans vistes panoràmiques, s’arriba a un dels punts imprescindibles que es poden veure a l’Anell de Kerry: el poble de Waterville. Charles Chaplin es va enamorar d’aquest petit poble de costa, i va ser un dels responsables de la bona fama d’aquesta regió d’Irlanda.

El passeig marítim de Waterville és ideal per sentir la calma de l’oceà. Una calma molt present al llarg de tot l’Anell de Kerry.

L’Anell de Skellig

Dins el famós Anell de Kerry, hi ha una desviació imprescindible pels amants dels paisatges: l’Anell de Skellig. Aquest traçat, d’uns 35 quilòmetres entre estretes carreteres secundàries, arriba a algunes de les zones amb més encant de la Península Iveragh.

La Badia de Ballinskelligs

La Badia de Ballinskelligs, o simplement Ballinskelligs, és una de les poques àrees de Kerry on encara s’hi parla irlandès. Aquesta badia és coneguda per les seves precioses platges, i per la seva proximitat a les illes Skellig.

La petita de les illes Skellig, la Little Skellig, està tancada al públic i alberga una de les poblacions més grans de mascarells d’Irlanda. L’illa gran, la Great Skellig o Skellig Michael, es pot visitar a peu. Per arribar a aquestes illes, hi ha tours amb vaixell des del port de Portmagee. 

A prop del poble mariner de Ballinskelligs, hi ha algunes de les platges amb més renom de la zona: la Reenroe Beach, la St Finians Bay Beach i la Ladies Beach. També hi ha les runes d’un dels castells més bonics d’Irlanda: el Ballinskelligs Castle o el McCarth Mór Castle. Des del castell, que va servir de protecció dels pirates als habitants de la badia durant segles, les vistes de la costa són formidables.

Els Kerry Cliffs Portmagee

Seguint el traçat de l’Anell de Skellig s’arriba als penya-segats de Kerry Cliffs Portmagee. Des d’aquests penya-segats, que es troben a només 3 quilòmetres del poble de Portmagee, és fàcil sentir-se minúscul davant aquestes parets verticals de més de 30 metres d’alçada. La panoràmica de les Illes Skellig, animada pel vol d’una gran varietat d’ocells, és de les més boniques de l’Anell de Kerry.

El terreny dels Kerry Cliffs Portmagee és privat, i per poder-los visitar cal pagar una entrada de 4 euros per vehicle.

Portmagee

El poble de Portmagee també és un d’aquests pobles de tradició marítima on val la pena aturar-se. El seu petit port i les pintoresques cases unifamiliars de colors són els principals atractius del poble.

L’Illa de Valentia

Des de Portmagee es pot ampliar encara més el recorregut de l’Anell de Kerry anant fins a l’Illa de Valentia, connectada amb un pont. Una illa de paisatge salvatge i penya-segats que cauen sobre el mar.

La Geokaun Mountain i els Fogher Cliffs, el far del Cromwell’s Point, els Tetrapod footprins (unes petjades de dinosaure de fa més de 365 milions d’anys) i els gelats de la granja Valentia Ice Cream Parlour and Farmhouse Dairy són els punts més destacats d’aquesta illa solitària.

Cahersiveen

Pocs quilòmetres després de recuperar la carretera de l’Anell de Kerry, s’arriba al poble de Cahirciveen. Aquesta petita localitat de poc més de 1000 habitants, té un petit centre històric encantador. L’edifici més emblemàtic és l’església Daniel O’Connell.

Ballycarbery Castle

Ben a prop de Cahersiveen, el Castell de Ballycarbery és un dels imprescindibles que veure a l’Anell de Kerry. No és un castell en un estat impecable, ja que realment són les runes de la construcció on va viure-hi la família McCarthy durant el segle XV. Va ser el castell més gran que es va construir a la península Iveragh.

Rossbeigh Beach

La platja de Rossbeigh és una llarga platja de sorra fina per on és una delícia passejar. Quan la marea s’enretira, l’extensió de terra és enorme. És una bona localització on gaudir d’una preciosa posta de sol a l’Anell de Kerry.

Gap of Dunloe

Al final de l’Anell de Kerry, hi ha una última meravella: el Gap of Dunloe. És un estret pas de muntanya que separa la serralada de MacGillycuddy’s Reeks de la serralada del Purple Mountain Group. Encara que s’hi pot arribar amb cotxe, la carretera és molt estreta i trobar-se amb cotxes en sentit contrari sol ser molt problemàtic. Per això, el millor és arribar-hi en bicicleta o caminant.

Un cop s’arriba al pas de muntanya, l’entorn és idíl·lic. Un dels més bonics de la zona.

El Ring of Kerry en 1 dia: el nostre recorregut

El segon dia del viatge a Irlanda, en què vam recórrer tot l’Anell de Kerry, va ser el més cansat del viatge. Vam acabar la ruta amb la conclusió clara que el millor és dividir aquest recorregut amb dos dies, per poder gaudir-lo al màxim. Però el cansament no ens va privar de gaudir al màxim dels preciosos paisatges d’aquest road trip. Irlanda en estat pur.

Vam iniciar el dia ben aviat, conduint les dues que separen Clonmel del Parc Nacional Killarney. A l’arribar al parc, començava la nostra ruta per l’Anell de Kerry.

Vam decidir saltar-nos la visita als monuments típics de Killarney: el Castell de Ross, la Mukross House i la Mukross Abbey (ho podríem visitar l’endemà). Així que vam començar la visita amb l’excursió fins a la cascada i la muntanya de Torc. Una ruta lineal d’uns 10 quilòmetres entre anar i tornar. Una excursió senzilla, molt ben senyalitzada i amb unes vistes panoràmiques excel·lents del Muckross Lake i el Lough Leane des del cim de la muntanya.

A l’acabar a l’excursió, vam seguir de nou conduir per la carretera de l’Anell de Kerry. Cada pocs kilòmetres hi havia petits pàrquings on deixar el cotxe. I no vam dubtar en aturar-nos per gaudir del solitari llac Upper Lough.

I per acomiadar-nos del Parc Nacional Killarney no vam dubtar en baixar del cotxe des del mirador del Lady’s View. Un punt imperdible de l’Anell de Kerry.

A mesura que avançàvem, cada cop teníem més facilitat conduint per l’esquerra. Vam deixar enrere el poble d’Steem, on també vam fer un passeig pel centre, i després ja ens vam dirigir a la Derrynane Beach. Completament sols, vam aprofitar la tranquil·litat de la platja per passejar una mica entre el so de les onades.

Quan vam arribar a Watervill ja vam veure que se’ns tirava al temps a sobre. Encara ens quedava gran part de l’Anell de Kerry… Així que no vam tenir massa temps de visitar aquest bonic poble on hi estiuejava Charles Chaplin.

Vam preferir dedicar la major part del temps a conduir tranquil·lament per l’Anell de Skellig. La part més escènica de la ruta. Plena de vistes panoràmiques sobre els camps verds amb l’oceà de fons, on sobresortien les illes Skellig. Ens vam acostar a la platja de Belliskellings, on el Castell de Belliskellings era el protagonista principal. I després de fer una visita fugaç a badia de St. Finian’s, vam arribar als penya-segats Kerry Cliffs Portmagee. Eren els primers penya-segats del viatge a Irlanda, i ens vam quedar al·lucinant. La llum de la tarda, el vol dels ocells, el so del mar xocant contra les roques… L’atmosfera era preciosa.

De nou el rellotge ens va fer tornar a la realitat, eren les set de la tarda i ens quedaven encara la meitat dels quilòmetres. Vam haver de descartar visitar la bonica Illa de Valentia, així que ens vam dirigir directament al castell de Ballycarbery. Només es pot veure des de l’exterior, així que la visita és bastant ràpida.

L’última part de l’Anell de Kerry té menys llocs coneguts on parar. Però el paisatge ens atrapava constantment. Vam arribar a la platja Rossbeigh quan el cel començava a agafar tonalitats rogenques, abans que s’acabés el dia. Estàvem al lloc ideal per gaudir de la posta de sol (encara que els núvols no ens el deixessin veure…).

Vam fer els últims quilòmetres de la ruta fins a Killarney de nit, assimilant tot el que es pot veure a l’Anell de Kerry. Una meravella d’Irlanda. I després de perdre’ns una bona estona, vam acabar arribant a l’allotjament pràcticament a les onze de la nit. La conclusió era clara: calen dos dies per gaudir de l’Anell de Kerry!

(Aquest post correspon al segon dia del viatge a Irlanda)

Organitza el teu viatge a Irlanda

✈️ Les millors ofertes de vols a Irlanda aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Irlanda aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Irlanda aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.