• Categoria de l'entrada:Àfrica / Sud-àfrica
  • Temps de lectura:19 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:octubre 30, 2023
Actualment esteu veient Allotjament al Parc Nacional Kruger (guia per reservar-lo)

En moltes ocasions, fer un safari al Parc Nacional Kruger és el punt àlgid d’un viatge a Sud-àfrica. Aquesta enorme reserva natural, una de les més grans d’Àfrica, ofereix l’oportunitat de veure els grans mamífers africans en llibertat. Donades les grans dimensiones del Kruger i tenint en compte que l’observació d’algunes espècies pot ser complicada, és molt recomanable passar diversos dies a aquest parc nacional. Per aquest motiu és important conèixer les opcions d’allotjament al Parc Nacional Kruger.

buscar un bon allotjament al Parc Nacional Kruger és bàsic per tenir l'oportunitat de veure lleons com en aquest safari

un guepard fotografiar durant un safari després d'haver dormit al campament de Shingwedzi, un bon allotjament al Parc Nacional Kruger

Tipus d’allotjament al Parc Nacional Kruger

Per parlar dels allotjaments al Parc Nacional Kruger, primer cal tenir clara la diferència entre el Parc Nacional Kruger i l’àrea de conservació del Greater Kruger. El Parc Nacional Kruger és el parc nacional més gran i antic de Sud-àfrica i és gestionat per l’entitat publica de SANParks. En canvi, el Greater Kruger és una àrea de conservació privada adjacent al Parc Nacional Kruger, formada a partir de la unió de diferents reserves privades.

A la zona del Parc Nacional Kruger, que és on es poden fer safaris per lliure, hi ha vint-i-cinc rest camps o campaments gestinats per SANParks. Aquests campaments es troben a dins del parc nacional, separats per una tanca per evitar que hi entrin animals salvatges. Són petits càmpings, on hi ha diferents classes d’allotjaments.

També a dins del Parc Nacional Kruger hi ha algunes concessions privades, on s’hi ha establert lodges de luxe. A aquestes concessions només hi poden entrar els visitants que s’allotgen a aquests lodges.

Pel que fa a l’àrea del Greater Kruger, allà només hi ha lodges de classe mitjana o alta. A més, no s’hi poden fer safaris per lliure, sinó que l’estada a aquests lodges sempre inclou els safaris (un al matí i un a la tarda); i també tot el menjar.

buscar allotjament al sud del parc nacional Kruger és una bona opció si es vol veure un pack de gossos salvatges africans com el d'aquesta fotografia

Tota la informació sobre els Rest Camps al Parc Nacional Kruger

El més habitual quan es visita el Parc Nacional Kruger per lliure és dormir als rest camps. És la millor manera de fer un safari amb un pressupost ajustat, però sense perdre l’oportunitat de dormir a dins del parc nacional.

Tipus de Rest Camps al Kruger

Hi ha tres tipus de campaments a dins del Parc Nacional Kruger

Main Rest Camps: són els campaments més grans i tots disposen d’electricitat, supermercat, benzinera, zona de bugaderia, un centre d’informació i restaurant.

Satellite Camps: són campaments molt més petits i rústics, sense serveis (només hi ha un encarregat que revisa que tot funcioni bé). No tots tenen electricitat.

Bushveld Camps: són també campaments més petits que els Main Rest Camps, i només hi ha l’opció de dormir a cottages. Acostumen a tenir una petita recepció i l’electricitat és limitada.

Es pot consultar la llista actualitzada dels campments aquí.

un grup d'ocells descansant sobre el llom d'una zebra al kruger

si es pensa en trobar un allotjament al parc nacional kruger per veure lleons la millor opció és el de Satara

Tipus d’allotjament als Rest Camps del Parc Nacional Kruger

Dins dels campaments gestionats per SANParks, hi ha diferents classes d’allotjaments. No totes estan disponibles a tots els allotjaments. A la pàgina oficial del parc nacional, es pot consultar quins allotjaments hi ha a cada rest camp.

Els tipus d’allotjament que pot haver-hi als campaments són:

Acampada

És l’opció més econòmica, permet dormir amb tenda de campanya (cal portar-la) o a una caravana/camper. El preu canvia lleugerament en funció del campament i segons si es reserva una plaça amb electricitat o sense, però no és superior a 500 ZAR per dues persones.

Totes les places de càmping disposen de cuina i banys compartits.

Huts

Són petites casetes tradicionals, totes equipades amb nevera i ventilador. La majoria no tenen bany ni cuina, així que cal utilitzar les instal·lacions comunes.

En general els Huts són de dues places, però a alguns campaments (per exemple a Lower Sabie camp) n’hi ha d’una sola plaça. El preu dels Huts individuals és d’uns 500 ZAR i els de dues places varien entre els 850 i 950 ZAR.

Safari Tents

Es tracta de tendes de safari grans, que disposen de llit, nevera, ventilador i una petita terrassa. La majoria també tenen cuina i lavabo.

El preu d’aquest allotjament al Parc Nacional Kruger canvia força en funció de la seva localització a dins dels campaments. El rang està entre els 1.500 ZAR i els 2.000 ZAR, per dues persones.

Bungalows

Els bungalows són un dels allotjaments més habituals per dormir al Kruger. Tots tenen lavabo privat i aire condicionat. En general es pot escollir entre bungalows amb cuina privada (més cars) o cuina compartida. El preu també canvia en funció de la localització del bungalow (els que tenen vistes al riu o al perímetre del campament són més cars). A més, hi ha bungalows dobles i triples.

Els preus dels bungalows estan entre els 1.600 ZAR i els 2.800 ZAR.

Guesthouses i Family Cottages

Són opcions més grans per grups o famílies. No tots els campaments tenen aquest tipus d’allotjament, i en general hi ha molt poca disponibilitat.

Skukuza Safari Lodge

Recentment també s’ha creat un hotel dins del campament de Skukuzu, el Skukuza Safari Lodge, que és el més gran del parc nacional. És una opció més cara, però amb totes les comoditats pròpies dels lodges privats.

un elefant a la sabana de Satara al Kruger durant el capvespre

detalls d'un ocell netejant a un impala al parc nacional kruger durant un safari per lliure i escollint l'allotjament de Lower Sabie al sud del parc

Allotjament al Parc Nacional Kruger: els Rest Camps més ben valorats

Dormir a dins el Parc Nacional Kruger és una oportunitat excel·lent per poder acabar i començar els safaris des d’una bona localització. Això és clau per aprofitar les primeres i últimes hores del dia, que és quan la fauna (sobretot els depredadors) està més activa i és més fàcil localitzar-la.

Basant-me en la qualitat dels safaris al llarg dels camins propers als rest camps, per mi els millors rest camps on allotjar-se al Parc Nacional Kruger són:

Berg en Dal (o el Malelane Satelite Camp): Es troben a una de les millors zones on veure lleopards, gossos salvatges i rinoceronts.

Lower Sabie: Les vistes del riu Sabie des d’aquest campament és preciosa. És una àrea molt bona per veure elefants, lleons i guepards.

Satara: El territori que envolta aquest campament és un dels més oberts del Parc Nacional Kruger i té fama de ser territori de felins. És una de les millors zones per veure lleons, i els albiraments de lleopards també són freqüents.

Shingwedzi: És un dels campaments del nord del Kruger on els safaris són més productius. És una zona excel·lent per veure elefants. A més, freqüentment també es poden veure gossos salvatges, lleopards i lleons.

Biyamiti Bushveld Camp: Aquest campament és un dels més ben valorats del Kruger, i la disponibilitat acostuma a esgotar-se ràpidament. És més car que dormir als Main Rest Camps, però està ubicat a una zona excepcional per veure gossos salvatges, lleopards i guepards.

una hiena fotografiada amb la llum del capvespre al Kruger

un hipopòtam fotografiat durant un safari a peu reservat des d'un allotjament al parc nacional Kruger

Els lodges privats del Greater Kruger més recomanats

Si durant el viatge a Sud-àfrica es disposa de prou dies i pressupost, es pot combinar uns dies de safari al Parc Nacional Kruger (dormint als rest camps) amb una estada a algun dels lodges privats del Greater Kruger. L’avantatge de visitar les reserves privades és que tots els safaris es fan amb els guies de la reserva, hi ha molts menys vehicles i està permès anar per fora les pistes. A més, algunes d’aquestes reserves són excepcionals pel que fa a l’observació de depredadors, especialment lleons, lleopards, hienes i gossos salvatges.

Alguns dels lodges de rang mitjà més destacats dins d’aquestes reserves són:

– Umkumbe Safari Lodge Riverside

– Nkorho Bush Lodge

– Elephant Plains Game Lodge

– Kambaku River Sands

En cas de voler fer un safari a una reserva privada o bé anar al Parc Nacional Kruger amb una agència local, val la pena consultar les ofertes al portal SafariBookings.com.

Com reservar l’allotjament als Rest Camps del Parc Nacional Kruger

Si es decideix dormir als Rest Camps del Parc Nacional Kruger, cal utilitzar la plataforma de SANParks per fer la reserva i el pagament. Aquests són els passos que cal seguir per reservar l’allotjament al Parc Nacional Kruger:

1. Registrar-se al web de SANParks

El primer pas per poder reservar l’allotjament al Parc Nacional Kruger és donar-se d’alta al web de SANParks.

2. Anar a l’apartat Book Online del menú superior

Un cop creat l’usuari, el següent pas és anar a la secció del web per poder fer les reserves en línia. Cal clicar a l’apartat BOOK ONLINE al menú superior.

Aleshores es pot seleccionar el parc que es vol visitar, en aquest cas el Parc Nacional Kruger, i les dates. Cal tenir en compte que només es poden fer reserves amb onze mesos d’antelació. Es pot consultar el Booking Period aquí.

Un cop seleccionat el parc nacional, també es pot indicar a quin campament es vol fer la reserva i el tipus d’allotjament. Després cal clicar a Search i apareixerà una taula amb les disponibilitats.

pàgina web de san parks per reservar l'allotjament al parc nacional kruger amb un calendari i la disponibilitat dels campaments

3. Seleccionar l’opció desitjada i fer la reserva

Per poder fer la reserva, cal clicar sobre el número que indica la disponibilitat (si no hi ha disponibilitat, no sortirà res). Aleshores s’obrirà una nova pestanya per poder confirmar la reserva. Allà sortiran les dates i el tipus d’allotjament. També cal indicar si es volen pagar els Conservation fees en el moment de la reserva o a l’entrada al parc. En cas de tenir previst comprar la Wild Card (surt a compte si es visita el parc durant més de 7 dies) també cal indicar-ho per no haver de pagar l’entrada al parc per duplicat.

És millor afegir tots els allotjaments dins una mateixa reserva, per tant, el següent pas seria clicar a Add & Continue Browsing, per continuar afegint la resta d’allotjaments.

pàgina final per confirmar la reserva al web de sanparks

4. Confirmar la reserva i fer el pagament

Un cop seleccionats tots els allotjaments per l’estada al Parc Nacional Kruger, cal clicar a Go to Basket per poder revisar la reserva. Si tot és correcte, a continuació cal fer el pagament amb targeta per així confirmar la reserva. El pagament s’ha de fer amb targeta de dèbit o crèdit. Tenint en compte que la moneda del pagament és el rand (la moneda local de Sud-àfrica) és millor fer servir una targeta que no tingui comissions per pagar amb moneda estrangera, com N26 o Revolut.

5. Fer modificacions a la reserva

Si no es fa la reserva de l’allotjament al Parc Nacional Kruger amb molta antelació, és probable que no hi hagi disponibilitat de l’allotjament que es vol a tots els campaments. En aquest cas és preferible reservar altres opcions d’allotjament o altres campaments i, durant les següents setmanes, anar mirant si hi ha hagut alguna cancel·lació.

Es poden fer modificacions a les reserves sense cap cost afegit.

6. Cancel·lacions a la reserva

En cas de voler cancel·lar una part o la totalitat d’una reserva, es pot fer sense cost si falten menys de 30 dies pel dia d’arribada. La cancel·lació es pot fer fàcilment a través del web de SANParks. Això generarà un saldo, i per tal de rebre els diners cal enviar un correu a internationalrefunds@sanparks.org indicant el número de reserva i el saldo generat.

En cas de dubte, es pot contactar amb reservations@sanparks.org.

7. Imprimir la confirmació de la reserva

Quan quedi poc pel viatge i ja no es vulguin fer més modificacions a la reserva, és el moment d’imprimir el PDF que s’haurà rebut per e-mail. També val la pena tenir aquests PDF guardats al mòbil, per si es perdessin les còpies impreses. Aquest PDF és necessari per entrar al Parc Nacional Kruger i també pel check-in als diferents campaments.

un dels petits antilops que es poden observar durant un safari al kruger a sud-àfrica

dormir a un allotjament a l'interior del parc nacional Kruger permet poder veure un lleopard com el de la fotografia pocs minuts després d'haver començat el safari

Consells per reservar l’allotjament al Parc Nacional Kruger

– El consell més important és fer la reserva dels allotjaments el més aviat possible. Els campaments més emblemàtics acostumen a omplir-se ràpidament.

– Si viatges amb poc pressupost, val molt la pena portar una tenda i dormir a les àrees d’acampada dels rest camps. Les instal·lacions estan bastant bé. Jo vaig fer acampada durant la majoria de les nits.

– A molts dels rest camps hi ha un problema amb els micos, que s’han acostumat a robar menjar dels turistes. Per això és important deixar el menjar sempre ben guardat al cotxe o a la nevera.

– Des del web de SANParks també es poden reservar activitats per fer des dels campaments. Es poden fer safaris amb vehicle de matí, tarda i nit; i també hi ha l’opció de fer un safari a peu. Si t’agrada la naturalesa, et recomano fer com a mínim un safari a peu, és una manera de descobrir el parc completament diferent.

– A part de portar un adaptador pels endolls de Sud-àfrica (són de tipus M), dur un cable allargador i un lladre és molt útil per carregar el mòbil i la càmera, tant si es dorm als bungalows o huts com si es fa càmping. En general hi ha un únic endoll, i molts cops està situat al mig de la paret. Si es viatge amb poc equipatge, també es poden comprar els adaptadors dels endolls, els cables allargadors i els lladres als supermercats dels campaments.

– Al campament de Satara és recomanable dormir als Bungalows BD2V, ja que es troben al costat de la tanca i sovint es poden veure hienes o, fins i tot, lleons. A Lower Sabie, les Safari Tent LBVST2 tenen unes grans vistes del riu Sabie.

– Donat que els campaments són força grans, al matí acostuma a haver-hi una mica de cua a la porta de sortida, just abans que obrin la porta. Per això, si es volen aprofitar els primers minuts del matí, val la pena anar cap a la porta uns 40 o 30 minuts abans de l’obertura de portes (sobretot en campaments grans com Skukuza o Lower Sabie). Jo el que feia era anar ben aviat a davant la porta, i esmorzava a dins el cotxe.

– A tots els campaments principals hi ha un mapa, es diu Sightings Board, on la gent indica a on ha vist els animals més emblemàtics. Val la pena mirar aquest mapa diàriament, per fer-se una idea d’on es troba la fauna.

– Per tenir més informació sobre el Parc Nacional Kruger llegir els altres posts del blog:

dues zebres al capvespre a les rodalies del Parc Nacional Kruger

el paisatge que envolta el parc nacional Kruger és també un dels atractius d'optar per un allotjament a l'interior de la reserva

Organitza el teu viatge a Sud-àfrica per lliure

✈️ Les millors ofertes de vols a Sud-àfrica aquí.

🏨 Els millors preus en allotjaments a Sud-àfrica aquí.

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Sud-àfrica aquí.

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí.

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí.

🐆 Troba els millors viatges i safaris a Sud-àfrica amb agència local aquí.

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.