• Categoria de l'entrada:Àfrica / Sud-àfrica
 • Temps de lectura:23 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:juny 3, 2023
Actualment esteu veient 20 Consells per Conduir pel Parc Nacional Kruger

Conduir pel Parc Nacional Kruger a la recerca dels mítics animals salvatges és una experiència inoblidable. Moure’s pels diferents camins del parc nacional és senzill, i això el converteix en un destí ideal per fer un primer safari per lliure. L’emoció de trobar un lleó, un lleopard o un elefant és indescriptible.

Per conduir pel parc de manera segura i tenir més probabilitats de veure els animals et recomano seguir els següents consells, on he resumit les meves conclusions després d’haver passat un mes al Parc Nacional Kruger fent safaris per lliure.

conduir pel parc nacional Kruger i trobar un lleó a la pista és una de les millors experiències

Consells per conduir pel Parc Nacional Kruger per lliure

1. Lloga el cotxe que millor s’ajusti al teu pressupost

Tots els camins d’aquest parc nacional estan en perfecte estat, tant els que estan asfaltats com els que són pistes de terra. Per tant, es pot conduir pel Parc Nacional Kruger amb qualsevol tipus de cotxe. Així doncs, a l’hora de llogar un cotxe, pots escollir-lo segons el que s’ajusti millor al teu pressupost, sense veure’t obligat a haver de llogar un 4×4 o SUV.

Els cotxes petits acostumen a ser força econòmics, gasten menys combustible  i ofereixen un punt de vista més baix, un gran avantatge per fer fotos quan els animals estan en zones obertes.

En canvi, els cotxes més grans (tipus SUV) són més còmodes, resistents i, quan hi ha vegetació, permeten observar millor els animals. El principal inconvenient d’aquests cotxes és el preu del lloguer.

una hiena a la carretera durant un safari pel Kruger per lliure

és important conduir pel parc nacional Kruger a poc a poc perquè et pots trobar girafes a la carretera com la de la foto

2. Assegura el cotxe si tens previst passar pocs dies al Parc Nacional

Encara que conduir pel Parc Nacional Kruger sigui senzill, no es pot oblidar que és un entorn salvatge i que la probabilitat de ratllar el cotxe amb alguna branca o punxar una roda és més alta que si es condueix per un entorn urbà.

Per això, si tens previst passar pocs dies al parc nacional (menys de deu) acostuma a ser recomanable contractar una assegurança de tot risc al llogar el cotxe.

En canvi, si es tracta d’un viatge  més llarg, pot ser que no et surti a compte contractar una assegurança a tot risc, ja que algunes de les franquícies dels lloguers de cotxe a Sudàfrica no són massa altes. El millor és revisar bé el contracte i fer números, per veure quia és l’opció més econòmica.

un grup de gossos salvatges caminant amb un cotxe darrere al Kruger

3. No baixis mai del cotxe

Més que un consell, això és una regla del parc. A dins del parc nacional no es pot baixar del cotxe fora de les àrees especificades. Per tant, si al conduir pel Parc Nacional Kruger es té algun problema mecànic, caldrà trucar als números d’emergència del càmping més proper o, en cas de no tenir cobertura, esperar a que passi algun cotxe per demanar ajuda.

A alguns dels càmpings de dins del parc nacional hi ha tallers, així que en molts casos podràs solucionar el problema allà i continuar amb el safari.

conduir pel Parc Nacional Kruger buscant els grans felins és molt emocionant

una lleona parada a una carretera asfaltada del parc envoltada d'arbres

4. Planifica la ruta abans de sortir  i mira bé a on es poden fer parades

El Parc Nacional Kruger és molt gran (quasi 20.000 km2), i hi ha moltíssims camins per recórrer totes les zones del parc. És recomanable fer un anàlisis previ de les rutes del parc, ja que algunes d’elles són especialment bones per veure algunes espècies concretes (lleons, lleopards, gossos salvatges, elefants…). A les botigues del parc nacional es pot comprar una guia i un mapa amb informació força detallada. També són molt útils els “sightings boards”, uns mapes que es troben a la majoria de càmpings i àrees de pícnic on es poden  marcar les zones en què s’han vist les espècies d’animals més buscades.

Amb tota aquesta informació en ment, abans de cada safari val la pena pensar quina ruta es vol fer. Òbviament, després es pot canviar sobre la marxa, però normalment acostuma a ser més productiu tenir un itinerari clar, enlloc d’anar improvisant en cada intersecció.

Al pensar en l’itinerari és útil mirar a on hi ha àrees de pícnic per poder parar i anar al lavabo. Sobretot al matí, amb els sotracs del cotxe, acostuma a ser imperatiu fer alguna parada al cap de dues hores de conducció.

una de les pistes de terra que et pots trobar en conduir pel parc nacional Kruger

un búfal aturat al mig d'una pista durant un safari de tarda

5. Respecta els límits de velocitat

Per la teva seguretat, per no malmetre el cotxe i, sobretot, per la seguretat dels animals, és imprescindible respectar els límits de velocitat. A les carreteres asfaltades la velocitat màxima és de 50 km/h i a la majoria de carreteres no asfaltades la velocitat màxima és de 40 km/h. Tot i això, sobretot a l’àrea nord del Parc Nacional Kruger, hi ha algunes pistes més estretes en què el límit de velocitat és de 30 km/h.

En general, el millor és conduir a poc a poc, per poder analitzar millor tot el terreny i tenir més opcions de veure animals. Algunes espècies, com els lleopards, els guepards o els lleons, es camuflen molt bé.

A més, conduint lentament també podràs veure millor si hi ha algun petit animal creuant la carretera (tortugues, cargols, camaleons) i evitaràs atropellar-los.

una tortuga lleopard caminat en aquest parc del sud-àfrica

en conduir pel parc nacional Kruger amb atenció es poden veure ocells tan sorprenents com aquest secretari

6. Respecta els horaris dels campaments

Complir amb els horaris dels càmpings de l’interior del parc és un altre consell per conduir pel Kruger imprescindible. Els horaris canvien mes a mes, ja que s’adapten a la sortida i la posta de sol. Pots consultar-los aquí.

Al matí és molt fàcil complir amb aquesta normativa, ja que les portes estan tancades. Si vols sortir dels primers, et recomano anar cap a la porta uns trenta minuts abans de l’hora d’obertura (sobretot als càmpings més grans i populars, com Satara, Skukuza o Lower Sabie).

A la tarda és quan cal vigilar més per complir amb els horaris. Sempre és millor planificar la ruta per arribar uns quinze minuts abans del tancament de les portes. Així, si durant la tornada trobes algun escena interessant, tindràs temps d’aturar-te i gaudir del moment. A més, quan comença a fosquejar l’activitat dels animals incrementa i, per tant, és necessari conduir més a poc a poc.

un grup de nyus il·luminats pels llums ataronjats del capvespre en finalitzar un safari per lliure

conduir pel Kurger i veure un lleó caminant cap a tu és de les millors sensacions dels safaris

conduir pel Parc Nacional Kruger i veure un grup de gossos salvatges caminant per la pista és incomparable

7. Revisa sempre les branques dels arbres

El lleopard és un dels animals més buscats del Parc Nacional Kruger. Així que si t’interessa veure aquest animal, mentre condueixis pel parc et recomano analitzar les branques de tots els arbres. És una de les millors maneres de localitzar aquests silenciosos i tímids felins.

Si mentre mires entre els arbres trobes un impala mort entre les branques, és una senyal inequívoca que hi ha un lleopard per la zona i que tornarà allà. Així que el millor que pots fer és esperar-lo…

A més, revisar els arbres també et permetrà veure la gran varietat d’àguiles, mussols i altres ocells que es mouen per aquest ecosistema.

un lleopard baixant d'un arbre del Kruger després d'haver menjat un impala

en conduir pel Kruger és molt important mirar els arbres ja que es poden veure felins i moltes aus

8. Ves amb compte amb els elefants

Els elefants són l’animal més perillós que et pots trobar al conduir pel Kruger. Això no vol dir que se’ls hi hagi de tenir por, ni molt menys. Són uns animals impressionants i observar-los normalment és una delícia. Tot i això, no es pot oblidar que tenen prou força com per destrossar qualsevol cotxe i, per això, cal seguir algunes recomanacions:

 • Mantenir una distància de seguretat d’entre cinquanta i cent metres, sobretot si no es té experiència amb aquests animals.
 • No posar-se mai al mig del seu recorregut.
 • Observar el seu llenguatge corporal: si l’elefant menja o camina tranquil·lament i mou la cua de costat a costat, això és que està relaxat i no hi ha problema. Si l’elefant té la cua tensa, trompeteja i obre les orelles mentre es dirigeix cap al cotxe, vol dir que està irritat. En aquests casos el millor és allunyar-se’n, però a poc a poc.
 • Parar el motor del cotxe i no parlar alt. Els elefants són molt sensibles als sorolls.
 • En carreteres estretes i amb molta vegetació, conduir a poc a poc per evitar sorprendre’ls
 • Vigilar especialment i mantenir encara més distància amb els mascles solitaris. Sobretot cal ser molt prudent quan els mascles es troben en el període de muth, ja que tenen uns nivells de testosterona molt elevats i això els fa ser molt més imprevisibles i agressius. Es pot detectar perquè durant aquest període acostumen a tenir una marca entre l’ull i l’oida, marques d’orina a les cames i també perquè fan una olor molt forta.

els elefants creuen les carreteres del parc constantment així que cal tenir especial cura en conduir pel Parc Nacional Kruger

un elefant menjant herba tranquil·lament

un grup d'elefants al nord del Kruger després d'haver conduït durant un safari per lliure

9. Controla el dipòsit de benzina i porta efectiu

Encara que hi ha benzineres a la majoria de càmpings, en alguns casos poden tenir problemes de subministrament. Per això el millor és no apurar el dipòsit de benzina.

A més, de vegades tenen problemes amb el lector de targetes per fer el pagament. Per això, sempre és recomanable porta una certa quantitat de diners en efectiu  per poder fer els pagaments en aquests casos. Igualment, hi ha caixers a molts dels càmpings.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Sud-àfrica. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

10. Respecta els animals

Possiblement, si preveus fer un safari i conduir pel Parc Nacional Kruger, és perquè t’agrada la naturalesa i observar animals en llibertat. Per aquest motiu, el benestar dels animals hauria de ser la teva prioritat durant els safaris.

En general, la majoria d’animals estan acostumats als cotxes i no mostren cap tipus d’estrès ni molèstia pel soroll ni la proximitat dels vehicles. Tot i això, pot haver-hi situacions en què l’animal no es mostri còmode (sobretot si hi ha alguna cria). En aquesta casos el millor és aplicar el sentit comú: si s’observa que l’animal té por o incomoditat és prioritari deixar-li espai o marxar de la zona on es troba.

També, si veus algun comportament inadequat d’un altre vehicle, pots reportar-ho a qualsevol dels càmpings.

primer pla d'un kudu mascle durant un safari pel parc nacional Kruger amb cotxe de lloguer

les darreres hores del dia són ideals per fotografiar animals així que val la pena conduir lentament

11. Respecta els altres vehicles durant els albiraments de fauna

Conduir pel Parc Nacional Kruger mentre s’està observant algun dels animals més emblemàtics (sobretot els felins) pot arribar a ser estressant. De vegades s’acumulen molts cotxes (sobretot a les carreteres del sud del parc nacional) i tothom busca tenir una bona posició.

En aquests casos, és necessari ser respectuós amb els altres vehicles i seguir aquestes pautes:

 • No posar-se entre l’animal i els cotxes que ja estaven parats prèviament.
 • Deixar espai pels cotxes que volen circular i no taponar la carretera.
 • Si es vol parar, col·locar-se a la banda de la carretera en la que hi hagi l’animal.

una lleona femella caminada pel costat d'una de les pistes de terra per on conduir pel parc nacional Kruger

fotografia d'una hiena il·luminada per la llum ataronjada de l'alba

12. Aprofita les primeres i últimes hores del dia

Encara que no sigui un consell estrictament relacionat amb conduir pel Parc Nacional Kruger, per gaudir d’una bona experiència és bàsic aprofitar les primeres i ultimes hores de llum del dia.

Per una banda, durant aquests moments és quan hi ha més activitat, sobretot dels depredadors. Així que les opcions de veure un lleó, un lleopard, un guepard o un gos salvatge augmenten exponencialment.

A més, també hi ha una llum molt més bona per fer fotografies. Amb la llum càlida de la sortida i la posta de sol és una delícia fotografiar qualsevol animal.

la silueta d'un elefant menjant a prop del càmping de Satara al parc nacional del Kruger

veure aquest lleó mascle a l'alba a prop d'Olifants va ser un dels millors moments després de conduir moltes hores pel Parc Nacional Kruger

13. Conduir amb les finestres del cotxe baixades i amb la música parada

Circular amb cotxe pel Kruger, amb les finestres pujades i amb la música del cotxe activada, et pot fer oblidar completament d’on et trobes. Jo sempre recomano anar amb les finestres baixades i sense música. Així l’experiència serà molt més immersiva.

A més, els sons et poden ajudar a localitzar alguns animals. Per exemple, els sorolls de les branques trencant-se poden ser un indicador de que hi ha algun elefant menjant a prop; el crit d’alarma d’un impala o babuí pot ajudar-te a localitzar un lleopard; els sons dels hipopòtams també són inconfusibles i de gran ajuda per veure’ls; o el rugit d’un lleó pot ser clau per localitzar aquest felí.

un gos salvatge olorant l'asfalt a la recerca d'algun rastre d'altres animals

el lleó blanc Casper és un dels més famosos del centre del Kruger i un dels més buscats durant els safaris per lliure

14. Posar-se repel·lent de mosquits abans de començar a conduir

Al Parc Nacional Kruger hi ha risc de malària, així que abans de començar a conduir al matí i durant les últimes hores de la tarda és important posar-se repel·lent de mosquits. És fàcil que algun mosquit entri al cotxe quan s’està parat i fotografiant algun animal o paisatge.

un paisatge pla i amb arbres a les àrees de sabana del Kruger a Sud-àfrica

siluetes d´un arbre i una au entre la boira d´un matí conduint pel Parc Nacional Kruger

15. Portar alguna cosa per menjar i aigua abundant.

Si fas un safari per lliure, segurament et passaràs moltes hores conduint pel Parc Nacional Kruger. Portar aigua abundant és bàsic (fa molta calor) i també agrairàs tenir alguna cosa per menjar.

primer pla d'una zebra caminant amb la cara plena de fang

16. Parar el motor del cotxe durant els albiraments

Quan t’aturis a observar o fotografiar un animal, sobretot si està a prop, para el motor del cotxe. Així aconseguiràs que l’animal estigui molt més tranquil, i també reduiràs la contaminació acústica a l’interior del parc.

A més, per fer fotografies també és molt millor que el cotxe estigui parat. La vibració del vehicle quan el motor està encès pot fer que les fotografies surten trepidades o mogudes.

un gos salvatge mirant un cotxe durant un safari pel parc nacional Kruger

en conduir pel Kruger tothom vol trobar una lleona o lleó, com aquesta bonica lleona prop de Satara

17. Revisa les basses d’aigua i les lleres dels rius

Al llarg del parc nacional Kruger hi ha moltes basses d’aigua, algunes d’elles naturals i altres artificials. Totes estan indicades, amb el símbol d’un animal bevent aigua. És molt recomanable apropar-se a aquestes basses, sobretot si es viatge al Kruger durant l’època seca. Amb una mica de paciència, es poden tenir observacions fabuloses a aquests punts!

Per altra banda, també val molt la pena revisar bé les lleres del riu, sobretot quan no hi baixa aigua. Molts animals utilitzen els cursos fluvials per desplaçar-se, així que analitzar amb atenció aquestes zones pot ser bàsic per albirar felins o elefants.

un gos salvatge jugant amb l'aigua en una petita bassa al nord del parc

un cocodril en una bassa propera a Lower Sabie

18. Observa els impales

Al conduir pel Parc Nacional Kruger el més probable és que l’animal que més vegis sigui l’impala. De vegades estan per tot arreu i sovint són menyspreats. Òbviament, no val la pena parar-se a fotografiar-los i observar-los en cada ocasió, però et recomano no deixar d’aturar-te per observar-los de tant en tant.

Són uns animals preciosos i, si t’agrada la fotografia, pots aprofitar per intentar capturar escenes úniques. Si gaudeixes més de l’observació, pots dedicar-te a analitzar quants mascles i quantes femelles hi ha, si hi ha cries o no, si estan menjant o pendents d’alguna altra cosa (això et pot servir per localitzar algun depredador) o si tenen ocells netejant-los els paràsits.

Els impales són molt entretinguts de veure. Així que aprofitar-ho! 🙂

en conduir pel Parc Nacional Kruger és molt habitual veure aquests grups d'impales aturats a la carretera o menjant els brots propers

primer pla d'una femella d'impala

els impales regalen escenes molt tendres com la d'una cria llepant la seva mare

19. No comparteixis la ubicació dels rinoceronts

Naturalment, si et trobes a altres persones conduint pel parc, no hi ha cap problema que els hi indiquis a on has vist un rinoceront. El que sobretot és important és no compartir la ubicació dels rinoceronts per les xarxes socials, especialment durant el dia en què hagis vist l’animal i els dies posteriors.

Aquesta mesura és necessària per protegir els rinoceronts de la caça il·legal. Actualment encara es continuen matant a aquests animals per poder vendre la seva banya al mercat negre.

en conduir pel Parc Nacional Kruger i trobar un rinoceront blanc com el de la imatge no cal compartir-ne la ubicació

un rinoceront blanc envoltat de la frondosa vegetació del Kruger

20. Gaudeix del paisatge

Encara que els grans protagonistes siguin els animals, al conduir pel Parc Nacional Kruger també trobaràs uns paisatges diversos, salvatges i molt bonics. Dedica temps a apreciar-los i gaudir-los.

Moltes de les rutes creuen petits rius, oferint uns punts de vista molt interessant. A més, a alguns dels ponts (sobretot al nord del parc) està permès baixar del cotxe per poder apreciar el paisatge més còmodament (hi ha cartells que indiquen a on es pot baixar).

un paisatge argilós i amb grans arbres al nord del Kruger

els paisatges del Kruger t'acompanyaran mentre condueixes per aquest fabulós parc on els animals són els veritables protagonistes

els paisatges són encara millors durant les postes de sol

Organitza el teu viatge a Sud-àfrica per lliure

✈️ Les millors ofertes de vols a Sud-àfrica aquí.

🏨 Els millors preus en allotjaments a Sud-àfrica aquí.

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí.

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

🐆 Troba els millors viatges i safaris a Sud-àfrica amb agència local aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.