• Categoria de l'entrada:Recursos
 • Temps de lectura:7 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:agost 3, 2020
Actualment esteu veient 10 Blogs de viatges en català molt recomanables

M’apassiona llegir blogs de viatges. Són perfectes per inspirar-se i somiar en nous destins, i també són molt útils per preparar els viatges. I encara que n’hi ha moltíssims per internet, costa trobar blogs de viatges en català. Per això he volgut fer aquest llistat amb els 10 blogs de viatges en català que més recomano i segueixo:

1. Bona Vida

El Manel i la Cristina van començar el seu blog de viatges a l’any 2009 per explicar el seu viatge al Japó. Des d’aleshores no han deixat d’escriure les seves experiències viatgeres. Relats àgils, amb informació útil i acompanyats d’unes fotografies precioses. És un dels meus blogs de viatge en català preferits. Els relats d’Alaska, Nova Zelanda, Indonesia o Australia són excepcionals.

Ah, i els seus vídeos de viatges són meravellosos!

2. Fuet i Mate 

El blog de Fuet i Mate, escrit per l’Ares, una catalana, i en Matías, un argentí, és un dels blogs de viatges en català més originals. Ells mateixos defineixen que al blog hi ha informació de “turisme no guiri pel món”.

Aquesta parella va recórrer Àsia durant 12 mesos amb només 4.000 dòlars, i al blog hi ha moltíssima informació sobre les seves aventures i consells per altres viatgers. A més, també han viatjat per bona part d’Amèrica del Sud i actualment practiquen el turisme de proximitat per Catalunya.

3. Quaderns de bitàcola

El blog de l’Enric i la Celia és un dels blogs de viatges en català de referència. A l’any 2011 van completar una volta al món durant 7 mesos, i no van deixar de relatar-la al seu blog. A l’any 2012, van rebre el premi al millor blog personal de turisme i viatges als Premis blocs de Catalunya.

4. La Mi Voltant pel Món

La Mireia té el blog de viatges en català més interessant pels apassionats amb el continent Africà. Ha viatjat a Botswana, Madagascar, Uganda, Etiòpia i a molts més països, africans i de la resta del món.

Els seus extensos relats en primera persona transporten als lectors als indrets inhòspits i meravellosos per on ha viatjat.

5. We Travel

En Carles i la Cris expliquen al seu blog els seus viatges per lliure arreu del planeta. Van fer la volta al món durant un any, i val molt la pena llegir tot el que van viure. Les seves cròniques són àgils, detallades i van acompanyades de moltes fotos que fan justícia als impressionants racons que han visitat. Últimament també publiquen molta informació útil per viatjar per Catalunya.

6. Raconets

El blog de la Tonia, creat al 2008, és un dels clàssics entre els blogs de viatges en català. La Tonia descriu amb molta passió i detalls les seves experiències viatgeres i gastronòmiques. El blog té un modern cercador, per poder trobar “el teu raconet” en funció de varis paràmetres. Molt original!

7. Ruta Baobab

El blog d’en Francesc és un dels blogs de viatges amb català més autèntics i interessants. En Francesc va fer la volta al món durant 16 mesos, començant al Brasil i acabant amb el tren Transsiberià, i durant tot el viatge es va dedicar a escriure el dia a dia de l’aventura al seu blog. També hi ha molta informació pràctica, consells i recomanacions a tenir en compte al viatjar als països que ell ha recorregut.

Aquest blog va rebre el premi al millor blog personal de turisme i viatges als Premis blocs de Catalunya de l’any 2011.

8. Estem de Vacances

Aquest blog d’en Xavi i la Txell ja no té noves entrades des del 2017 (ara expliquen els seus viatges per Instagram), però té moltíssima informació interessant i apassionant. Els seus autors van llançar-se a fer la volta al món a l’any 2011 i al blog hi ha relats sobre tots els destins que van trepitjar. Llegir les seves experiències per Laos, Perú o l’Illa de Pasqua és ideal per preparar o somiar amb nous viatges.

9. El Món a la Mà

L’Estel i en Marc van decidir crear el seu blog de viatge quan van van llançar-se a viure el seu somni: fer la volta al món. Durant 820 dies van recorrer 40 països en 5 continents diferents, i al blog hi ha moltíssimes experiències, recomanacions i consells dels destins per on van viatjar. A més també hi ha molta informació sobre com van organitzar la volta al món: preparatius, pressupost o com va ser la tornada. Un blog de viatges en català interessantíssim!

10. Catalans pel Món

La majoria dels blogs han començat a la blogosfera per després continuar per les xarxes socials, com Instagram. En el cas de Catalanspelmon es tracta, sobretot, d’un compte d’Instagram que comparteix les aventures viatgeres arreu del món dels catalans.

Recentment han creat la seva pàgina web, i poc a poc han anat ampliant el nombre d’articles, la majoria d’ells enfocats a proporcionar informació útils sobre destins concrets. Ofereixen la possibilitat de participar al blog als seus seguidors.

I tu, quin blog de viatges en català recomanaries?

Comentaris

 1. BonaVida

  Uooo!
  Hola Arnau, quina sorpresa tan agradable llegir el teu article sobre blogs viatgers en català i veure que estem inclosos en ell. T’ho agraïm moltíssim. Moltes gràcies per la teva definició i paraules del que intentem transmetre. Això dels viatges, com ja saps, és adictiu, i tot i que ara la maleida pandèmia està canviant la manera de veure món, no desapareixen les nostres ganes de seguir viatjant.
  I gràcies a webs com la teva, ho podem continuar fent.

  De nou, moltes gràcies per tot.
  Una abraçada!!! I molts viatges (queja queda menys…)

  Cristina & Manel
  bonavida.cat

  1. Arnau

   Hola Cristina i Manel!
   Em vaig aficionar als blogs de viatges gràcies al vostre blog, així que no podia faltar a aquesta llista! 🙂
   A veure si a poc a poc tot torna a la normalitat i podem començar a gaudir de tots els plans viatgers que hem hagut d’aplaçar. Com bé dieu, els blogs de viatges ajuden a mantenir viu l’esperit viatger…
   Gràcies a vosaltres per seguir aportant contingut de viatges en català! M’encanta llegir-vos!
   Una abraçada!

   Arnau

 2. Ares

  Ondia quina sorpresa, buscar blogs de viatges en català i no només trobar una llista, sinó veure que formés part d’ella! Això s’avisa home que així quan vinguis per Ponent (o ara per Stuttgart) ens clavem unes birres. Moltíssimes gràcies Arnau per la menció i per facilitar-nos la vida amb aquesta llista de blogs en català, alguns no els coneixem, així que ens posem a la feina!

  1. Arnau

   Hola Ares!
   Gràcies a vosaltres pel vostre blog, és genial! 🙂

 3. Tonia Rius

  Il·lusió màxima veure que Raconets està a la llista!
  Però… el que m’ha robat el cor és la descripció que has fet. Mil gràcies per les teves paraules.
  Quan ens desvirtualitzem?

  1. Arnau

   Hola Tonia!
   Gràcies a tu pel teu blog, per seguir-hi escrivint i aportant informació de valor des del 2008. Una gran referència de constància! 🙂
   Salut i bons viatges!

   Arnau

 4. ClapClap

  Bona nit,
  Som la plataforma ClapClap, plataforma de contingut en català. Us acabem de “descobrir”, teniu una pàgina molt interessant, per això volem aprofitar per comentar que si algú de vosaltres o dels vostres lectors tenen canal de Youtube en català de viatges i volen tenir els vídeos també enllaçats a ClapClap ens poden enviar un correu o localitzar per les xarxes.
  També us volíem mostrar que a ClapClap tenim molts creadors que expliquen els seus viatges amb vídeos, que potser us pot interessar https://www.clapclap.cat/continguts/?cat=viatges
  Moltes gràcies

  1. Arnau

   Hola!

   Moltes gràcies per l’informació! Segur que alguns dels lectors els hi servirà la vostra plataforma.

   Arnau

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.