• Post category:Europa / Noruega
  • Reading time:10 min de lectura
  • Post author:
  • Post last modified:setembre 19, 2023
You are currently viewing Com anar de l’aeroport de Bergen al centre de la ciutat

Anar de l’aeroport de Bergen fins al centre de la ciutat normalment és el primer pas d’un viatge als fiords noruecs. La majoria de rutes solen començar des d’aquesta bonica localitat. Bergen, tot i ser la segona ciutat més gran de Noruega, encara conserva un centre històric on es respira l’esperit d’un petit poble de pescadors.

Bergen és una ciutat tranquil·la, envoltada de muntanyes i mar, i és ideal per descobrir-la a peu. Per això és habitual visitar-la sense cotxe de lloguer, i val la pena conèixer totes les alternatives sobre com anar de Bergen a l’aeroport, i viceversa.

vista panoràmica de Bergen després d'anar de l'aeroport amb tramvia

4 alternatives per anar de l’aeroport al centre de Bergen

1. El Tramvia Bybanen, l’opció més econòmica per anar de l’aeroport de Bergen al centre

L’opció més econòmica per anar des de l’aeroport al centre de Bergen és el tramvia. Aquest transport públic connecta la zona del centre amb diversos punts dels afores de la ciutat, entre ells l’aeroport. En concret té 26 parades: des de Kokstadflaten (la parada de l’aeroport) fins a Byparken (la parada a la part més cèntrica de Bergen).

El tramvia és el transport públic més utilitzat per la població de Bergen, i és una opció excel·lent per moure’s des de l’aeroport. El preu del bitllet costa 39 NOK (uns 3,85 euros). Tot i això, si tens la Bergen Card, el trajecte és gratuït.

A l’aeroport, l’estació del tramvia està situat a la planta baixa. Allà hi ha màquines per comprar bitllets, i també n’hi ha més després de baixar les escales que porten a l’andana. A més, es poden comprar els bitllets per l’app Skyss Billett (serveix per a moltes altres ciutats de Noruega). És molt senzilla de fer servir: només cal registrar una targeta de crèdit, comprar els bitllets, i activar-los uns minuts abans de pujar al tramvia.

El trajecte per anar de l’aeroport de Bergen al centre amb tramvia té una duració d’uns 40 o 45 minuts, segons la parada escollida per baixar. La freqüència dels tramvies varia entre 10 i 20 minuts, segons el moment del dia (hi ha servei ininterromput de 5 de la matinada a 3 de la matinada, exceptuant els diumenges que el servei acaba a la 1).

anar de l'aeroport de Bergen al centre amb tramvia permet arribar al port fàcilment i veure cases reflectides

2. L’autobús, la manera més ràpida d’anar de l’aeroport a la ciutat

Una opció més ràpida per anar de l’aeroport al centre és l’autobús Flybussen. Amb aquest transport només es triguen 25 minuts. Però és una opció més cara: cada trajecte costa 159 NOK (uns 15,70 euros). Els bitllets es poden comprar al mateix autobús o per internet (hi ha un 20% de descompte pels qui tenen la Bergen Card)

La freqüència de l’autobús és de 20 minuts. Molt similar a la del tramvia.

Aquest autobús, únicament fa 5 parades a la zona cèntrica de Bergen. Clica aquí per llegir més informació i veure el detall de les parades.

vistes del port de bergen a l'alba durant novembre

3. El taxi, l’opció més còmoda i cara per arribar a Bergen des de l’aeroport

Pels que prefereixen evitar el transport públic i la màxima comoditat, el taxi és l’alternativa ideal. Però es tracta de l’opció més cara: acostuma a costar al voltant de 550 NOK (uns 55 euros). El trajecte sol durar entre 20 i 30 minuts, segons el trànsit.

Agafar un taxi és molt senzill, només cal anar a la parada de taxis de l’aeroport de Bergen.

Aquesta opció no acostuma a ser l’escollida per la majoria de viatgers, però pot ser útil si arribes molt tard a l’aeroport o si necessites un transport que arribi fins a la porta de l’allotjament.

la ciutat de bergen està ben connectada amb l'aeroport

4. El cotxe de lloguer, l’alternativa més flexible per anar de l’aeroport de Bergen al centre de la ciutat

Llogar un cotxe per visitar la ciutat de Bergen no acostuma a ser el més recomanable. La ciutat és ideal per conèixer-la a peu o amb transport públic. Tot i això, un cotxe de lloguer sí que és molt útil pels qui tenen previst fer un viatge pels fiords noruecs després de visitar Bergen.

En cas de fer una ruta pels fiords, té sentit llogar un cotxe abans de visitar Bergen si només preveus passar-hi mig dia. Si no, acostuma a ser més pràctic llogar el vehicle després d’haver visitat la ciutat: així estalviaràs el preu d’1 o 2 dies de lloguer, el pàrquing i el peatge.

Conduir des de l’aeroport fins al centre de Bergen és molt senzill. Només s’ha de seguir la carretera 580/E39 durant 20 minuts. Aquesta carretera passa per un peatge d’uns 5 €. Recorda que a Noruega els peatges són automàtics: es carreguen al moment segons la matrícula del cotxe (la companyia de lloguer després et facturarà aquest import)

port de bergen a l'alba

La nostra experiència: de l’aeroport de Bergen al centre amb tramvia

Després de volar de Barcelona a Amsterdam i d’Amsterdam a Bergen, vam aterrar a l’aeroport poc abans de les cinc de la tarda. Ja era pràcticament fosc, al novembre els dies són força curts.

Teníem clar que volíem anar de l’aeroport a la ciutat de Bergen amb tramvia. Teníem previst visitar la ciutat a peu durant l’endemà, i tornar a l’aeroport a la tarda per llogar el cotxe amb què visitaríem els fiords noruecs.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Noruega. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Vam sortir de l’aeroport  per la planta baixa, seguint les indicacions cap al tramvia. No ens va costar gaire trobar les màquines per comprar els bitllets. Després d’una bona estona barallant-nos amb les màquines i sense aconseguir comprar els bitllets de tramvia, finalment vam optar per baixar l’app Skyss Billett. Comprar els bitllets amb l’app va ser un moment, així que és l’opció que més recomano.

El trajecte amb tramvia, tal com havíem llegit, va durar uns 40 minuts. En concret vam baixar a la parada Nygård, des d’on vam haver de caminar uns 5 minuts fins a arribar a l’hotel: el CityBox Bergen. Aquest hotel és un dels més econòmics i recomanables del centre de la ciutat: està molt net, ben situat, els llits són còmodes i permeten deixar l’equipatge gratuïtament mentre visites Bergen.

com anar de l'aeroport de Bergen al centre per visitar la ciutat

(Aquest post correspon al primer dia del viatge als fiords noruecs)

Organitza el teu viatge a Bergen

✈️ Les millors ofertes de vols a Bergen aquí

🏨 Els millors preus en allotjaments a Noruega aquí

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Noruega aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.