• Categoria de l'entrada:Sud Amèrica / Xile
  • Temps de lectura:22 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:març 18, 2024
Actualment esteu veient Torres del Paine amb cotxe: els millors recorreguts

El Parc Nacional Torres del Paine és l’àrea de conservació més famosa de la Patagònia xilena. Les seves muntanyes verticals, originades a partir d’una erupció volcànica fa milers d’anys, són un dels grans emblemes naturals del sud de Xile. I encara que caminant es té una percepció més propera i pausada de la bellesa d’aquest parc nacional; recórrer les Torres del Paine amb cotxe permet obtenir-ne noves perspectives i fer-se una impressió de la gran amplitud del parc.

En concret, el Parc Nacional Torres del Paine disposa de més de 100 kilòmetres vehiculars. Encara que es pot conduir amb qualsevol mena de vehicle (especialment durant els mesos en què no hi ha neu), cal tenir present que totes les pistes no estan asfaltades. Per tant, és preferible un cotxe alt i amb unes bones rodes.

Torres del Paine amb cotxe: els millors atractius

Totes les pistes vehiculars del Parc Nacional Torres del Paine són extremadament escèniques. De manera que el recorregut en si es converteix en un espectacle. Tot i això, hi ha alguns miradors o zones que destaquen especialment:

Les passarel·les de l’Hotel Explora

L’Hotel Explora és un hotel de luxe situat a l’interior del parc nacional. Aquest allotjament es troba al costat de l’impressionant llac Pehoé, un dels més fascinants del parc. Encara no es faci nit a l’hotel, es pot caminar lliurement per unes passarel·les de fusta que hi ha al voltant de l’entrada de l’edifici. Des d’allà es té una vista indescriptible de l’aigua turquesa del llac Pehoé i dels famosos Cuernos del Paine al fons.

arribar a Torres del Paine amb cotxe permet fer un recorregut complet pels miradors

anar a Torres del Paine amb cotxe permet aprofitar les hores de la posta i la sortida de sol

Les vistes del llac Pehoé des del càmping Pehoé

Uns kilòmetres més endavant, al costat de la carretera hi ha el càmping Pehoé. Aquest càmping està establert a una petita península del llac i, de nou, les vistes són meravelloses. Des del càmping, al costat de la recepció, es pot arribar a una petita platja del llac, un lloc idíl·lic amb vistes als Cuernos del Paine. També és molt recomanable seguir un caminet que puja fins a un petit turó, per tenir una perspectiva diferent.

A més, a uns dos-cents metres del càmping, comença el sender que puja a un dels millors miradors d’aquesta àrea del parc: el Mirador Cóndores. S’hi pot arribar després d’una ascensió que dura uns quaranta-cinc minuts.

els cuernos del paine ofereixen un dels escenaris més fotogènics per veure durant una ruta amb cotxe per Torres del Paine

Torres del Paine amb cotxe és ideal per conèixer aquesta zona de la Patagònia de Xile

El pont de l’hosteria Pehoé

En tot recorregut per les Torres del Paine amb cotxe, tampoc pot faltar una parada a l’Hostería Pehoé. Les vistes des d’allà són molt similars a les de l’Hotel Explora i el càmping Pehoé, però és agradable caminar pel pont que permet arribar a l’illa on està establert aquest allotjament i restaurant.

a l'estiu austral es poden fotografiar els cuernos del paine amb diverses flors florides a davant

El Mirador del Salto Grande

Encara a l’àrea del llac Pehoé, a la mateixa carretera hi ha un mirador d’un dels salts d’aigua protagonistes dins del parc nacional: el Salto Grande. Des d’aquest mirador es té una perspectiva llunyana (per acostar-s’hi cal caminar durant uns cinc minuts des del Sector Pudeto) però molt elegant.

el salto grande de torres del paine durant un dia de núvol al parc nacional

El Sector Pudeto

El Sector Pudeto és un dels espais habilitats pel parc nacional amb lavabos i una petita cafeteria. És una parada agradable mentre se circula amb cotxe per Torres del Paine, sobretot per apreciar de nou els colors del llac Pehoé.

A més, des d’aquest punt, on hi ha un ampli aparcament, es pot fer una ruta a peu que passa pel costat del Salto Grande i s’apropa fins al Mirador Cuernos. És una ruta senzilla, d’unes dues hores i sense gaire desnivell. Tot i això, acostuma a fer-hi molt vent, així que és important portar suficient roba per abrigar-se.

Des del Sector Pudeto també surt el ferri que navega pel llac Pehoé fins al refugi Paine Grande. Aquest ferri té un cost de $25.000 per persona i trajecte, i només es pot pagar amb efectiu.

encara que no es pot arribar al glaciar grey amb cotxe és una excursió ideal per fer si es disposa de més d'un dia

El Mirador del Nordenskjöld

Un cop la carretera comença a allunyar-se del llac Pehoé, hi ha més revolts i desnivell. Constantment es passa pel costat de petits estanys i també es comencen a poder albirar alguns guanacs (que sobretot es troben a la zona est del parc).

Durant aquest recorregut, el mirador del Nordenskjöld és un imprescindible. Des d’aquest punt es pot apreciar tota la bellesa del llac Nordenskjöld i també veure una nova cara dels pintorescos Cuernos del Paine.

el mirador Nordenskjöld durant un recorregut amb cotxe per torres del paine

La Cascada Paine

La cascada Paine és un salt d’aigua accessible amb cotxe i està situat a la zona est del parc. Durant els dies sense núvols, es pot gaudir d’una vista espectacular del salt d’aigua amb les famoses Torres del Paine al fons. És un lloc excepcional per gaudir de la fotografia, sobretot durant la sortida de sol!

A més, aquesta cascada es troba dins la regió del parc nacional on hi ha més densitat de pumes. Amb cotxe és la millor manera d’intentar localitzar i fotografiar aquests amenaçats felins, si t’interessa tenir més informació pots llegir el post on veure pumes a Torres del Paine.

salto paine a les afores del parc nacional

La Laguna Amarga

Encara que, estrictament, la Laguna Amarga no forma part del parc nacional, és també una parada imprescindible en tota ruta per Torres del Paine amb cotxe.

La Laguna Amarga té unes aigües d’elevat pH que li donen un gust particular (d’aquí al seu nom) i que sovint atrau a grups de flamencs. El paisatge d’aquesta llacuna és una meravella.

reflexes sobre la laguna amarga a torres del paine una parada imprescindible en els itineraris amb cotxe

La Laguna Azul

La Laguna Azul, d’un color blau intens, ofereix una de les millors perspectives de les tres Torres del Paine, sense haver de fer la intensa pujada fins a la base de les torres. A més, es pot passejar pel voltant de la llacuna, seguint un tranquil camí que la voreja.

També és una zona interessant per observar i fotografiar ocells, guanacs i, amb molta sort, algun puma.

guanac il·luminat per les llums de la sortida de sol

El Mirador Laguna los Cisnes

El Mirador Laguna los Cisnes es troba al costat de la carretera que passa per la Portería Lago Sarmiento, el llac més gran del parc nacional. És un bon lloc on parar i, a part de gaudir del paisatge, veure i identificar les diferents espècies d’ocells que solen freqüentar aquesta llacuna.

La zona del Lago Grey (Guardería Pingo)

Al sud del parc nacional, també hi ha una carretera que avança fins al llac Grey. L’estat d’aquesta carretera no és molt bo, i encara que es pot fer amb qualsevol mena de vehicle és necessari conduir a poc a poc. Tot i això, la recompensa al final de la conducció fa que valgui la pena anar fins allà.

Des d’aquest punt es pot gaudir d’una bona perspectiva del llac Grey i dels icebergs que acostumen a trobar-s’hi. També, al fons del llac es pot veure la Glacera Grey, encara que està força lluny. Per veure millor aquesta gran massa de gel, és recomanable fer una sortida amb vaixell, que té un cost de $100.000.

Des de la Guardería Pingo es poden fer també algunes excursions curtes: com la pujada al Mirador Ferrier (2 hores) o el trajecte a un mirador proper a l’Hotel Lago Grey (1 hora).

🤞 Viatja a Xile amb una bona assegurança de viatge

Davant de qualsevol imprevist durant un viatge a Xile, disposar d’una assegurança de viatges és bàsic per evitar grans maldecaps i tenir les millors cobertures. Jo sempre viatjo assegurat amb Heymondo. Si contractes la teva assegurança de viatge a través d’aquest enllaç, tindràs un 5% de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir.

Si vols aprofundir sobre els motius pels quals recomano Heymondo, et recomano llegir el post Assegurança de viatge de Heymondo: detalls, cobertures i preus.

Torres del Paine amb cotxe: recorregut d’un dia

Un dels grans avantatges de visitar Torres del Paine amb cotxe és l’oportunitat de poder recórrer gran part del parc amb únicament un dia. És una opció una mica justa i sempre és preferible dedicar més d’una jornada a aquest parc nacional, però si es disposa de poc temps, es pot fer un recorregut molt interessant amb un únic dia.

Per mi, l’itinerari ideal seria el següent:

Conduir des de Puerto Natales fins a la Portería Serrano, l’entrada sud del Parc Nacional Torres del Paine. Just abans d’entrar al parc, val la pena conduir fins al mirador Río Serrano, des d’on es té una àmplia panoràmica de tot el massís del Paine.

– Continuar el recorregut per la carretera que avança pel costat del llac Pehoé, parant a l’Hotel Explora, al càmping Pehoé i a l’Hostería Pehoé.. Aquí també val molt la pena caminar fins al Mirador Cóndores, pujar i baixar no són més de 2 hores i la vista és una de les més boniques del parc nacional. Si es vol fer una caminada més senzilla, l’alternativa és fer la ruta fins al Mirador Cuernos.

– Seguir avançant cap a l’est del parc, fins al mirador del Nordenskjöld.

– Des d’allà, anar fins a la Portería Laguna Amarga, un trajecte molt escènic. Durant la part final del recorregut hi ha més probabilitats de veure pumes i guanacs.

– Anar fins a la Cascada Paine i després conduir fins a la Laguna Azul. Hi ha un camí que avança pel lateral de la llacuna, i que és ideal per estirar les cames.

– Acabar el recorregut desfent la ruta que va fins a la Laguna Azul i conduint fins a la Laguna Amarga.

– Abans de marxar del parc, si es va bé de temps, es pot fer alguna volta més per les carreteres de l’est del parc, per intentar localitzar algun puma.

– Tornar a Puerto Natales.

el massís del paine des del mirador río serrano

els cuernos del paine durant un recorregut amb cotxe a torres del paine amb 1 dia

primer pla d'un puma salvatge a torres del paine

Recorregut de 2 dies per Torres del Paine amb cotxe

Disposar de dos dies a Torres del Paine, fent una nit al parc, és una opció molt més favorable. En aquest cas també recomano entrar al parc per la Portería Serrano i sortir-ne per la Portería Laguna Amarga.

En concret, jo faria aquest itinerari:

Primer dia. Dedicar la primera jornada a la zona sud i oest del parc. Una bona opció és arribar aviat a la Guardería Pingo (una mica abans de les 9 del matí), per poder fer la primera navegació fins a la Glacera Grey. Després, durant la resta del dia val la pena descobrir amb tranquil·litat l’àrea del llac Pehoé, parant a tots els miradors esmentats a la ruta d’1 dia i fent també alguna curta caminada (preferiblement la pujada al Mirador Cóndores).

Segon dia. Dedicar-lo a la zona est. Pels amants el senderisme és molt recomanable fer la ruta fins al Mirador Base Torres. És una ruta llarga, d’uns 20 quilòmetres (anar i tornar) i uns 1.000 metres de desnivell. Però les vistes finals compensen tot l’esforç. Donat que és l’excursió més popular del parc, és molt millor començar-la ben aviat, si pot ser just després de l’albada. Durant la tarda, es pot aprofitar per anar amb cotxe a la Cascada Paine, la Laguna Azul i la Laguna Amarga.

panoràmica des del mirador cóndores a torres del paine una parada ideal en un recorregut amb cotxe per lliure

vegetació i els cuernos del paine

les tres torres del del mirador base torres al final de l'excursió més famosa del parc nacional

Recorregut de 3 dies per Torres del Paine amb cotxe

Dedicar tres dies per conèixer el Parc Nacional de Torres del Paine amb cotxe és el més recomanable, sobretot si es volen fer excursions.

En aquest cas, jo distribuiria les jornades de la següent manera:

Primer dia. Entrar al parc per la Portería Serrano i conduir fins a la Guardería Pingo per poder navegar fins a la Glacera Grey. Durant la tarda, gaudir de la zona del llac Pehoé i caminar fins al Mirador Cóndores.

Segon dia. Començar el dia caminant fins al Mirador los Cuernos. Després, conduir fins a la Portería Laguna Sarmiento, parant al Mirador del Nordenskjöld. Un cop a la Portería Laguna Sarmiento, fer el camí Aonikenk. Aquesta ruta només es pot fer amb un guia acreditat, així que cal haver-ho contractat amb antelació. Acabar el dia conduint per les carreteres de l’est del parc durant el capvespre, per les millors zones per veure pumes, i parant a la Laguna Amarga.

Tercer dia. Dedicar el matí a fer la ruta més popular i impressionant del parc: la pujada al Mirador Base Torres. Dedicar la tarda a conduir fins a la Cascada Paine i la Laguna Azul; i dedicar les últimes hores de llum a localitzar algun puma a la zona est del parc nacional.

posta de sol des de l'est del parc nacional al final d'un dia de recorregut amb cotxe per torres del paine

puma creuant una pista de cotxes al parc nacional torres del paine

llums crepusculars sobre les muntanyes del paine

Torres del Paine amb cotxe: la meva experiència

Durant el meu viatge per Amèrica del Sud amb cotxe, vaig dedicar un bon nombre de dies a explorar i gaudir de tots els racons del Parc Nacional de Torres del Paine.

Vaig passar una bona part d’aquests dies observant i fotografiant pumes; també vaig fer el trekking del Massís del Paine durant vuit dies (molt recomanable!); i durant uns cinc dies em vaig dedicar a recórrer el parc amb cotxe per parar a tots els miradors i fer petites excursions.

Alguns dels meus moments preferits de la ruta amb cotxe per Torres del Paine van ser:

– La vista panoràmica des del mirador Cóndores. Sobretot quan fa sol, el blau turquesa del llac Pehoé amb els Cuernos del Paine al fons és immillorable.

– Veure la posta de sol des de les passarel·les de l’Hotel Explora.

– Gaudir d’una sortida de sol des del càmping Pehoé.

– Caminar fins al Mirador Lago Toro. Encara que no és una ruta massa popular i és una pujada amb força pendent (és imprescindible anar ben calçat), les vistes des de dalt són un espectacle.

– Les vistes des de la cascada del Paine.

paisatge que es pot veure des de l'hotel explora

sortida de sol al camping pehoe en un dels moments més bonics d'una ruta a torres del paine amb cotxe

Recomanacions per visitar el Parc Nacional de Torres del Paine amb cotxe

Durant qualsevol visita al Parc Nacional Torres del Paine, cal tenir molt present que es tracta d’un territori salvatge i que protegeix un ecosistema únic. És important seguir aquestes pautes, tant per la nostra seguretat com per la preservació del parc:

– Està prohibit fer foc a dins del parc nacional, a excepció de les zones habilitades dins dels càmpings.

No hi ha gasolineres, així que abans de visitar les Torres del Paine amb cotxe és bàsic sortir amb el dipòsit completament ple. Segons el nombre de dies que es vulgui visitar el parc, també pot ser útil comprar algun bidó de benzina addicional (es poden comprar a la benzinera Copec a Puerto Natales). En cas d’emergència, de vegades es pot aconseguir benzina a l’Hotel Las Torres, a Villa Serrano o a Cerro Castillo, però molt més cara.

– És important conduir a poc a poc, especialment per evitar accidents amb la fauna del parc.

– A l’hora de planificar i calcular els temps dels desplaçaments, cal tenir en compte que la velocitat límit al parc són 60 km/h, però el més habitual és conduir a uns 40 km/h.

– Abans de fer alguna excursió, cal revisar la previsió meteorològica i adequar l’itinerari en funció d’això. Donat que les condicions canvien sovint, també és bàsic tenir flexibilitat i saber-se adaptar en funció del clima.

– A Torres del Paine sempre pot fer fred i molt vent, per tant, en qualsevol època de l’any i moment del dia cal portar roba suficient per abrigar-se. També és imprescindible portar roba impermeable.

– Per tenir una idea clara del parc, és molt pràctic fer una ullada al mapa oficial. També et recomano revisar tota la informació a la pàgina web oficial del parc.

– Per visitar el Parc Nacional Torres del Paine cal haver adquirit una entrada prèviament. La compra es fa des d’aquest web.

les tres torres del paine

anar a torres del paine amb cotxe permet apreciar el color blau turquesa dels llacs que envolten el gran massís del paine

On llogar un cotxe per visitar Torres del Paine?

La localitat més propera al Parc Nacional Torres del Paine és Puerto Natales. Allà hi ha diferents empreses de lloguer. Els preus no són massa econòmics (els lloguers acostumen a costar un 70 euros al dia) i per tenir millors ofertes és preferible reservar el cotxe amb antelació.

Al llogar el cotxe, és aconsellable optar per models estil SUV o 4X4. Així la conducció pel parc serà molt més còmode i segura.

durant una ruta a torres del paine amb cotxe es poden veure molts guanacs

On dormir a Torres del Paine

El Parc Nacional Torres del Paine és un dels destins més cars de Xile. Això fa que dormir dins o als afores del parc nacional sigui força costós. Alguns dels hotels més ben valorats i mitjanament assequibles són:

  • Goiien House: Es troba just abans de la Portería Laguna Amarga i és una de les opcions més econòmiques.
  • Hotel Lago Grey: Tal i com el seu nom indica, es troba a la zona del llac Grey, una ubicació impressionant.
  • Morrena Lodge: Aquest allotjament és una mica més econòmic, ja que es troba a la Villa Río Serrano (a uns 10 minuts de l’entrada sud del parc).

També hi ha altres opcions molt més exlusives i ben situades (com l’Hotel Explora o l’Hotel las Torres), però amb un preu per nit escandalosament alt.

Per dormir d’una manera més econòmica i gaudint també d’ubicacions excepcionals el càmping és la millor alternativa. Per exemple, el Camping Pehoé és una opció ideal (es pot dormir amb tenda de campanya o també a uns senzills domos). A més, en cas de visitar Torres del Paine amb camper, es pot dormir gratuïtament al Centre de Visitants.

Organitza el teu viatge a Xile

✈️ Les millors ofertes de vols a Xile aquí.

🏨 Els millors preus en allotjaments a Xile aquí.

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Xile aquí.

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí.

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí.

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.