• Categoria de l'entrada:Espanya / Europa / Illes Canàries
  • Temps de lectura:14 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient Com anar a la Gomera des de Tenerife

Anar a La Gomera des de Tenerife acostuma a ser la primera jornada de tot viatge a La Gomera. No hi ha vols directes a aquesta sorprenent illa, una de les menys turístiques de les Illes Canàries. Per arribar-hi el més habitual és volar fins a Tenerife. Des d’allà, hi ha diverses maneres d’anar a La Gomera des de Tenerife.

3 Alternatives per anar a La Gomera des de Tenerife

1. Amb ferri, l’opció més recomanable per arribar a La Gomera

Anar a La Gomera des de Tenerife amb ferri és l’opció més popular, econòmica i sostenible. El trajecte té una duració aproximada de 50 minuts, i connecta el Puerto de los Cristianos (al sud de Tenerife) amb el Puerto de San Sebastián de La Gomera.

Hi ha dues companyies que realitzen aquest trajecte diàriament durant tot l’any: la Naviera Armas i Fred Olsen. Els vaixells són molt similars en els dos casos. Només hi ha dues petites diferències: el trajecte amb Fred Olsen és lleugerament més ràpid, però, en canvi, amb la Naviera Armas es pot sortir a l’exterior durant la navegació.

El preu també és molt similar en els dos casos. El trajecte costa uns 45 € per adult. En cas de portar cotxe cal pagar un suplement.

Per arribar al Puerto de los Cristianos, des d’on surt el ferri de Tenerife fins a La Gomera, hi ha dues alternatives: cotxe de lloguer o bus.

anar a la gomera des de tenerife amb ferri

Cotxe de lloguer

Si tens previst llogar un cotxe a l’illa de Tenerife i portar-lo amb ferri fins a La Gomera és molt important que revisis les condicions de la companyia de lloguer. No totes les empreses permeten moure cotxes d’una illa a l’altra, ja que l’assegurança i l’assistència en carretera està limitada en alguns casos. Una de les empreses que permet el moviment dels cotxes de lloguer entre les diferents Illes Canàries és Cicar.

El trajecte amb cotxe de lloguer des de l’aeroport de Tenerife fins al Puerto de los Cristianos dependrà de l’aeroport d’arribada a l’illa. A Tenerife hi ha dos aeroports: l’aeroport de Tenerife Norte i l’aeroport de Tenerife Sur. Des de l’aeroport de Tenerife Sur el trajecte fins al port és molt curt: uns 15 minuts.

En canvi, des de l’aeroport de Tenerife Norte el trajecte amb cotxe fins al Puerto de los Cristianos dura com a mínim 1 hora. Tot i això, si tens temps abans de la sortida del ferri cap a La Gomera, val la pena descartar la ruta més ràpida i conduir per l’interior de l’illa de Tenerife. Recorrent la carretera TF-24 i la TF-21 passaràs per l’interior del Parc Nacional del Teide, un dels paisatges més impressionants de les Illes Canàries. Per fer aquest recorregut tranquil·lament, parant als diferents miradors, necessitaràs com a mínim unes 3 hores i mitja.

vista del teide durant el trajecte de tenerife fins a la gomera

vistes del parc nacional del teide des de tenerife de camí a la gomera

Bus

També hi ha l’alternativa de no llogar cotxe, o de llogar-lo a l’illa de La Gomera. En aquest cas es pot arribar fàcilment al Puerto de los Cristianos amb bus.

Des de l’Aeropuerto de Tenerife Norte el trajecte amb bus dura unes 2 hores. Cal agafar primer la línia 20 i després la línia 110.

El recorregut amb bus des de l’Aeropuerto de Tenerife Sur fins al Puerto de los Cristinaos és molt més ràpid. Es triga uns 40 minuts, i només cal fer 4 parades amb la línia 40 o 111.

2. Amb avió, l’opció més ràpida per anar a La Gomera des de Tenerife

Si es disposa de poc temps, també hi ha l’opció d’anar a La Gomera des de Tenerife amb avió. El vol dura únicament 30 minuts.

Aquesta és l’alternativa més ràpida, però també la més cara. La majoria de vols acostumen a superar els 100 €. A més, els vols fins a La Gomera surten només des de l’Aeroport de Tenerife Norte, per tant, no és massa pràctic pels viatgers que arriben a l’aeroport del sud de l’illa.

Aquest trajecte està operat per l’aerolínea Binter. Durant tot l’any acostuma a haver-hi 2 vols diaris.

3. Excursió guiada a La Gomera des de Tenerife

Pels viatgers que decideixen fer una visita curta a La Gomera, també es poden contractar sortides d’un dia des de Tenerife. De fet, és una de les activitats turístiques més populars a l’illa. Aquestes són algunes de les sortides d’un dia més populars:

Encara que aquestes activitats són ideals per fer un tast de l’illa, és molt recomanable passar-hi més d’un dia. Sobretot si t’agrada el senderisme!

vistes d'hermigua a la gomera després del recorregut de tenerife a la gomera

La nostra experiència: de Tenerife a La Gomera amb cotxe de lloguer i ferri

Després de volar de Barcelona a l’aeroport de Tenerife Norte, començava el viatge a La Gomera. Vam arribar a Tenerife ben aviat al matí, per poder fer el trajecte fins al sud de l’illa tranquil·lament. El ferri cap a La Gomera no sortia fins a les 16:00, des del Puerto de los Cristianos.

Del nord al sud de Tenerife pel Parque Nacional del Teide

Després de llogar el cotxe vam iniciar el recorregut cap al sud. Aprofitant que teníem temps vam escollir l’itinerari més lent, però també el més bonic. Volíem aprofitar la ruta per conèixer el centre de l’illa i observar la muntanya més alta d’Espanya: el Teide.

panoràmica de tenerife durant la ruta fins a la gomera

Ben a prop de l’aeroport, ens vam incorporar a la carretera TF-24, la carretera que connecta la localitat de La Laguna amb el Parc Nacional del Teide. Ens vam endinsar pel bosc de La Esperanza, un espès bosc de pi canari, on la boira s’acumulava. Després d’una llarga pujada, vam arribar al Mirador de La Crucita. El punt d’entrada al Parc Nacional del Teide, i el primer mirador des del qual vam poder contemplar el volcà més alt de les Illes Canàries.

Des d’aquest punt, la carretera ja supera els 2.000 metres d’altitud, i ofereix unes vistes panoràmiques impressionants. Cada pocs kilòmetres trobàvem un nou mirador, per poder aturar el cotxe i gaudir d’un dels paisatges més singulars de les Canàries.

vistes del teide amb neu al cim

El Parc Nacional del Teide: ruta circular pels Roques de Gracia

Encara que ens hauria agradat fer alguna excursió més llarga pel Teide, no teníem suficients hores, i per això vam decidir fer la ruta més típica del parc nacional: el sender dels Roques de Gracia (que correspon a l’itinerari 3 del parc nacional). És una excursió circular molt senzilla, d’uns 3,6 kilòmetres de longitud.

excursió circular al parc nacional del teide

camps de lava al parc nacional del teide durant el camí cap al sud per anar a la gomera amb ferri

Aquest recorregut, que vam completar amb poc més d’una hora, va ser l’oportunitat perfecta per poder observar el paisatge tan particular d’aquesta zona. La ruta amb cotxe ens havia permès veure-ho a vista d’ocell, però per apreciar els detalls la millor opció sempre és caminar.

Pots llegir més informació sobre aquesta ruta aquí.

la visió més icònica de tenerife és un bon motiu per conduir amb cotxe pel centre de l'illa abans d'anar a la gomera

El trajecte amb ferri per anar a La Gomera des de Tenerife

Al migdia ja vam arribar a la zona del Puerto de los Cristianos, des d’on sortia el ferri per anar a La Gomera des de Tenerife. Quan es porta cotxe és recomanable arribar al port uns 45 minuts abans de la sortida del vaixell.

Per un tema d’horaris, havíem contractat el trajecte amb la companyia Fred Olsen (ens va costar 98 € el trajecte d’anada per dues persones i un cotxe).

Puntualment, a les quatre de la tarda ens van revisar els bitllets, i ja vam poder entrar al ferri. No hi havia massa gent, així que pocs minuts després vam iniciar la marxa. Uns cinquanta minuts més tard ja érem a La Gomera, preparats per descobrir aquesta illa.

vista dels penya-segats de la gomera durant l'arribada amb ferri a l'illa

Arribada a La Gomera: des de San Sebastián fins a Hermigua

Sense parar massa, vam dirigir-nos directament cap al poble d’Hermigua. Allà hi passaríem els primers tres dies del viatge a La Gomera, allotjats a la Finca Piñero (un econòmic i petit apartament a les afores del poble).

Els primers kilòmetres per l’illa van ser suficients per veure que estàvem davant d’un paisatge completament diferent del de Tenerife. Teníem davant nostre un paratge molt més verd i escarpat. Una simfonia de valls i penya-segats. La bellesa d’aquest paisatge indomable es traduïa a la carretera amb una successió infinita de revolts. Per això, tot i que l’illa de La Gomera no és massa gran, els trajectes amb cotxe sempre són llargs i lents, encara que es recorrin pocs kilòmetres.

Per sort, cada pocs kilòmetres vam trobar-hi algun mirador, com el Mirador de Manaderos. Ideals per parar i assaborir les vistes.

panoràmica de la gomera a l'inici del recorregut per l'illa més verda de les illes canaries

Vam arribar a Hermigua poc abans de les sis de la tarda. Després d’un dia de molts trasllats per arribar a La Gomera. Des de la part alta del poble, vam acomiadar el dia fotografiant els boscos del Parc Nacional Garajonay a la llunyania.

hermigua després d'anar a la gomera des de tenerife al primer dia del viatge

(Aquest post correspon al primer dia del viatge a La Gomera)

Organitza el teu viatge a La Gomera

✈️ Les millors ofertes de vols a La Gomera aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a La Gomera aquí

😃 Les millors activitats a La Gomera aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a La Gomera aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners durant els viatges aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.