• Categoria de l'entrada:Catalunya / Europa
 • Temps de lectura:30 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:octubre 9, 2022
Actualment esteu veient Guia de les Valls d’Àneu, el tresor del Pallars Sobirà

Les Valls d’Àneu són una subcomarca natural del Pallars Sobirà. Un territori aïllat, envoltat de muntanyes, que amaga alguns dels paisatges més bonics i diversos del Pirineu. Un paradís natural amb un gran patrimoni cultural. Amb un espai relativament petit, a les Valls d’Àneu s’hi poden trobar boscos madurs d’un valor incalculable, estanys d’origen glaciar envoltats de cims escarpats, salts d’aigua sorprenents i prats alpins que es tenyeixen de color a finals de primavera. És un territori que val la plena explorar a poc a poc.

Les Valls d’Àneu són un destí ideal per gaudir de la naturalesa. No només dels paisatges. També dels animals salvatges. Els cérvols, daines, isards, cabirols i l’ós bru són habitants habituals de les muntanyes i boscos d’aquestes valls. Per això bona part del territori es troba protegida pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o pel Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Les Valls d’Àneu: 10 racons per explorar

Com el seu nom indica les Valls d’Àneu són un conjunt de valls, cada una amb les seves particularitats. Segons l’orientació, el relleu o els cursos d’aigua, cada vall és diferent. La vegetació, la fauna i els paisatges canvien d’un lloc a l’altre. I això és el que fa tan atractiva aquesta zona del Pallars Sobirà.

Per conèixer millor les Valls d’Àneu, el millor és dividir el territori amb 10 petites regions:

 • La Guingueta d’Àneu, Esterri d’Àneu i la Vall de Berrós
 • La Vall d’Espot
 • Les Muntanyes de Son i Jou
 • La Vall de Cabanes
 • La Vall de Gerber
 • La Vall de Bonaigua
 • La Vall d’Àrreu
 • La Vall d’Airoto
 • La Vall de Bonabé
 • La Vall d’Unarre

A cada vall i muntanya hi ha infinitats de camins per explorar. Rutes magnífiques i poc massificades per on la tranquil·litat està assegurada. Pels més aficionats a caminar, durant els dies llargs de l’estiu, les excursions que uneixen vàries de les valls són oportunitats excel·lents per apreciar la diversitat d’aquesta part dels Pirineus.

1. La Guingueta d’Àneu, Esterri d’Àneu i la Vall de Berrós

La part central de les Valls d’Àneu és la menys agresta. Un entorn rural, on s’hi troba el poble d’Esterri d’Àneu, el centre neuràlgic d’aquesta part del Pallars Sobirà.

El riu Noguera Pallaresa travessa tota la vall, i ben a prop del poble de la Guingueta d’Àneu forma una zona d’aiguamolls de muntanya de gran valor ecològic: la Mollera d’Escallarre. Aquests aiguamolls, que formen part del Parc Natural de l’Alt Pirineu, són el refugi d’un gran nombre d’aus i també de l’amenaçada llúdriga.

L’aigua del Noguera Pallaresa, després dels aiguamolls, s’acumula a l’Embassament de la Torrassa, on s’hi poden practicar varis esports aquàtics a l’estiu. Un cop passat l’embassament, hi ha el desviament cap a la localitats de Berrós Jussà. Des d’allà es pot arribar al poble abandonat de Berrós Sobirà, dins la Vall de Berrós.  Una vall tranquil·la, de mitja muntanya, ideal per fer-hi un passeig.

Les excursions més destacades a aquesta zona són:

 • Passeig pels prats de Berròs Jussà. Ruta de 3 km, 123 metres de desnivell i 1 hora de durada. Dificultat: molt fàcil. Track GPS aquí.
 • Recorregut circular per la Mollera d’Escalarre. Ruta de 11,4 km, 118 metres de desnivell i 3 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.
 • Berròs Jussà – Coll d’Anas. Ruta de 13,3 km, 1.050 metres de desnivell i 5:45 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.

2. La Vall d’Espot

La Vall d’Espot és el punt de partida per descobrir una de les parts més espectaculars del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici. Des del poble d’Espot o des del pàrquing del Prat de Pierró, hi ha nombrosos camins per descobrir la bellesa del parc nacional.

Sens dubte l’excursió més mítica és la pujada fins l’Estany de Sant Maurici. Aquest estany, amb les muntanyes dels Encantats de fons,  és una fantasia. A més, s’hi pot accedir amb els vehicles 4×4 oficials del parc nacional.

Des de la Vall d’Espot també és molt recomanable pujar fins la Vall de Peguera. El Refugi de Josep Maria Blanc, al centre de l’Estany Tort de Peguera, és el símbol d’aquesta vall d’alta muntanya.

La Vall d’Espot és segurament la zona rocosa i escarpada de les Valls d’Àneu. Ideal pels amants dels terrenys d’alta muntanya. I amb infinitats d’excursions per fer:

 • Del Pàrquing del Prat de Pierró a l’Estany de Sant Maurici (anar i tornar). Ruta de 10 km, 334 metres de desnivell i 3:30 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.
 • Estany de Sant Maurici – Cascada Ratera – Mirador de l’Estany. Ruta de 6,4 km, 540 metres de desnivell i 3:30 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.
 • Estany de Sant Maurici – Refugi d’Amitges (anar i tornar). Ruta de 11 km, 600 metres de desnivell i 4 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.
 • Espot – Refugi Josep Maria Blanc (anar i tornar). Ruta de 14 km, 1048 metres de desnivell i 4:30 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.
 • Espot – JM Blanc – St. Maurici – Espot. Ruta de 25,7 km, 1765 metres de desnivell i 8 hores de durada. Dificultat: alta. Track GPS aquí.

3. Les Muntanyes de Son

Des del poble d’Esterri de Neu, s’observa a la llunyania una petita església envoltada de muntanyes. Es tracta de l’església romànica del petit poble de Son. Al voltant d’aquest poble, situat a la perifèria del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, es poden fer algunes de les excursions més interessants de les Valls d’Àneu.

A les Muntanyes de Son no s’hi troben els pics més alts de les Valls d’Àneu. El Pic del Pinetó (2.648 m), el Roca Blanca (2.693 m) i Lo Tésol (2.701 m) són els més alts de la zona. Per això el més interessant aquí és descobrir tot el territori de mitja muntanya. Els boscos de pins negres i avets, i els prats alpins per on hi pasturen las vaques i cavalls durant els mesos d’estiu.

L’excursió per excel·lència per aquestes muntanyes comença a les Planes de Son. Des d’allà es pot pujar fins al Refugi del Pla de la Font, des d’on es té una panoràmica excel·lent dels pics de l’Alt Pirineu. Després val la pena recórrer tota la zona de prats fins al Pas del Coro, que connecta les Muntanyes de Son amb la Vall de Cabanes. Des del Pas del Coro es pot baixar de nou a les Planes de Son, completant així una preciosa ruta circular.

Pels amants dels boscos, el camí que uneix el poble de Son amb el Refugi de Gerdar hauria de ser obligatori. Aquest senzill camí recórrer gran part de la Mata de València, l’avetosa més extensa de la península ibèrica. Un bosc madur inalterat per l’activitat humana.

Aquestes són les rutes més boniques de les Muntanyes de Son:

 • Planes de Son – Refugi Pla de la Font (anar i tornar). Ruta de 7,5 km, 530 metres de desnivell i 3 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.
 • Planes de Son – Estanyeres (circular). Ruta de 9,55 km, 435 metres de desnivell i 3:30 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.
 • Planes de Son – Refugi Pla de la Font – Pas Coro – Planes de Son. Ruta de 11 km, 665 metres de desnivell i 4 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.
 • Son – Gerdar – Pas Coro – Son. Ruta de 14 km, 675 metres de desnivell i 5 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.

4. La Vall de Cabanes

Al visitar les Valls d’Àneu per primer cop, la Vall de Cabanes hauria de ser un imprescindible. Sobretot pel recorregut pel Bosc de Gerdar. Aquest bosc d’avets forma part de la Mata de València, una de les grans avetoses de l’Europa Occidental. Caminar per un bosc com aquest és apassionant. Es pot observar tot el cicle dels arbres. Des de petits avets que comencen a créixer, fins a troncs caiguts d’arbres històrics que ja han mort. La molsa tenyeix de verd gran part del sotabosc.  I ben aviat al matí, no és difícil topar-se amb algun cabirol, esquirol o guineu.

Superat el tram de bosc, a la Vall de Cabanes s’hi troba una zona d’estanys d’origen glaciar. Una vall d’alta muntanya completament verge, de les poques de la zona on no s’hi ha fet cap obra hidroelèctrica. El primer estany on s’arriba és l’Estany Negre de Cabanes. Des d’allà, es pot continuar ascendint i arribar fins l’Estany Llong, l’Estany Bou i l’Estany Blau. Una última pujada des de l’últim estany, permet arribar al Coll de Bassiero, que connecta amb la Vall de Gerber.

La Vall de Cabanes ofereix un dels paisatges més bonics de les Valls d’Àneu.  Qualsevol excursió és una bona excusa per descobrir-la:

 • Bosc de Gerdar. Ruta de 7,25 km, 421 metres de desnivell i 6:45 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.
 • Bosc del Gerdar a cascada del Gerber: 4,8 km, 200 metres de desnivell i 1 hora de durada. Dificutlat: fàcil. Track GPS aquí.
 • Estany Negre de Cabanes i Estany Llong pel Bosc del Gerdar: 8,95 km, 800 metres de desnivell i 4 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.
 • Refugi del Gerdar-Estany de Gerber-Coll de Bassiero-Pic del Bassiero-Estany Blau-Estany Negre de Cabanes-Refugi del Gerdar: 20 km, 1.495 metres de desnivell i 8 hores de durada. Dificultat: difícil. Track GPS aquí.

5. La Vall de Gerber

A tocar de la Vall de Cabanes, la Vall de Gerber atresora alguns dels paisatges més bonics de les Valls d’Àneu. Es tracta d’una vall amb nombrosos estanys d’origen glaciar, originats per l’erosió sobre les roques granítiques del terreny. Caminar per allà és una meravella.

Al final de la Vall de Gerber, just quan es troba amb la Vall de Bonaigua, s’hi troba la Cascada de Gerber. La Glacera de Bonaigua va ser molt més important i va excavar el llit rocós més profundament, originant així un esglaó de més de 100 metres entre les dues valls. Aquest esglaó és el responsable d’aquest impressionant salt d’aigua de 125 metres. El més alt del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Per accedir a la Vall de Gerber, el més recomanable és fer-ho des de l’aparcament de La Peülla, poc abans d’assolir el Port de la Bonaigua. Des d’allà un senzill camí ascendeix per la vall i permet descobrir-la. Segons els kilòmetres que es vulguin caminar, hi ha força excursions a fer:

 • La Peülla – Estany Gerber – La Peülla. Ruta de 7 km, 340 metres de desnivell i 3 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.
 • La Peülla – Estany Gerber – Estany Redó – La Peülla. Ruta de 10,7 km, 560 metres de desnivell i 4 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.
 • Refugi Gerber Mataró desde la Peülla. Ruta de 11 km, 820 metres de desnivell i 5:30 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.
 • Del Bosc de Gerdar a la Cascada de Gerber. Ruta de 4,4 km, 153 metres de desnivell i 1:30 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.

6. La Vall de Bonaigua

La Vall de Bonaigua és segurament la vall més transitada de les Valls d’Àneu. La carretera que ascendeix a través de la vall fins al Port de la Bonaigua, és una deles comunicacions principals entre la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà.

Pel que fa les excursions, en general aquesta vall queda eclipsada per les valls que es troben a la seva vessant meridional: la Vall de Cabanes i la Vall de Gerber. Realment no hi ha grans excursions a fer des de la Vall de Bonaigua, però el Port de Bonaigua és un excel·lent punt de partida per descobrir el Massís de Beret.

Començar a caminar des del Port de Bonaigua, a 2.072 metres d’alçada, permet accedir fàcilment a un entorn d’alta muntanya. Sense haver de superar grans desnivells. Dirigir-se fins l’Estany de Garrabea, passant per l’Estany Pudo i l’Estany de Muntanyó, és una de les millors opcions. Després et pot allargar la ruta fins l’Estany del Rosari d’Àrreu, l’estany més icònic de la Vall d’Àrreu.

 • Circular al estany de Garrabea desde el Port de la Bonaigua. Ruta de 10,7 km, 700 metres de desnivell i 5 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.
 • Circular al estany de Rosari d’Àrreu desde el Port de la Bonaigua. Ruta de 12 km, 720 metres de desnivell i 6 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.
 • Port de la Bonaigua fins a Àrreu (només anada). Ruta de 13 km, 375 metres de desnivell positiu , 1305 metres de desnivell negatiu i 9 hores de durada. Dificultat: alta. Track GPS aquí.

7. La Vall d’Àrreu

Una tranquil·la carretera de muntanya, connecta el poble d’Esterri d’Àneu amb el petit poble de Borén i el bonic pantà de Borén. Aquest poble, és el millor punt de partida per fer excursions a la Vall d’Àrreu. Una de les valls més verges i inalterades del Pallars Sobirà.

A la desembocadura d’aquesta vall, s’hi troba el poble abandonat d’Àrreu. Actualment s’hi pot accedir per una pista forestal,  que no sempre està oberta als vehicles. Passat el poble, el paisatge comença a canviar progressivament. Passant  d’un bosc de mitja muntanya a un paisatge més agreste i d’alta muntanya. L’excursió per excel·lència d’aquesta zona és la pujada fins l’Estany del Rosari d’Àrreu. Cal superar un bon desnivell, però és ideal per descobrir aquesta zona de les Valls d’Àneu.

Un cop superat el desnivell, des de l’Estany del Rosari d’Àrreu hi ha varis camins que connecten les diferents valls secundàries d’origen glaciar. Totes plenes d’estanys. També hi ha l’opció de pujar fins la Collada dels Plans o Coll d’Airoto, el coll que connecta la Vall d’Àrreu amb la Vall d’Airoto.

Aquestes són algunes de les excursions que es poden gaudir a la Vall d’Àrreu:

 • Borén – Estany Rosari d’Àrreu – Borén. Ruta de 14,3 km, 990 metres de desnivell i 6 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.
 • Borén-Àrreu-Estany de Rosari d’Àrreu-Estany de Garrabea – Borén. Ruta de 18 km, 1.150 metres de desnivell i 10 hores de durada. Dificultat: alta. Track GPS aquí.
 • Borén – Àrreu – Estany del Rosari – Coll d’Airoto – Tuc de Bonabé – Refugi d’Airoto – Isil – Borén. Ruta de 21 km, 1.717 metres de desnivell i 12 hores de durada. Dificultat: alta. Track GPS aquí.

8. La Vall d’Airoto

A tocar de la Vall d’Àrreu, la Vall d’Airoto és una de les Valls d’Àneu més solitàries i salvatges. Un entorn d’alta muntanya per on l’ós bru acostuma a caminar.

La manera més habitual d’accedir a aquesta vall és caminant des del poble d’Isil. Totes les excursions des d’allà comencen amb una bona pujada, però l’esforç es veu compensat pels paisatges. Envoltant el poble, a la part inferior de la vall, hi destaca un bosc d’avellaners i bedolls. Una zona freqüentada per daines, cabirols i cérvols.

A les cotes més altes de la Vall d’Airoto, que formen part del massís de Marimanya, el paisatge és molt més pedregós i escarpat. Per sobre els 2.000 metres d’altitud, l’estany d’Airoto és el gran tresor d’aquest territori. Aquest estany és un dels més grans del Pirineu català. El conjunt de cims que l’envolten, presidits pel Tuc de Bonabé, creen un escenari idíl·lic.

Pels més aficionats a l’alta muntanya i a gaudir de la muntanya en estat pur, es pot pernoctar al Refugi d’Airoto. Un refugi lliure molt acollidor, a pocs minuts de l’estany d’Airoto.

Abans de començar qualsevol excursió des del poble d’Isil, val la pena visitar la Casa de l’Ós Bru, situada al mateix poble. Aquesta casa és ideal per conèixer tots els detalls sobre la reintroducció de l’ós bru al Pirineu i quina és la seva situació actual.

 • Sender de l’Ós Bru. Ruta de 2,55 km, 150 metres de desnivell i 45 minuts de durada. Dificultat: molt fàcil. Track GPS aquí.
 • Isil – Refugi Airoto – Estany Airoto – Isil. Ruta de 13,2 km, 1.100 metres de desnivell i 9 hores de durada. Dificultat: difícil. Track GPS aquí.
 • Isil – Bordes de Lapre – Prats d’Airoto – Bordes d’Airoto – Isil. Ruta de 8,8 km, 545 metres de desnivell i 3:30 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.

9. La Vall de Bonabé

Al continuar conduint per la carretera que connecta Esterri d’Àneu amb Isil, i un cop deixades enrere la Vall d’Àrreu i la Vall d’Airoto, arribem a l’acollidora Vall de Bonabé. El poble d’Alos d’Isil ens dóna la benvinguda a aquesta vall. L’entorn d’aquest poble és un punt ideal on gaudir de la brama del cérvol a Catalunya.

Des d’Alós d’Isil es pot seguir avançant amb cotxe per una pista de muntanya asfaltada que avança paral·lela al riu Noguera Pallaresa. Aquesta pista arriba fins al Refugi del Fornet. Un acollidor refugi de muntanya on s’hi pot pernoctar i menjar.

Des del refugi, comença la part més bonica de la Vall de Bonabé. Caminar per la pista que segueix el curs del riu Noguera Pallaresa és ideal per gaudir d’una passejada envoltats d’un entorn idíl·lic. Algun dels pics de l’Alt Pirineu com el Tuc de Montaut, el Tuc de Berdeguer, el Pic de la Clevera o el Montroig són visibles des de bona part del recorregut.

A més, aquesta vall també amaga dos boscos madurs d’un gran valor naturalístic. Es tracta del Bosc de les Cireres i el Bosc de Bonabé. Aquests dos boscos, on hi predominen els avets, formen part del territori on es va reintroduïr l’ós bru al Pirineu. Amb una mica de sort es poden trobar rastres d’aquests mamífers durant alguna excursió.

Al visitar la Vall de Bonabé no podem oblidar la història dels camins d’aquesta zona de les Valls d’Àneu. Durant la Guerra Civil espanyola, va haver-hi un exili massiu de la població d’aquestes valls del Pirineu cap a França, a través del Port de Salau. Per això aquest camí forma part dels camins històrics de la Vall de Bonabé. La pujada fins aquest port, a part de regalar unes vistes panoràmiques  precioses, és una manera de rendir homenatge a tots els exiliats que van haver de caminar per aquestes muntanyes buscant la llibertat.

Excursions recomanades a la Vall de Bonabé:

 • Refugi Fornet – Bosc dels Cirerers. Ruta de 10,5 km, 261 metres de desnivell i 3 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.
 • Refugi Fornet – Port de Salau. Ruta de 8 km, 724 metres de desnivell i 3:30 hores de durada. Dificultat: mitjana. Track GPS aquí.
 • Refugi Fornet – Pont Perosa (seguint la pista). Ruta de 11,5 km, 350 metres de desnivell i 3 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.

10. La Vall d’Unarre

Per últim, la vall més salvatge de les Valls d’Àneu: la Vall d’Unarre. Presidida pel pic de Montroig (2846 metres), aquesta vall està envoltada d’un entorn d’alta muntanya espectacular.

L’entorn dels dos pobles de la vall, Cerbí i Unarre, és dels més bonics de la zona. Una zona ideal per passejar entre els boscos, rierols i un conjunt d’ermites. A més és una zona molt tranquil·la, i no és estrany topar-se amb alguna guineu, cabirol o cérvol.

Una mica més amunt, seguint la pista (només apte per 4×4) que puja des de Cerbí, s’arriba fins a l’Aparcament de Sartari. Des d’allà es pot fer una excursió preciosa. Arribant primer al Planell de Sartari, on hi ha la Cascada de Sartari i la Cascada de la Gola. Després, varis camins permeten arribar a un gran nombre d’estanys d’origen glaciar: l’estany de Calberante, l’estany de la Gola, els Tres Estanys o l’Estany de Ventolau.

Les cotes altes de la Vall d’Unarre són espectaculars. I hi ha l’opció de pernoctar al refugi lliure de l’Estany de la Gola, per poder explorar tota aquesta zona amb més profunditat.

A aquesta zona salvatge de l’Alt Pirineu, els isards i les cabres salvatges són els grans dominadors de les cotes més altes.

Aquestes són les excursions més destacades a la Vall d’Unarre:

Excursions recomanades a la Vall de Bonabé:

 • Unarre – Cerbi – Unarre. Ruta de 6,1 km, 224 metres de desnivell i 1:30 hores de durada. Dificultat: fàcil. Track GPS aquí.
 • Aparcament de Sartari – Estany de la Gola – Tres Estanys. Ruta de 8,6 km, 640 metres de desnivell i 3:30 hores de durada. Dificultat: mitjana (cal 4×4 per arribar a l’inici). Track GPS aquí.
 • Cerbi – Tres Estanys –Estany de la Gola. Ruta de 19,5 km, 1.376 metres de desnivell i 8 hores de durada. Dificultat: difícil. Track GPS aquí.
 • Ascensió al Montroig. Ruta de 17,4 km, 1.240 metres de desnivell i 8 hores de durada. Dificultat: difícil. Track GPS aquí.

On dormir a les Valls d’Àneu

Per estar ben situat i descobrir les diferents valls d’aquest racó del Pallars Sobirà, una bona opció és allotjar-se a Esterri d’Àneu. Allà hi ha una bona varietat d’allotjaments, entre els que destaquen:

 • Pensió la Creu: un senzill i econòmic allotjament.
 • Aparthotel Trainera: aquest establiment disposa d’habitacions i apartaments. Els apartaments són una bona opció per tenir cuina. Totes les habitacions tenen accés a una tranquila zona d’spa.
 • Hotel Vall d’Àneu: aquest hotel disposa d’habitacions còmodes i molt ben valorades.

A part, també es pot optar per allotjar-se a algun altre poble de les Valls d’Àneu, com a Espot, on també hi ha una oferta bastant àmplia. I pels que busquen una opció més rústica i al mig de la muntanya, el Refugi de Fornet a la Vall de Bonaigua és una alternativa excel·lent.

Organitza la teva escapada a les Valls d’Àneu

🏨 Els millors preus en allotjaments a les Valls d’Àneu aquí

😁 Les millors activitats a les Valls d’Àneu aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

Comentaris

 1. Noemí

  Després de lleguir el post ja m’hi aniria…molts dies per poder fer-ho tot!! Les fotos precioses, i la del Josep M. Blanc una pasada.
  Felicitats pel post!

 2. Suu

  Ganes d´anar-hi i fer el màxim de sortides i recórrer el màxim de Valls… Felicitats per aquest reportatge tant autèntic!

  1. Arnau

   Moltes gràcies pel comentari! 🙂

   Espero que puguis anar a les Valls d’Àneu i gaudir de tota la naturalesa i excursions. És una zona preciosa!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.