• Categoria de l'entrada:Catalunya / Europa
  • Temps de lectura:8 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:abril 9, 2022
Actualment esteu veient Flamencs al Delta de l’Ebre: Quan i On veure’ls

Els flamencs són un dels ocells més icònics del Delta de l’Ebre. Aquests preciosos ocells de color rosat han trobat al Parc Natural del Delta de l’Ebre un refugi ideal. Un oasis de tranquil·litat i aliment abundant.

Entre les 7.000 hectàrees que separen la Punta de la Banya del Trabucador amb el Fangar (els dos extrems del Delta de l’Ebre), s’han comptabilitzat més de 4.000 parelles reproductores en un any. Un número que va en augment.

Per això, el Delta de l’Ebre és un dels millors llocs de Catalunya on veure flamencs. Observar i fotografiar aquests ocells, juntament amb altres espècies d’aus, és una activitat apassionant.

flamencs delta de l'ebre

sortida de sol al delta de l'ebre

Quan veure flamencs al Delta de l’Ebre?

El Delta de l’Ebre és l’únic territori de Catalunya on hi nidifiquen els flamencs. Allà s’hi poden veure aquests ocells durant tot l’any. Qualsevol mes és bo per veure’ls.

Tot i això, el millor moment per veure grans grups de flamencs és durant els mesos d’hivern. Amb la baixada de temperatures, milers de flamencs s’agrupen a les llacunes del delta. És un moment ideal per observar-los.

flamencs al delta de l'ebre a prop de la llacuna de la tancada

Pel que fa a les millors hores del dia per veure aquestes aus tan elegants, l’albada i capvespre són moments ideals. Quan surt el sol, grans estols de flamencs aixequen el vol i es dispersen al llarg del Delta de l’Ebre. Veure’ls volar mentre el cel es tenyeix de les llums ataronjades de l’inici del dia és sempre un moment formidable. Igualment durant qualsevol moment del dia es poden veure els flamencs mentre mengen o interactuen.

ciclistes i flamencs al delta de l'ebre

llums de la posta de sol a la zona dels alfacs

On veure flamencs al Delta de l’Ebre: 5 racons excel·lents

Observatori de La Tancada

Al costat de MónNatura Delta de l’Ebre, hi ha uns petits observatoris de fusta ideals per veure flamencs. És una de les zones des d’on es poden veure de més a prop aquests ocells.

L’observatori de La Tancada està orientat a les Antigues Salines de Sant Antoni, situades just al costat de la Llacuna de la Tancada.

grup de flamencs a l'observatori de la tancada

primer pla de d'un flamenc iniciant el vol al delta de l'ebre

Observatori d’aus de Riet Vell

La Reserva de Riet Vell és una finca de 52 hectàrees del Delta de l’Ebre que des de fa anys està gestionada per l’associació SEO / BirdLife. A aquesta finca s’hi combina el cultiu d’arròs ecològic amb la conservació i manteniment de llacunes, que són un apreciat refugi pels ocells.

Dins d’aquesta reserva, hi ha un observatori d’aus obert al públic. Aquest mirador és un dels millors punts on veure flamencs al Delta de l’Ebre.

tres flamencs caminant al riet vell del delta de l'ebre

Lo Goleró

La Badia del Fangar, on també s’hi solen agrupar grans nombres de flamencs, també és un lloc ideal per buscar i fotografia ocells. Sol ser més complicat veure’ls de prop perquè molts cops estan al mig de la badia.

Tot i això, passejar pels camins de Lo Goleró és sempre una delícia dels sentits. És una zona plena de calma. L’essència del Delta de l’Ebre.

sortida de sol a lo golero

Mirador de la Tancada

La Llacuna de la Tancada, la segona llacuna més gran del Delta de l’Ebre, és un altre zona on quasi sempre s’hi poden observar flamencs. De fet és la llacuna amb més densitat de flamencs dins el Parc Natural.

Aquesta llacuna també és ideal per buscar molts dels altres ocells que es poden veure dins del parc natural. Pots consultar la guia de birdwatching del parc natural aquí.

llacuna de la tancada amb flamencs al delta

L’entorn de la Torre de Sant Joan

La Badia dels Alfacs és una altre punt ideal per buscar flamencs al Delta de l’Ebre en zones menys freqüentades. En concret, val la pena dirigir-se pels camins que s’acosten a la Torre de Sant Joan, una construcció del 1575.

torre de sant juan

No cal arribar fins al davant de la Torre, el millor és apropar-se a la Badia des de qualsevol dels camins. Amb sort, sobretot al matí, podràs veure petits grups de flamencs des de bastant a prop.

flamenc solitari a la badia dels alfacs al delta de l'ebre

petites barques al delta de l'ebre a prop de les magdalenes

Una bona opció és seguir el Desaigua de la Fortaleza fins a un petit embarcador. I una altra alternativa és anar a l’Embarcador de les Madalanes.

Les postes de sol des d’aquí solen ser màgiques.

posta de sol de colors màgics a la badia dels alfacs

Consells per veure ocells al Delta de l’Ebre

Sempre que es fan activitats per veure i fotografiar animals salvatges cal tenir en compte aquests aspectes bàsics:

  • Silenci: el soroll i les multituds espanten els flamencs. Així que cal ser sigil·lós.
  • Prismàtics: els flamencs no solen ser gaire confiats. Així que el millor per poder-los observar amb detall és portar uns prismàtics.
  • Utilitzar els aguaits: els aguaits públics del parc, com els observatoris de la Tancada, són perfectes per no molestar a la fauna de la zona.

flamenc solitari volant al delta de l'ebre

Mapa amb les millors localitzacions per veure flamencs al Delta de l’Ebre

Organitza la teva escapada al Delta de l’Ebre

🏨 Els millors preus en allotjaments al Delta de l’Ebre aquí

😁 Les millors activitats al Delta de l’Ebre aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.