• Categoria de l'entrada:Sud Amèrica / Xile
  • Temps de lectura:12 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:desembre 12, 2023
Actualment esteu veient Com anar de l’aeroport de Santiago de Xile al centre

Molts dels viatges a Xile comencen amb una parada a la capital del país, Santiago. I en la preparació de l’estada a la ciutat, la primera pregunta acostuma a ser sobre com anar de l’aeroport de Santiago de Xile fins al centre de la capital. Per evitar estafes, és important conèixer les millors alternatives de fer aquest trajecte i decidir en funció del pressupost i el temps disponible.

5 alternatives per anar des de l’aeroport de Santiago de Xile al centre de la ciutat

Autobús, l’opció més econòmica per anar des de l’aeroport de Santiago al centre

Com sempre, el transport públic és l’opció més econòmica per desplaçar-se. Tot i això, només permet arribar fins a la zona del centre de la ciutat. En cas d’allotjar-se a altres àrees, serà necessari agafar un nou bus o metro de la Red Metropolitana de Movilidad.

💡 Com moure’s per Santiago de Xile amb transport públic

A Santiago hi hia una bona xarxa de transport públic (bus i metro), que permès moure’s fàcilment per la ciutat. L’únic requeriment per poder anar amb bus i metro és tenir una targeta bip!. Aquestes targetes es poden comprar a les estacions de metro i funcionen amb saldo. El saldo es pot carregar també a les màquines de les estacions de metro o per internet.

Hi ha dues companyies que fan el trajecte des de l’aeroport fins al centre de Santiago: Centropuerto i Turbus. Les condiciones són força similars:

Centropuerto

Els busos d’aquesta empresa funcionen durant les 24 hores del dia, durant tots els dies de l’any. Tot i això, la freqüència no és la mateixa durant tots els rangs horaris. Per una banda, des de les sis del matí fins a les 11:30 de la nit, surt un bus cada 10 minuts. En canvi, de 11:30 de la nit fins a les 5:30 en surt només un cada hora.

El trajecte fins el centre dura uns 45 minuts i té un cost de 2.000 CLP. El bitllet es pot pagar amb efectiu en el moment de pujar al bus o bé amb targeta als counters que hi ha a l’aeroport.

A la pàgina oficial es pot llegir tota la informació d’aquest trajecte i veure les diferents parades.

Turbus

Els busos de Turbus també fan el trajecte fins al centre de la ciutat (en concret, fins a la Terminal de Buses Alameda). També donen servei durant les 24 hores del dia, amb les següents freqüències: de 5:30 del matí fins a les 12:00 de la nit surt un bus cada 10 minuts; fora d’aquest horari només hi ha un bus cada 90 minuts.

El trajecte també té una durada aproximada de 45 minuts i costa 1.800 CLP. El bitllet es pot pagar amb efectiu al conductor del bus, o bé es pot comprar prèviament per internet.

anar de l'aeroport de Santiago de Xile al centre és el primer pas per poder descobrir aquesta ciutat envoltada de muntanyes

Minibusos

Una alternativa més còmode i també força econòmica és utilitzar els minibusos compartits per anar des de l’aeroport de Santiago fins al centre. L’avantatge d’aquest transport és que fan un trajecte personalitzat, i porten a cada passatger fins al seu destí final dins de la ciutat.

Transvip és l’empresa amb més bona reputació per fer aquest trajecte amb un transfer compartit. Té un cost d’entre 7.400 CLP i 9.500 CLP per persona, segons el destí final.

La duració del trajecte és variable, ja que el recorregut s’adapta en funció dels passatgers. Sempre s’escull la ruta més òptima tenint en compte totes les parades. Així doncs, el recorregut té una durada d’uns 35 minuts pels primers en baixar i de 1 hora (o més) pels últims.

Per fer aquest trajecte amb Transvip es pot comprar el bitllet prèviament per internet. No hi ha problema si el vol s’endarrereix, ja que donen un marge de 24 hores. També hi ha l’opció de comprar el bitllet a l’aeroport. A la zona de sortides hi ha dos punts de venta.

després d'anar de l'aeroport de Santiago de Xile al centre de la ciutat val molt la pena pujar algun dels turons que l'envolten per tenir una panoràmica de la capital del país

Taxi

Com a totes les ciutats, també hi ha l’opció d’anar de l’aeroport de Santiago al centre amb taxi. És una alternativa ràpida, flexible i còmode. Però cal estar atent per evitar estafes i altres problemes.

El consell principal és agafar només taxis oficials, que són els de color blau. Amb els taxis oficials, el preu pel trajecte és fixe i cal abonar-lo prèviament als mostradors de les companyies de taxi que hi ha a l’aeroport. El preu varia en funció del destí, però en general es troba entre 15.000 CLP i 35.000 CLP.

A fora de l’aeroport també hi ha taxis de la ciutat de Santiago, els de color groc i negre. En cas d’optar per anar amb un d’ells, és important exigir que posin  el taxímetre en marxa al començar el trajecte. Tot i això, és millor optar per l’opció d’agafar els taxis oficials.

Transfer Privat, una opció còmode per anar des de l’aeroport de Santiago al centre

En cas de voler tenir el trajecte per anar des de l’aeroport de Santiago al centre planificat amb antelació, es pot optar per contractar un transfer privat. Hi ha allotjaments que ofereixen aquest servei (pagant un suplement). També l’empresa de TransferVip ofereix trasllats privats.

Aquesta opció normalment és una mica més cara que els taxis, i el rang de preus es troba entre els 22.000 CLP i els 40.000 CLP, en funció del destí.

Cotxe de lloguer

Per últim, si a part de visitar la ciutat de Santiago, es té previst fer un recorregut per Xile, pot ser molt útil llogar un cotxe. Conduir per Xile és senzill i no és complicat el trajecte per anar des de l’aeroport de Santiago de Xile fins al centre. En cas de dormir a les parts més cèntriques de la ciutat, és important assegurar-se que l’allotjament tingui pàrquing disponible.

Santiago de Xile vista des del Cerro de San Cristóbal després d'haver anat des de l'aeroport al centre

On dormir a Santiago de Xile

A l’hora de buscar allotjament a Santiago de Xile, es pot optar per dormir al centre de la ciutat, per estar a prop dels punts més turístics de la capital xilena. En aquest cas, alguns dels allotjaments més ben valorats són:
Hotel Pasko

Novapark

Hotel Voila Londres

Si es busca dormir a barris més tranquils, però una mica més allunyats del centre (és necessari anar-hi amb transport públic), aleshores és una bona opció dormir al barri de Ñuñoa, Providencia o Las Condes, que són uns dels més segurs de la ciutat. A aquesta zona, tenen bona fama els següents:

Hostal la Casa del Puente (És una alternativa excel·lent si es busca un allotjament econòmic. Aquí és on vaig dormir jo durant les set nits que vaig passar a Santiago)

Maktub Europa

Park Plaza Apartments

un cop a la ciutat de Santiago de Xile és imprescindible visitar la seva catedral i observar tots els detalls de l'interior de l'edifici

La meva experiència: de l’aeroport de Santiago de Xile al centre amb TransVip

Si hagués arribat a Xile a mig matí o a primera hora de la tarda, no hauria dubtat en anar fins al centre de la ciutat amb bus. El transport públic de la ciutat funciona molt bé i és segur durant el dia. Tot i això, a partir de les 11 de la nit no hi ha servei de metro i algunes zones de la ciutat són més perilloses.

Jo vaig arribar a l’aeroport a la nit i a més m’allotjava a la zona de Ñuñoa, que està a uns 5 kilòmetres del centre. Per això vaig decidir fer el trajecte amb un minibus compartit de Transvip, que em va costar 9.000 CLP. Ja ho havia reservat prèviament, però a l’arribar vaig veure que realment no és necessari, ja que es pot comprar el bitllet fàcilment des dels mostradors que hi ha a l’àrea d’arribades de la terminal.

🤞 Viatja a Xile amb una bona assegurança de viatge

Davant de qualsevol imprevist durant un viatge a Xile, disposar d’una assegurança de viatges és bàsic per evitar grans maldecaps i tenir les millors cobertures. Jo sempre viatjo assegurat amb Heymondo. Si contractes la teva assegurança de viatge a través d’aquest enllaç, tindràs un 5% de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir.

Si vols aprofundir sobre els motius pels quals recomano Heymondo, et recomano llegir el post Assegurança de viatge de Heymondo: detalls, cobertures i preus.

Sortint per la porta 3 de la Terminal Internacional de l’aeroport, ja vaig trobar els dos treballadors de Transvip que s’encarregaven de fer els grups en funció del destí final. Vaig haver-me d’esperar uns vint minuts; fins que em van assignar un cotxe. Vaig ser el penúltim en baixar, i per això el trajecte va durar uns cinquanta minuts. Però amb l’avantatge de que em van portar fins a davant de l’allotjament, l’Hostal de la Casa del Puente (un allotjament econòmic i situat a una zona molt tranquil·la i segura de la ciutat).

A l’endemà començaria la meva aventura per Xile!

el Palacio de la Moneda és un dels edificis emblemàtics del centre de Santiago de Xile

Organitza el teu viatge a Xile

✈️ Les millors ofertes de vols a Xile aquí.

🏨 Els millors preus en allotjaments a Xile aquí.

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Xile aquí.

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí.

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí.

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.