• Categoria de l'entrada:Nova Zelanda / Oceania
  • Temps de lectura:8 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:abril 17, 2020
Actualment esteu veient 5 Paisatges de l’Illa Sud de Nova Zelanda

Ja fa 10 anys del nostre viatge a Nova Zelanda. Un viatge que m’encantaria repetir. Encara que el faria una mica diferent: amb autocaravana i caminant molt per la muntanya. Tinc un gran record dels paisatges de Nova Zelanda, sobretot dels paisatges de l’Illa Sud. Els seus llacs enormes i les muntanyes nevades que els envoltaven, els fiords envoltats de boscos frondosos, els salts d’aigua…

Nova Zelanda és un destí ideal pels enamorats de la naturalesa. I aquí simplement he volgut recordar 5 paisatges de l’Illa Sud que haurien de ser imprescindibles en qualsevol viatge a Nova Zelanda.

1- Queenstown i el Llac Wakatipu

El poble de Queenstown, construït al costat del Llac Wakatipu, està situat a un dels paisatges més impressionants de l’Illa Sud de Nova Zelanda. Rodejat de muntanyes, aquest poble és un punt de partida excel·lent per practicar l’esquí (durant l’hivern) o el senderisme.

La millor panoràmica de l’entorn de Queenstown s’obté des del Bob’s Peak, fàcilment accessible a través del Skyline Góndola.

Els paisatges de Queenstown també es poden descobrir fent múltiples activitats: navegant amb vaixell pel Llac Wakatipu, sobrevolant amb helicòpter les muntanyes nevades que envolten el poble o recorrent els canyons pròxims al poble amb llanxa ràpida.

2- Milford Sound

El fiord de Milford Sound, situat a la costa oest de l’Illa Sud de Nova Zelanda, és un dels punts més espectaculars del país. Les parets verticals d’aquest fiord, per on hi cauen enormes cascades, són les responsables de l’espectacularitat d’aquest paisatge.

Navegar amb vaixell és una manera excel·lent d’endinsar-se entre les aigües del fiord, i poder assimilar la grandiositat de les seves parets i salts d’aigua. A més, durant el recorregut també és possible veure-hi lleons marins, pingüins i dofins.

A més, el recorregut a fins al fiord a través de la Milford Highway (la carretera de 120 kilòmetres que uneix Te Anau amb Milford Sound) també amaga paisatges únics. Alguns dels punts més destacats del recorregut són: el Chasm Walk, la Vall de Gertrude, el Llac Gunn, la Cascada Creek, els Mirror Lakes.

3- El Llac Wanaka

El Llac Wanaka és una altra zona envoltada de paisatges impressionants. L’entorn d’aquest llac és ideal pel senderisme (destacant la popular ascensió fins al Roys Peak) o per recórrer amb bicicleta els voltants del quart llac més gran de Nova Zelanda. Tot i això, durant els últims anys un salze s’ha convertit en el símbol del Llac Wanaka. Es tracta d’un solitari arbre que va créixer dins el llac i que té una forma única.

4- La Glacera Franz Josef

La Glacera Franz Josef, una glacera de 12 km de llargària situada dins el Parc Nacional Westland, és una de les glacieres més impressionants de Nova Zelanda. Aquesta glacera es troba a només 5 km del poble amb el mateix nom, i es pot arribar fàcilment fins a la seva base seguint algun dels camins de la zona (el camí que arriba fins al mirador final de la glacera té una durada d’uns 90 minuts). Tot i això, per realment copsar la bellesa d’aquest paisatge, el millor és fer una excursió amb guia per sobre el gel, equipat amb piolet i grampons.

A més el paisatge de la Glacera Franz Josef no és l’únic atractiu de la zona. L’àrea que envolta aquesta glacera, on també hi ha la Glacera Gox a uns 20 km, forma part del parc Te Wahipounamu, catalogat com Patrimoni de la Humanitat. Boscos, cascades i muntanyes fan d’aquesta zona una de les més boniques de l’Illa Sud de Nova Zelanda.

5- Les Pancake Rocks

Encara que els paisatges més sorprenents de l’Illa Sud de Nova Zelanda es troben en zones de muntanya, no podem oblidar que la costa de Nova Zelanda també amaga zones de gran bellesa.

Un dels punts més singulars són les Pancake Rocks, unes curioses formacions de roques situades a prop del poble de Punakaiki. Aquestes roques tenen un gran valor geològic: es van formar fa més de 35 milions d’anys per l’acumulació de sediments marins, crustacis i sorra. Un espectacle de la naturalesa!I aquests són els 5 paisatges de l’Illa Sud de Nova Zelanda que recordo amb més fascinació, però estic convençut que n’hi ha molts més. És una illa impressionant!

 

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.