Islàndia, juliol 2013 – Dia 2: Més cascades, la platja i el “Gran Canyó” islandès

You are currently viewing Islàndia, juliol 2013 – Dia 2: Més cascades, la platja i el “Gran Canyó” islandès

Ens despertem força d’hora,  ja que a les vuit en punt volem sortir de l’hotel per arribar quan abans millor a la cascada Seljalandsfoss. És una de les més singulars d’Islàndia i, per aquest motiu,  visitar-la a mig matí pot fer que et trobis amb una gran quantitat de gent. En canvi, els matiners tenen l’oportunitat de fer aquesta visita sols. Tot un privilegi! El gran al·licient d’aquest salt d’aigua de 60 metres és la possibilitat de poder-hi passar per darrera i tenir-ne una perspectiva totalment diferent. Són unes vistes sorprenents! Ara bé,  cal anar en compte i portar calçat adequat, ja que el terra està mullat i rellisca força. Durant la nostra visita ens plou una mica, tot i això, després d’haver donat la típica  volta per la cascada, decidim passejar una estona per l’entorn. És una zona molt verda, que contrasta amb l’entorn volcànic dels guèisers que vam visitar ahir.  A més, hi ha altres salts d’aigua, que, tot i no ser tant impressionants com el primer, també valen la pena.

Seljalandsfoss
La cascada és bonica, però el més singular d’ella és la possibilitat de passar-hi per darrera.

 

IMG_5420 como objeto inteligente-1
Quina visió tant curiosa!
????????
Al passar per darrera és recomenable anar amb impermeable i portar alguna funda per la càmera.

 

IMG_5411_Snapseed
Estem una estona passejant per l’entorn tot sols entre molta vegetació i altres salts d’aigua.

 

IMG_5433_Snapseed
I l’aigua no deixa de sorprendre’ns.

 

Després ens dirigim cap a l’enorme cascada Skógafoss. És una de les més grans del país amb una amplada de 25 metres i una alçada de 60 metres. Des de baix és on es tenen les millors vistes. És meravellosa! Durant la visita, és molt recomanable pujar les escales que hi ha a la dreta del salt d’aigua. Durant la pujada tenim una visió diferent del salt d’aigua. Ara bé, la gran recompensa de pujar són les magnífiques vistes que es tenen del riu Skóg i el seu entorn. De fet, el camí que hi ha al costat del riu és el tram final del trekking més popular d’Islàndia: la ruta de Laugavegur. Aquesta llarga caminata té una durada d’uns sis dies si es fa completament, encara que molta gent opta per fer-ne només una part. Transcórrer per un entorn natural preciós, com les fascinants muntanyes de colors de la vall Landmannalaugar. Fer-la ha de ser una experiència brutal! Ho apuntarem a la llista viatgera…

5442raw
La Skógafoss és una de les cascades més impressionants d’Islàndia.

 

 

5460raw
Podem pujar fins a dalt i tenir-ne noves perspectives.

 

5457raw
Després de pujar els escales ens esperen unes grans vistes!

 

IMG_5463_Snapseed
Al baixar, uns cavalls islandesos ens venen a saludar.

 

Després d’aquestes dues cascades tant impressionants,  anem cap a la platja. La veritat és que ja tenim ganes de veure el mar,  ja que ser a una illa i no veure la costa se’ns fa una mica estrany. Ens desplacem fins a Dyrhólaey,  una platja plena d’encants que sol aparèixer en moltes postals de la illa. Passegem per la platja  de sorra negra, on hi ha grans columnes de basalt; i,  sobretot,  gaudim de les vistes panoràmiques que hi ha des de dalt del penya-segat. Des d’allà es pot veure una roca immensa al centre de la platja negre i a la llunyania les roques Reynisdrangar. La llegenda explica que aquestes tres roques eren trolls que van quedar-se petrificats quan els rajos de sol van caure sobre seu. Amb una mica de sort també es pot veure algun fraret. Nosaltres teníem moltes ganes de veure aquest ocell tant graciós,  conegut com el pallasso de l’àrtic,  però acabem una mica decebuts. Tot i que en podem veure algun,  no n’hi ha gaires i estan força lluny. Igualment, no ens preocupa gaire perquè ja tenim localitzat un lloc on, si tot va bé, en podrem veure molts.

5475raw
L’entorn de la platja Dyrhólaey és de postal. Al fons de la fotografia es poden veure els tres famosos trols petrificats.

 

IMG_5501_Snapseed
Podem veure algun fraret, però ens quedem amb ganes de veure’ls de més a prop.

 

5549be
Quin plaer caminar per la platja sense cap mena de pressa!

 

Des de Dyrhólaey agafem el cotxe vint minuts per anar fins a Vik, on dinem a la cafeteria Halldorskaff. Mengem una sopa del dia i l’hamburguesa típica del local. Està tot molt bo i a un preu força raonable tenint en compte que Islàndia és un país car. Amb la panxa plena, no podem resistir-nos a anar a la platja de Vík per a fer-hi una  passejada. Quina pau es respira caminant sols! A més, podem veure de nou, i de molt més a prop, els “tres trols petrificats”.

Amb energies renovades,  ens dirigim cap al canyó Fjaðrárgljúfurr. Tot i ser força desconegut, es considera una de les formacions geològiques més boniques d’Islàndia, així que no ens ho volem perdre. A més, hem vist moles fotos d’aquest canyó i tenim moltes expectatives amb les vistes que ens pot oferir. Un cop aparquem, ens posem a caminar sense veure el canyó, sense tenir gaire clar a on anirem a parar. Tenim certs problemes per trobar-lo, però un cop el localitzem no ens decep gens: les vistes que ofereix són molt sorprenents. Caminem, completament sols, durant una hora per un camí que hi ha al lateral del canyó. Quines vistes! No ens sorprenen gens tots els elogis que havíem llegit. El final del camí coincideix amb la fi del canyó, allà el riu Fjaðrá –l’escultor d’aquesta obra d’art- guanya una mica més de profunditat i hi ha un pont per poder travessar-lo. També veiem que hi ha una esplanada on aparcar, així que és molt més recomanable començar la visita des d’aquí.

5622raw
El canyó Fjaðrárgljúfurr ens deixa impressionats.

 

 

5619raw
És un luxe poder caminar pel seu lateral completament sols.

 

Un cop localitzem el cotxe, que havíem deixat a un petit sortint de la carretera al no trobar el pàrquing, posem direcció cap a la Hvoll Guesthouse. De camí, no podem evitar parar-nos a Kirkjubaejarklaustur, el poble més antic d’Islàndia i, segurament també, el que té el nom més difícil de pronunciar.

Organitza el teu viatge a Islàndia

✈️ Les millors ofertes de vols a Islàndia aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Islàndia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Islàndia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.